Çarşamba, Ekim 17, 2007

KUZU KAPAMA-BROKOLİ-PİLAV/FRAMBUAZLI KEK

Kuzu kapamayı eğer bu şekilde denemediyseniz denemenizi öneririm.Bayramlarda bu tür yemekler yapılıp, bayram sofraları hazırlanır herkesin evinde olduğu gibi, bizim evimizde de..Afiyetler olsun!!

Malzemeler
1 adet dilimlere ayrılmış kuzu but
4-5 adet taze soğan
etlerin üzerlerini örtecek kadar göbek marul
tuz
karabiber

Yapılışı
Kuzu butunu dilimlere ayırıp suda biraz saklayıp kanlı suyu aktıktan sonra tepsiye dizilir.Etlerin üzerine bol karabiber ve yeterli tuz serpilir.Göbek marullar yıkanıp dilimlerin üzerine kapatılır.Üzerlerine ise 4-5 adet taze soğan doğranıp kısık ateşte pişirilir.
Brokoliler iyice yıkanıp tencereye yerleştirilir.3-4 diş sarımsak doğranır.1 Yemek kaşığı hardal tohumu eklenir.1 Limon suyu sıkılıp 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuzu eklenip kısık ateşte pişirilir.
Kek'in tarifini cafefernando'dan alabilirsiniz arkadaşlar.
Kek çok nefis ve bir o kadar da lezzetli olmuştu.Bu keki, sevgili Cenk'in sayfasında gördüğüm gün eve geldiğimde hemen yapmıştım.Ramazan olduğu için bizde kek ve pasta türü yiyecekler pek yenilmediği halde kek ertesi akşama kalmamıştı bile..))Sanırım çok bereketli bir kek idi.Çok teşekkürler Cenk..

39 yorum:

NiNo dedi ki...

allahhhhhhhhhhhhhhhh bacim o franbuazliyi goturdum ben haberin olsun :D ne o ole nino gelllllllllll diyo sanki bana :D ellerien saglik datlum

Adsız dedi ki...

Canım arkadaşım ellerine kollarına sağlık. Bu kek nefis, yediğim için biliyorum. Denemek isteyenlere tavsiye ederim. Ayrıca diğer yemekler de nefis görünüyor. Allah ağzınızın tadını bozmasın. Sevgiyle kal...Arzu

Selen dedi ki...

Kuzu kapamaya bayıldım, marul yerine asma yaprağı da kapanabilir mi sence üstlerine Gülcüğüm?
Öperim

Hesna dedi ki...

Gülcüğüm tamda yemek saati şu an nasıl canım çekti bir bilsen. Kek ise müthiş görünüyor eline sağlık canım.

Hesna

NAZLICA dedi ki...

Gül çok güzel herikisi de çok güzel, ellerine sağlık. Kuzu kapamayı teflondamı yapıyorsunuz, kendi suyu ile mi pişiyor. Sos, su falan yok reçetede, merak ettim canım. Biz bayramlarda çoğunlukla güveç yapıyoruz, bunun yapılmasını bilmiyorum açıkcası. Sayfana her gelişimde yeni birşeyler öğreniyorum. Çok öptüm, sevgiler.

Yaren dedi ki...

yemeklerde pastada cok harika olmus ,ellerine saglik canim

Damak Tadı dedi ki...

**Nihan'cığım,teşekkürler canım.Yakın olsaydık çok iyi olacaktı..))


**Canım arkadaşım,afiyetler olsun.Allah hepimizin ağız tadını daim etsin.)

**Seelen'ciğim,rahmetli ananem asma yaprağı ile de yapardı ve çok da nefis olurdu.O zaman taze soğan kullanmanı önermem canım.Kocaman öpüyorum seni..)

