Merhaba Arkadaşlar,
Dün sevgili Gönül'cüğüme çaya davetliydik kızlarla..Giderken de aşağıda tarifini sizlerle paylaştığım keki yapıp götürmüştüm..Hem yeni kalıbımı denemiş olup,hem de sizlerle de paylaşmak istedim. Tadını hiç bilmiyorum,onca nefis yiyecekden sonra sıra gelmedi..))Dilim fotoğrafını da sağolsun kızlar çekip bana göndermişler..))Şimdilik hepinize çokkk güzel kek tadında bir hafta diliyorum..
Malzemeler
4 yumurta
1/2 su bardağı şeker
minicik tuz
125 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 paket vanilya şekeri
1 su bardağı ceviz
50 gr fildişi çikolata rendesi
1/2 limon suyu
1 su bardağı elma püresi veya elma rendesi (ben püre kullandım)
1 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı zencefil
1,5 su bardağı un
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1,5 çay kaşığı karbonat
Hazırlanışı
Yağ,şeker,tuz,vanilya iyice çırpılıp arkasından yumurtalar teker teker eklenip çırpılmaya devam edilir.
Elma,tarçın,zencefil eklenip çırpılmaya devam edilir.
Fildişi çikolata ve ceviz eklenip kaşıkla karıştırılır.
Son olarak elenmiş un,kabartma tozu ve karbonat eklenip kısa devirde çırpılıp bırakılır.
Karışım yağlanmış kek kalıbına dökülüp ısınmış fırında 175 c de yaklaşık 30-35 dk pişirilip tel üzerine alınıp havalandırılır.
Tepesine de pudra şekeri + limon suyu karıştırılıp dökülür.
Not:Arkadaşlar, kalıbımın markası yine Nordic Ware'dir..
Gül Hn. ellerinize sağlık çok şeker görünüyor,kalıplarınıza bayılıyorum.:) İzmir'den Sevgiler...
YanıtlaSilHarika, harika, harika... Bayılıyorum senin keklerine. ellerine sağlık
YanıtlaSilKahve Dükkanı'ndan sevgiler...
Canim cok güzel bir kek omus kalibina bayildim .Güle güle kullan .Hayirli huzurlu aksamlar öptüm.
YanıtlaSilsabah tarifi ilk alacaklardan biri ben olacağım:) nefis görünüyor ellerinize sağlık...sevgiler
YanıtlaSilGüzel keklerin kraliçesi döktürmüş yine.Ellerine sağlık .Kek malzemesi ve yapılışı güzl olmazsa kek kalıbı güzel de olsa kek güzel olmaz,tadı güzel olmaz.Sizin kekler her yönde güzellik abidesi gibi duruyolar adeta...
YanıtlaSilTEŞEKKÜRLER
Esma
Gene elma çıktı karşımıza ve gene çok güzel bir kek. Bakalım ne zaman tadacağız bu kekleri ve diğer lezzetleri. Pastahane ne zaman açılacak acaba Gül Hanım? Başarılarının devamını diliyorum. Sevgiler.
YanıtlaSilElinize saglik ne kadar guzel kek kaliblariniz var. Hepside o kadar guzel kabarmis ki. Masallah.
YanıtlaSilSevgiler..
çok güzeldi çok tatdım biliyorum:)))
YanıtlaSilellerine sağlık canım
mutlu bir hafta dilerim
Gülcüğüm nasıl güzel bir kek bu böyleeeee ellerine sağlık harikaa her zamanki gibi....
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
Pudra şekeri ve limon bu sefer her zamankinden fazla yakışmış sanki.Daha koyu beyaz olmuş neden acaba onun ölçüsü var mı limon ve pudra şekerinin yani .Bu güzel lezzetleri yapan elleriniz dert görmesin.:-))))))
YanıtlaSilEsma
Sevgili Esma,bu sefer şekeri ben kendim makineden geçirip pudra şekeri yaptım..İnan bazen ben bile renklerine inanamıyorum..Kar gibi şekerler yok artık..
YanıtlaSilDaha beyaz oluşu şekerine bağlı..Esmer şekerden yapmıştım bir sefer çok değişik olmuştu..Limon yerine de portakal suyu kullanmıştım..
Bu kıvamı tutturabilmek için limonu azar azar eklemek gerek..1/2 Limonun suyu ancak yeterli oluyor..Hep göz kararı yaptığım için ölçü veremiyorum..mesela 1,5 çay bardağı pudra şekerine 1/2 limon suyunu azar azar ekleyip denesene..Kıvam baya macun gibi oluyor..Akışkan gibi görünmese de öyle değil yani..Keşke birlikte yapabilsek..Bu akşam banka müdürüne havuçlu-portakallı kek yapıcam..Üzerine de çikolata eritip badem serpiştirmeyi düşünüyorum..))
Not:Bir ara telefonlaşsak sizinle.))
Sevgilerimi gönderiyorum..
Ablam yine harika keklerden biri daha. Sen yaparsın da güzel olmaz mı hiç. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilYine harika bir kalıp ve harikaa bir kek bayıldım...Ellerini sağlık ablacığım...
YanıtlaSilToplantı resimlerinizi gördüm harikasınız...Allah nazarlardan korusun ağzınızın tadı hiççç bozulmasın...
Sevgiler...
Çikolatayı eritip döktükten sonra onun üzerine yine bu beyaz gus tan yapıp daha az akıtcaak şekilde çikolatanın üzerine gezdiresniz .Daha az akacak beyaz damlalar ve akan bu beyaz damlalar daha kısa boylu olacak .iki renk akacak kekin üzerinden aşağıya dogru görüntü nasıl olur sizce ????ne dersinizz???????:-)))))
YanıtlaSilSevgiler
Esma
Sevgili Esma, görüntü süper olur ilk fırsatta deneyip sana ithaf edeceğim..Ne güzel fikirler bunlar..Demek senle de bir arada olsak neler yaparız neler..))
YanıtlaSilÖpüyorum seni..Sevgiler..
Elmalı tatlar olmazsa , olmazım.Görüntü şahane ötesi, tarifi hafta içinde hemen yapacağım.
YanıtlaSilTebrikler