TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN..
Bayramın son günü pişirdiğim reçelli kurabiyelerim çok nefis olmuştu..Daha önce bademlisini yapıp sizlerle paylaşmıştım bu sefer de fındıklısını yaptım..Kurabiyeler hem sade hem reçelli yenilip yutuldular hemen..Şekilleri çok göze hitap etmeseler de lezzetlerine diyecek söz yoktu..İnsanın yedikçe yiyesi geliyor adeta..))
Bu kurabiyelere ister reçel,ister marmelat,ister dolce de leche,isterseniz nutella sürüp de ikram edebilirsiniz..Ben her biriyle tek tek denedim ve her bir lezzette bomvaydı resmen..Tercih sizlere kalmış arkadaşlar..Ben misafirlerimize bu şekli ile sunmuştum, diğer şekillerini bizzat kendim test etmiştim..Şimdi tarifine geçeyim sözü uzatmadan..
Malzemeler
175 gr tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı iri kıyılmış fındık
1 çay kaşığı ince kıyılmış limon kabuğu rendesi
minicik tuz
1 yumurta akı
1 çay kaşığı kabartma tozu
alabildiği kadar un
Hazırlanışı
Tüm malzeme karışıp iyice yoğrulup 30 dk kadar buzdolabında dinlendirilir.
Küçük parçalar kopartılıp avuç içersinde yuvarlanıp tepsiye dizilir.
İşaret parmağı ile kurabiyelerin ortasına bastırılıp ısınmış fırında yaklaşık 15-20 dk arası pişirilir.
Soğuduktan sonra da dilediğniz marmelat veya değişik alternatif reçellerle süsleyip ikram edebilirsiniz.Dilerseniz sade kurabiye olarak kalıplarla kesip şekil verip pişirebilirsiniz.
Afiyetler olsun..!
Yine çok tatlı bir lezzetle karşı karşıyayız.Elinize sağlık üzerine renk olsun diye hindistan cevizi dökebilir miyiz ? üzerinde kalır mı yoksa içine mi çeker, reçel hindistan cevizini nedersiniz?
YanıtlaSilElleriniz dert görmesin :-)...
Esma
Gülüm harika kurabiyeler ellerine sağlık bitanem.
YanıtlaSilSevgiler..
Sevgili Esma,
YanıtlaSilÇok teşekkürler nazik yorumun için..Eğer kırmızı renkli reçeller kullanacaksan tabiiki olur,ama reçeli koyduktan hemen sonra değilde şöyle 10-15 dk sonra h.cevizini eklersen reçel içine çekmemiş olur.
Senin de o güzel gönlüne sağlık..
Sevgiler..
Canım Feray'ım,nasılsın bitanem?Belki biliyorsun, belki bilmiyorsun, yine de tekrarlamakta fayda var..Artık yorum yazmama kararı aldığım için sizlere yorum yazmıyorum, ama takipinizdeyim tatlım..Öpüyorum seni kocaman canım arkadaşım..Sevgiler..
YanıtlaSilCanim ellerine emeklerine saglik cok güzel görünüyor benim sevdigim kurabiye tarifleri arasinda afiyetler olsun .hayirli aksamlar diliyorum.
YanıtlaSilellerine saglik gulcum.sevgiler
YanıtlaSilbence görüntüsü harika.tadıda öyledir büyük ihtimal.tarif not edildi:).ellerinize sağlık.
YanıtlaSilgülümm canımm nasıl güzellee ellerine saglık döktürmüşünn yinee:))öpüyorum senii kocamann:)))
YanıtlaSilÇok güzeller..Marmelatlı,reçelli kurabiyelere bayılırım :) ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok güzel bunlarrr,ellerıne saglık canım.
YanıtlaSilKurabiyeler her zaman ve her yerde açlığı bastırmak için atıştımaya yararlar ama en keyiflisi güzel bir ortamda ve fırından yeni çıkmışken yemektir. Buradakiler de sanki daha sıcak sıcak sunulmuşlar. Yanında bir de yeni demli çay varsa, tadına doyum olmaz... Ellerine sağlık.
YanıtlaSilKurabieler harika görünüyor, ellerine saglik canim.
YanıtlaSilkurabiyeler göze hitap ediyorlar çok şık olmuşlar.. eh artık kurabiye ayı geldi zaten yer gök kurabiye olur özellikle buralarda:)
YanıtlaSilsevgiler
seval
Gül abla tarifine bayıldım..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilayrıca bugün tanıştığımızada çok memnun oldum..Diğer etkinliklerde görüşmek ümidiyle
sevgiler
hilal
armutunsapi.blogspot.com
Bu çok şık bir şey olmuş buuu. Lezzetine de diyecek bir şey yok.Ellerine sağlık
YanıtlaSilİyi hafta sonları
Yaptım,çok güzel oldu,hatta şimdi yayınladım..
YanıtlaSilçok çok çok teşekkürler...
sevgiler..