**Ahhhh,şuradan bir tabakta sana ikram etme şansım olabilseydi Hesna'cığım..))Çok teşekkürler canım..

**Canım Nazlışım,bizde güveç ramazanda 1-2 sefer yapmıştık canım.Bayram için özel yemekler hazırlandığı için bu da onlardan sadece bir çeşit idi..)Etleri özel döküm tenceremiz var, onda pişirdik canım.Sos filan hazırlanmadı ve yağ da konulmadı etlerin yağı ile pişti canım.Sadece 1/2 çay bardağına yakın su konuldu ve kısık ateşte pişirildi.Çok teşekkürler Nazlışım,beğenmene sevindim.Kocaman öpüyorum.

**Teşekkürler Yaren'ciğim..

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Ayy ay ne güzel lezzet bunlar böyle kuzu kapama pişirme tekniği çok değişik geldi ama çok hoşş olmuş ellerinize sağlık...

SEDA dedi ki...

Yemek tabağın çok şık görünüyor Gül'cüğüm. Ama benim aklım frambuazlı kekte kaldı :) Ellerine sağlık canım. Sevgiler

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Aman allahım ne güzel tadlar bunlar. Hepsi çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık... Sevgiyle... http://sicakpaylasimlar.blogspot.com/

Hülya YILMAZ dedi ki...

benim etle aram yok. bir fincan kahve ile keki alırım alırım ama...

MUTFAKISTAN dedi ki...

kuzu kapama cok degisik ,kek nefis gorunuyor sunumlar herzamanki gibi cok guzel,ellerine saglik sevgiler

Bocuruk dedi ki...

Gülüm, ne güzel şeyler yapmışsınız yine. Allah ağzınızın tadını bozmasın. Göbek marul kullanarak kuzu kapama yapılması ilginç geldi bana. Ama çok lezzetli olduğu kesin. Ellerinize sağlık:)
Sevgilerimle...

Bir Anne dedi ki...

Yemekler de kek de harika gorunuyor. Kuzu kapamayi denemek lazim, ellerine saglik canim,

MUTFAKTA HOŞ SEDA dedi ki...

Gül canım;
Yine bayramda sofranız şenlenmiş ellerinize sağlık canım kuzu kapamaya bayıldım
sevgiler

Selcen Şenocak dedi ki...

Ellerine sağlık Gül'cüğüm kuzu etinde marulu ilk defa gördüm bu akşam misafirim var bende kuzu etini az haşlamıştım yemek saatine yakın fırına vereceğim marulla fırına versem nasıl olur ki?? Hepsi nefis görünüyor tekrar ellerine sağlık canım.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Kuzu kapama benım bu yasıma kadar ne yedığım, ne de yaptığım bır lezzet.. sanırım bundan sonrada yapamam Gul cum, malum ben yıyemem ve hatta o ete dokunmakta bıle zorlanırım:( ama kekın harıka görunuyor.. denenmelı desene:)

sevgıler
fıdan

Adsız dedi ki...

Ellerine saglik hepside cok nefis görünüyor beni merak etmissin eksik olma canim tek tük de olsa birseyler yapmayi düsünüyorum artik hepiniz yine ugrarsaniz sevinirim
Sevgiler..

tata dedi ki...

Gül'cügüm, yemeklerin hepsi birbirinden nefis! Kuzu kapamayi ben de marulla bilmiyordum, hep asma yapragi ile duymustum. Bir de marulla deneyecegim.
Kek de cok güzel görünüyor, hafta sonlari icin yenilikler lazim.
Sevgiler

Gönül dedi ki...

oh ohhh ete bak tatlıya bakkk yeme yanandı bak:))) harika olmuş hepside gülüm ellerinize sağlık..sevgilerimle

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Nefis görünüyorlar ellerine sağlık.
Canım iyi hatta iyiden de iyi bir hafta sonu diliyorum.
Sevgiler...

Beyhan dedi ki...

Canım,
İyi ki yemekten yeni kalkmışım:)))Tok olmama rağmen canım istedi hepsini:)))
Ellerine kollarına sağlık canım benim.
Öpüyorum seni...

Tijen dedi ki...

Gül'cüğüm,
Her zaman sen yazıp iyi haftasonları dilerdin, bu sefer ben senden önce davranayım dedim. Tadında bir haftasonu diliyorum. Ne eksik, ne fazla.

