Pazar, Ağustos 14, 2011

Tabule

Ramazan da farklı salata arayışı içersindeyseniz, sizlere tabule'yi tavsiye ederim.Yapımı basit,yemesi zevkli,sunumu şık olan bu salatanın tadına doyum olmuyor bizde.

Fotoğraf gece çekildiğinden haliyle yansımalar oluyor,kusura bakmayınız.)

Tabule


Malzemeler

maydanoz
taze nane
taze soğanın yeşil kısımları
kuru soğan
sarımsak
domates
sivri biber
1/2 su bardağı ince bulgur
1/2 çay bardağı su
nar ekşisi
limon suyu
zeytinyağı
tuz

Hazırlanışı
Yağ,tuz,nar ekşisi,limon karıştırılıp bırakılır.

Yeşillikler doğranıp sosa karıştırılır.

Bulgurun üzerine su dökülüp karıştırılıp yeşilliklere eklenir.

Biraz bekletilip servis edilir.

Yeşilliklerin suyu ile bulgur iyice şişecektir.Fazla su ekleyip bulguru iyice lapa yapmayınız.

Afiyetler olsun!

17 yorum:

NzlGl dedi ki...

Süper elinize sağlık....

Esma dedi ki...

Tabule bizim kısıra benziyor ama sebzelerin doğranış şekilleri daha iri.Yerken ağızde farklı tatlar bırakıyor olmalı,Tabule hangi yörede bu isimle yapılıyor acaba??

Paylaşımınız için
Teşekkürler
Elinize sağlık

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

canımcım ne çok severim..
ama illa çay yanı..
:)
sevgiler gülüm.

Unknown dedi ki...

çok duydum ama daha denemek nasip olmadı ellerine sağlık

Özgen dedi ki...

Eline sağlık kısır gibi de yenir bulgurun az olması daha da iyi sevgiler...

Elif Ayvaz dedi ki...

Elinize sağlık.
Kısır deniyor buna bizim buralarda.:)

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Esma,tabule Lübnan-Fas-Cezayir'e aittir..Oralarda humus ve falafel'in yanına mutlaka yapılır..Lübnan'lı gelinimiz var,o yapsa nefis oluyor..Benimkisi alelacele yapılmış bir salata..

Daha çok Mersin-Adana bölgesin de sıklıkla yapılır..İsimimi de yine o taraflardan geliyor sanırım pek emin olmamakla birlikte..)


Sevgiler..

Züzüce dedi ki...

Hande hala yapamadım ben bu tabuleyi, ama öyle güzel görünüyor ki bir an önce yapmak istiyorum...Acaba yapsam mı bugün...

Ellerine sağlık kocaman öpüyorum senii...

Züzü
(Düşler Mutfağı)

KONT dedi ki...

Sevgili Gül,nihayet bildiklerime benzeyen bir salata gördüm. Şimdilerde salata yemek yanında ve iştah açıcı, vitamin destekçisi görünümünden çok uzak. Adeta tek başına bir yemek olmuş ve öyle de yeniyor. Aslında yenilen şey bir salata değil bence, içine esas yemek katılmış bir karışım. Belki eski kafalı düşünüyorum ama o güzelim yemeklerin yanında yeşilin ve ekşinin en güzelinden bir destek olsa daha iyi olmaz mı? Bu salata da çok güzel gözüküyor,eline sağlık diyorum. Sevgiler...
Kont

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar, harika olmus Tabule, salataniz, ramazn icin cok güzel bir fikir ellerinize saglik.. Ülkelere göre farklilik gösteriyor. Lüblanlilar ile Suriyelilerinki farkli bizdeki Kisir da aynisi aslinda ama biz daha renkli salcali seviyoruz. Suriyeliler hemen hemen yesil yapiyor, bol maydonozlu ve domatessiz. Ama hic fark etmiyor hepside cok lezzetli, bulgur giren yemekler cok nefis oluyor.
Paylasim icin tesekkürler, sevgiler...

Züzüce dedi ki...

Gül'üm...

Birönceki isim hatası için kusura bakma lütfen...Oruçlu kafayla maalesef karmakarışık olmuş herşey :(

Tabuleye gelince halen denememiş ben acaba bugün yapsam mı diye hala düşünüyorum..:)Görünüş harika, lezzeti de eminim öyledir...Ellerine emeğine
sağlık...

Sevgiyle kal,
Züzü
(Düşler Mutfağı & Züzü'ce)

Damak Tadı dedi ki...

Hiç sorun değil canım benim,hayırlı iftarlar..

KİZHATCE dedi ki...

eline sağlık minik kuşum,hayırlı ramazanlar diliyorum,çok öpüyorum...

SULTANLARIN DÜNYASI dedi ki...

ilk kez duyuyorum bu tarifi ama lezzetli görünüyor teşekkürler arkadaşım bu tarifi paylaştığın için yeni birşey daha öğrendim ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

son iftar davetimde yaptım bende tabule, yanlız ben bir büyük demet incecik kıyılmış maydanoz ve az miktar ince bulgur yağ,limon olarak yemiştim ve öyle yaptım tadı çok güzel oldu ama benim bildiğim tabule değil galiba:(

Unknown dedi ki...

hiç denemedim ve yemedim.ama görüntü beni cezbetti.ellerine saglık.

Nil dedi ki...

ben de suriyede yemiştim. onların özelliği çok çok yeşillik ve kesinlikle incecik kıyılmış, ve azıcık bulgur. ister sade ister salçalı. ve ekşi.
ben bizim buraların kısırını daha çok seviyorum.