Pazar, Kasım 20, 2011

Apfelkuchen / Elmalı Pasta

Nefis elmalı pastayı sizlere şiddetle tavsiye ediyorum arkadaşlar..Pasta tek kelimeyle enfesti ve anında da bitiverdi..Sunumunu krema ile yaptım çok beğenildi..Sizler eğer pişirecek olursanız dondurma ile de servis edebilirsiniz..Şimdiden kolay gelsin sizlere..

İyi haftalar diliyorum..

Elmalı Pasta

Malzemeler
125 gr eritilmiş tereyağ
2 yumurta
1/2 su bardağı şeker
minicik tuz
1 paket vanilya
1 çay kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı kesilmiş çiğ fındık
2 yemek kaşığı kuru üzüm
1 yemek kaşığı h.cevizi
1 çay kaşığı tarçın
minicik yeni bahar (isteğe kalmış)
3 adet büyük elma (1 tanesi içersine,2 tanesi de üzeri için)
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
tepesi için minicik şeker-tarçın

Elmalı Pasta

Hazırlanışı

1 Elmanın kabukları soyulup iri küpler halinde kesilip bekletilir.

Un,kabartma tozu,yenibahar,tarçın elekten geçirilip hazır hale getirilir.

Yumurta,şeker,tuz,vanilya eklenip çırpıcı ile karıştırılır.

Eritilip ılıtılmış yağ eklenip karıştırılır.

H.cevizi,fındık,üzüm,elma eklenip karıştırılır.

Arkasından un eklenip karıştırılıp kelepçeli kalıba dökülür.

Kalan elmaların kabukları soyulup ince ince dilimlenip karışımın üzerine dizilir.

Tepesine minicik şeker ve tarçın karıştırılıp serpiştirilip ısınmış fırında 175 c de yaklaşık 35 dk pişirilir.

Elmalı Pasta

Afiyetler olsun..

28 yorum:

  1. hmmm mis gibi görünüyor elmali pastalari cok severim:) ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  2. Nefis birşey olmalı..Görüntü olağanüstü..Peki bütün malzemeleri karıştırıyor muyuz?Elmalar da sanırım üste diziliyor..Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Elma Almanların en sevdiği şeylerden birisidir. Elmalı pastalar, elmalı turta, elmalı kekler ve hafif tatlılar, elmalı şekerler ve tabii ki elma suyu. Eh, Türkiye'de de elmayı çok güzel kullanan ve lezzetli tatlar yaratan bir mutfak sihirbazı var. Adını hepimiz biliyoruz değil mi? "GÜL"

    YanıtlaSil
  4. tarçın yalnızca üzerine mi içine koymuyormuyuz ....Ellerin dert görmesin eline sağlık
    Esma

    YanıtlaSil
  5. kremayla servis nasıl oluyor çırpıp kremşanti gibi mi servis ediyorsunuz keşeke onunda resmini ekleseydiniz tarifleriniz süper ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Nefiss,elmalı olurda guzel olmazmı ellerıne saglık. Kurban bayramında yazdıgın elmalı tarifi yapmıştım yıyen harkes çok beyendı buda öyle görünüyor.kolay gelsın canım ıyı haftalar

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Esma,
    Pastanın içersine 1 çay kaşığı kadar tarçın giriyor..Üzerine ise ayrıca çok minik serpiştiriliyor ki elmalar çok beyaz kalmasın diye..

    Sevgilerimi gönderiyorum..

    YanıtlaSil
  8. resimdeki kocaman dilimi istiyoruuum:)) ellerine sağlık Gül abla. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Adsız arkadaş,kremayı biraz şekerle çırpıyorsunuz (krem şantide olabilir)ve 1 yemek kaşığı pasta diliminin üzerine koyuyorsunuz.Kremayı eksik etmeyiz ama hiç aklıma gelmiyor fotoğraf çekerken..Şimdi farkettim de hiç kremalı fotoğrafta yok..)


    Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  10. elmalarımı bu şekilde degerlendireyim.ellerine saglık gülüm.

    YanıtlaSil
  11. Nefiiisssss
    Biz bayılırız ailecek.
    Ellerine sağlık
    İyi haftalar

    YanıtlaSil
  12. ımmm nefis elma tarçın kokusu buralara geldi :)))
    ellerine sağlık canımcım

    YanıtlaSil
  13. Canım Meleğim ellerine sağlık elma
    ya bayılırım.Mutlu haftalar diliyor
    kocaman öpüyorum.

