Ramazan da farklı salata arayışı içersindeyseniz, sizlere tabule'yi tavsiye ederim.Yapımı basit,yemesi zevkli,sunumu şık olan bu salatanın tadına doyum olmuyor bizde.
Fotoğraf gece çekildiğinden haliyle yansımalar oluyor,kusura bakmayınız.)
Malzemeler
maydanoz
taze nane
taze soğanın yeşil kısımları
kuru soğan
sarımsak
domates
sivri biber
1/2 su bardağı ince bulgur
1/2 çay bardağı su
nar ekşisi
limon suyu
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı
Yağ,tuz,nar ekşisi,limon karıştırılıp bırakılır.
Yeşillikler doğranıp sosa karıştırılır.
Bulgurun üzerine su dökülüp karıştırılıp yeşilliklere eklenir.
Biraz bekletilip servis edilir.
Yeşilliklerin suyu ile bulgur iyice şişecektir.Fazla su ekleyip bulguru iyice lapa yapmayınız.
Afiyetler olsun!
Süper elinize sağlık....
YanıtlaSilTabule bizim kısıra benziyor ama sebzelerin doğranış şekilleri daha iri.Yerken ağızde farklı tatlar bırakıyor olmalı,Tabule hangi yörede bu isimle yapılıyor acaba??
YanıtlaSilPaylaşımınız için
Teşekkürler
Elinize sağlık
canımcım ne çok severim..
YanıtlaSilama illa çay yanı..
:)
sevgiler gülüm.
çok duydum ama daha denemek nasip olmadı ellerine sağlık
YanıtlaSilEline sağlık kısır gibi de yenir bulgurun az olması daha da iyi sevgiler...
YanıtlaSilElinize sağlık.
YanıtlaSilKısır deniyor buna bizim buralarda.:)
Sevgili Esma,tabule Lübnan-Fas-Cezayir'e aittir..Oralarda humus ve falafel'in yanına mutlaka yapılır..Lübnan'lı gelinimiz var,o yapsa nefis oluyor..Benimkisi alelacele yapılmış bir salata..
YanıtlaSilDaha çok Mersin-Adana bölgesin de sıklıkla yapılır..İsimimi de yine o taraflardan geliyor sanırım pek emin olmamakla birlikte..)
Sevgiler..
Hande hala yapamadım ben bu tabuleyi, ama öyle güzel görünüyor ki bir an önce yapmak istiyorum...Acaba yapsam mı bugün...
YanıtlaSilEllerine sağlık kocaman öpüyorum senii...
Züzü
(Düşler Mutfağı)
Sevgili Gül,nihayet bildiklerime benzeyen bir salata gördüm. Şimdilerde salata yemek yanında ve iştah açıcı, vitamin destekçisi görünümünden çok uzak. Adeta tek başına bir yemek olmuş ve öyle de yeniyor. Aslında yenilen şey bir salata değil bence, içine esas yemek katılmış bir karışım. Belki eski kafalı düşünüyorum ama o güzelim yemeklerin yanında yeşilin ve ekşinin en güzelinden bir destek olsa daha iyi olmaz mı? Bu salata da çok güzel gözüküyor,eline sağlık diyorum. Sevgiler...
YanıtlaSilKont
Merhabalar, harika olmus Tabule, salataniz, ramazn icin cok güzel bir fikir ellerinize saglik.. Ülkelere göre farklilik gösteriyor. Lüblanlilar ile Suriyelilerinki farkli bizdeki Kisir da aynisi aslinda ama biz daha renkli salcali seviyoruz. Suriyeliler hemen hemen yesil yapiyor, bol maydonozlu ve domatessiz. Ama hic fark etmiyor hepside cok lezzetli, bulgur giren yemekler cok nefis oluyor.
YanıtlaSilPaylasim icin tesekkürler, sevgiler...
Gül'üm...
YanıtlaSilBirönceki isim hatası için kusura bakma lütfen...Oruçlu kafayla maalesef karmakarışık olmuş herşey :(
Tabuleye gelince halen denememiş ben acaba bugün yapsam mı diye hala düşünüyorum..:)Görünüş harika, lezzeti de eminim öyledir...Ellerine emeğine
sağlık...
Sevgiyle kal,
Züzü
(Düşler Mutfağı & Züzü'ce)
Hiç sorun değil canım benim,hayırlı iftarlar..
YanıtlaSileline sağlık minik kuşum,hayırlı ramazanlar diliyorum,çok öpüyorum...
YanıtlaSililk kez duyuyorum bu tarifi ama lezzetli görünüyor teşekkürler arkadaşım bu tarifi paylaştığın için yeni birşey daha öğrendim ellerine sağlık
YanıtlaSilson iftar davetimde yaptım bende tabule, yanlız ben bir büyük demet incecik kıyılmış maydanoz ve az miktar ince bulgur yağ,limon olarak yemiştim ve öyle yaptım tadı çok güzel oldu ama benim bildiğim tabule değil galiba:(
YanıtlaSilhiç denemedim ve yemedim.ama görüntü beni cezbetti.ellerine saglık.
YanıtlaSilben de suriyede yemiştim. onların özelliği çok çok yeşillik ve kesinlikle incecik kıyılmış, ve azıcık bulgur. ister sade ister salçalı. ve ekşi.
YanıtlaSilben bizim buraların kısırını daha çok seviyorum.