
İçli Burmalının açıklamalı tarifine buradan bakabilirsiniz arkadaşlar..





























Malzemeler (hamuru) 50 gr soğuk tereyağ minicik tuz 3 yemek kaşığı soğuk su 1 su bardağı un (ele yapışırsa ilave edilecek.) Hamur hazırlanıp yağlı kağıt üzerinde açılıp tart kalıbına yayılır.
Üzeri için 2 yumurta 1 yemek kaşığı (30 gr) yumuşak tereyağ 1 su bardağı şeker 2 adet portakal kabuğu rendesi 2 adet portakalın suyu ve posası 1 tatlı kaşığı un Hepsi mikserle çırpılıp hamurun üzerine dökülür. 175 c de ki ısınmış fırında yaklaşık 35-40 dk pişirilir. Tepesi için 1 paket Ülker bitter 1 küçük portakalın suyu Benmari usulü portakal suyu ile çikolata eritilip soğumuş tartın üzerine yayılır.. Afiyetler olsun sizlere..)) Not:Tartın hamurunu özellikle çok ince yaptım.. Sizler denemek isterseniz hamurun ölçülerini biraz artırabilirsiniz..)