    YanıtlaSil
  14. havuçlu kek, elmalı kek... böyle ıslak hamurlu tarçınlı kekleri çok seviyorum. Kahve ile mis... krema yerine ılıkken vanilyalı dondurma da çok yakışabilir.

    YanıtlaSil
  15. Zaten Damak Tadı demek kek ve pasta demek. Sizin keklerinize bayılıyorum. Bu da harika olmuş. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  16. Pastan harika görünüyor, eline sağlık. Bende içinde elme ve tarçın olan herşeyi her an yiyebilirim, sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. Güüüüllllüüüüüüüüüümmmmmmmm misss bu miiissss misssss!!! Ellerine sağlık canım harika ben de krema ile servis ederim elmalı turta yaptığım zaman.

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  18. Çok seviyorum elmalı pastaları. Hele oğluşum bayılır görse. En sevdiği şekliyle yapmışsın Gül Ablası..

    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  19. Elmalı herşey ayrı bir güzel oluyor zaten kış denince elmalı tatlar ve tarçın kokusu akla ilk gelenlerden:-)
    ellerine sağlık Gül abla,selamlar.

    YanıtlaSil
  20. Oooffff blog arkadaslar böyle tarifler paylastigi surece ben ansil diete baslarim??, simdi oslada yesem :) ellerin dert görmezsin

    YanıtlaSil
  21. Elma pastasi nefis görünüyor zaten ellerine emeklerine saglik hayirli aksamlar öptüm.

    YanıtlaSil
  22. Gülcüm ellerine sağlık:) elma ve tarçın kokuları harkulade:) ben de önümüzdeki hafta yapıcam, elmalı. ve aklımda şöyle bir şey var elmalının üstüne karamel yapıp içine krema eklemek ve sonra da elmalının üstüne dökmek Nasıl fikir olurmu sence? tecrübeye soruyorum? çok öptüm canım:))

    YanıtlaSil
  23. Aaa super olur hayatım..Tepesine de bolcana iri kırılmış fındığı minicik ıslat.Üzerine şeker ve tarçın serpiştirip pastan biraz piştikten sonra dışarı alıp fındığı serpiştirip yine pişir.Nasıl fikir oldu..Biz senle ikimiz bir arada olsak kafamız sırf bu işe çalışır kesin..Öpüyorum kocaman..


    Burada olduğun zaman haber versene bana canım..Aralık ayında kahvaltıya kızları çağıracağım burdaysan mutlaka seni de bekliyorum canım..

    YanıtlaSil
  24. Kahvaltı saat kaçta acaba ..???Yetişebilirsem Ankara'dan bende gelebilir miyim..???:-))))
    Teşekkürler
    Esma

    YanıtlaSil
  25. aaaaa gerçekten mi??inanın çok mutlu olurum..bir seferinde yine böyle bir arkadaş bana yazmıştı ve atlayıp gelmişti..))size de çok yakın bir yerden..hatta 1 gece de biz de kalıp ertesi gün dönmüştü..şimdi birden o günü hatırlayıp çok mutlu oldum..hani öyle bir süpriz yapabilseniz..ben sizi hemen aldırtırım hangi yolla gelecekseniz..bekliyorum güzel haberlerinizi..)))


    kocaman sevgiler istanbul'dan..gül

    YanıtlaSil
  26. Kahvaltıyı beş çayına da çevirebilirim çok sevgili esma hanımcığım..))))

    YanıtlaSil
  27. Sevgili Gül sevgili Damak tadı gerçekten çok isterdim sizinle tanışıp bir çay içmeyi ama belki daha sonra .İçten sımsıcak davetiniz içn çok teşekkürler.Bir an orada olmayı istedim böyle bir yorum bırakıverdim.:-))))Sizi ve tariflerinizi seviyor sıkı bir şekilde takip ediyorum....
    İçinizden sevgi ve lezzet eksik olmasın
    Esma

    YanıtlaSil
  28. Canım aralıkta inş 19 dan sonar ordayım mail atarsın bana lavantalimon@gmail var sen gelirim inş tarihler uyar inş:))dediklerini yapıcam canım kek kraliçem benim:))

    YanıtlaSil