Adsız dedi ki...

merhaba arkadasim ellerine saglik harika gözüküyorlar afiyet seker olsun saglikli mutlu güzel bir hafta sonu gecirmen dilegi ile sevgiler Tülin www.blogcu.com/sanong

serinmavi dedi ki...

ellerine sağlık canım,görüntüler süper.Güzel bir haftasonu diliyorum..Selamlr.............

Özlem dedi ki...

Gül'cüm,
Hamarat arkadaşım benim. Hepsi nefis olmuş, ellerine sağlık canım...

Sevgiler....

Unknown dedi ki...

Gul'cum merhaba canim.Umarim iyisindir.Iyi haftasonlari.

Adsız dedi ki...

Yemeklerine bayildim canim.Hepsi sahane olmuslar,ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

Gül'cüm nefis bir kek ve kuzu kapama. Ellerine sağlık. Yine herzamanki gibi muhteşemler. Sevgiler, iyi haftasonları...

Adsız dedi ki...

Canım Gülüm,

kuzu kapama enfes. Marul kapama fikrini çok ilginç buldum. Ellerine sağlık...

Cenk'te gördüğümden beri o kek benimde aklımı karıştırıyor sen denedin demek :))

ellerinize sağlık afiyetler olsun..

sıcacık sevgiler...

Ferkay dedi ki...

Ellerine sağlık Gül cüğüm. Et değilde kek daha çok ilgimi çekiyor. ondan alabilirim biraz.

dogada.blogspot.ru dedi ki...

güzel bir menü kapama zaten başlı başına süper bir lezzet kek nefis
ellerine sağlık adaşım sevgiler

Hülya dedi ki...

Ahhhh Yarabbim!Neler yaptınız siz yine öyle?Bir bayram yolum size düşüverecek.Tesadüfen yani;)

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Harika bayram yemekleri bunlar Gül .)) Ellerinize sağlık
Sevgiler...

Damak Tadı dedi ki...

**Sevgili Gönül,
Değişik bir lezzet.Eğer et seviyorsanız denemeni öneririm.Çok teşekkür ederim canım güzel yorumun için.
Sevgilerle

**Sevgili Seda'cığım,
Tabağımızı beğenmene çok sevindim canım.Kek çok nefis idi.Sana da tavsiye ederim.Eminim ki o maharetli ellerinden çok daha lezzetlisi çıkacaktır.Teşekkürler canım..
Sevgilerle

**Çok teşekkürler sevgili Aysel..

**Sevgili Hülya'cığım,bende tıpkı senin gibiyim.İnşallah bir gün karşılıklı kahve içeriz seninle canım.Teşekkürler!!
Sevgilerle

**Çok teşekkürler Mutfakistan.O senin güzelliğin canım.
Sevgilerle

**Canım Bocuruğum,
Bayramlar bizler için (hepimiz için)çok özel günler olduğundan yemeklerimiz de özel oluyor sanırım.Unutulmuş yemeklerimiz nedenüse hep bu günlerde aklımıza gelir nedense..Günlerin ve yemeklerin özel olmasından kaynaklansa gerek.Çok teşekkürler canım.
Sevgilerle

Damak Tadı dedi ki...

**Teşekkürler bir anne.Umarım denersin ve beğenirsiniz.Teşekkürler!
Sevgilerle

**Canım Seda'cığım,
Çok teşekkür ediyorum güzel yorumuna.
Sevgilerle

**Sevgili Almula'cığım,
Öncelikle çok teşekkürler canım.Bence fırında da çok nefis olacağı kesin.Sanırım üzerini A.folyo ile kapatıp daha sonra açarsan çok daha iyi sonuç alacağını düşünüyorum.Ben sana günler sonrası yanıt yazdığımdan, sen etini çoktan pişirip afiyetle yemiş olacaksın.Ellerine sağlık canım.
Sevgilerle

**Sevgili Fidan'cığım,
Sana hak veriyorum ve bu konuda saygı duyuyorum canım.Sanırım zamanla ben de senin gibi olma yolunda ilerliyorum.Çok teşekkürler canım.
Sevgilerle

**Sevgili Elçin'ciğim,
Önemli olan senin iyi olman canım.Hepimiz bazen zor günlerden geçiyoruz veya çok isteksiz olabiyoruz.Sağlığınız yerinde olsun gerisi boş bence.Seni yeniden aramızda görmekten çok mutlu olacağımızı bilmeni isterim.Seni yalnız bırakmamaya çalışırım canım.
Teşekkürler!!
Sevgilerle

**Sevgili Tata'cığım,
Rahmetli ananem kuzu etlerini asma yaprağı ve marulla pişirirdi.Balıkları ise İncir yaprağı ile pişirirdi.Bu konuda efsane gibiydi rahmetli(nur içinde yatsın).Umarım sende deneyip beğenirsin.Hafta sonları gerçekten de farklı ve özel lezzetlere ihtiyaç duyuluyor.Çok teşekkürler ve çok çok geçmişler olsun Tata'cığım..
Kocaman öpüyorum seni..Sevgilerle..

Damak Tadı dedi ki...

**Canım benim(eyvahyemekyandı),
Çok teşekkür ederim bu güzel yorumun için.
Sevgilerle

**Sevgili Perihan'cığım,
Çok teşekkürler tatlım.Bende sana harika bir hafta diliyorum.
Sevgilerle

**Canım Beyhan'ım,
Yemeğe bize gelseydiniz çat kapı ne iyi olurdu..Çok teşekkürler canım.Bende seni kocaman öpüp sevgilerimi gönderiyorum.

**Dünya tatlısı Tijen'ciğim,
Çok teşekkürler canım.Bende sana harika bir hafta diliyorum canım.Umarım her şey dilediğin şekilde güzel olur.
Sevgilerle

**Sevgili Tülin,
Çok teşekkürler canım güzel yorumun için.Bende sana harika bir hafta diliyorum.
Sevgilerle

**Teşekkürler Oya'cığım,
Bende sana güzel bir hafta diliyorum canım.
Sevgilerle

Damak Tadı dedi ki...

**Teşekkürler tatlı Özlem'ciğim.Seninde ellerine sağlık canım güzel yorumun için..
Sevgilerle

**Canım Gülenay'cığım,
Çok yoğun olduğum için pek fazla sizleri ziyaret edemiyorum,edemediğim gibi yorumlara yanıt da veremiyorum.Bu yüzden özür dilerim hepinizden.Çok teşekkürler canım.
Sevgilerle

**Çok teşekkürler Kızılçık şurubu.
Sevgilerle

**Ebru'cuğum,
Çok teşekkürler canım güzel yorumun için.Bende sana güzel bir hafta diliyorum.
Sevgilerle

**Canım Zerrin'ciğim,
Kuzu kapama güzel bir alternatif olabilir özel günlerde.Kek ise muhteşem idi,denemeni öneririm.Eminim sende çok seveceksin.Teşekkürler canım benim.
Sevgilerle

**Sevgili Ferkay'cığım,
Lütfen buyur canım,ne demek.Yanına bir fincan da kahve iyi olurdu değil mi??Teşekkürler canım benim.
Sevgilerle

**Gül'cüğüm,
Çok teşekkürler canım adaşım benim.
Sevgilerle

**Has gelinimiz
Ahh,nerde o güzel günler canım..))Her zaman bekleriz ve büyük mutluluk duyarız Hülya'cığım.Çok teşekkürler canım.Öpüyorum..
Sevgilerle

**Çok teşkkürler canım Burcu'cuğum..Kocaman öpüyorum seni ve sevgilerimi gönderiyorum..

Adsız dedi ki...

ben kuzu butlarını Kotanyi barbekü harcına buladım ve bir gun beklettim buzdolabında ertesi gün yaptım.etin beklemesi ve baharatın et sinmesi güzel agızdan dagılan bir kuzu kapama yaptım. tarif için teşekkür ederim.