Çarşamba, Ocak 19, 2011

Zitronen Mohn Kuchen mit S.Sose / Çikolata Soslu Limonlu Haşhaşlı Kek

Merhabalar,

Salı gecesi bu keki yapıp yas evine göndermiştim annecikle..Annecik kek çok nefis oldu deyince,akşam iş çıkışı tekrar pişirdim..

Kek tamamen doğaçlama olmuştur..İçersine farklı malzemeler eklemiş olmama rağmen, yazmak bile istemedim..Sizlere hazırlayacağınız en basit malzemelerle tarif etmeye çalıştım..Belki evlerinizde hazırda haşhaş ve file fıstık bulunmayabilir..Çarşıya çıktığınızda alıp evinizde bulundurun..Aniden yapmak isterseniz eliniz altında bulunsun..

Konsantre süt yerine de krema kullanabilirsiniz..Hatta evde kaymağınız varsa 2-3 kaşık eklemenizde fayda var diyebilirim..Enfes oluyor çünkü..)Unutmayınız lütfen!

Basit ama lezzetli bu keki deneyip memnun kalırsınız diye ümit ediyorum..

Ellerinize sağlık,afiyetler olsun..)

Limonlu Haşhaşlı Kek

Malzemeler
4 yumurta
175 gr şeker (1 su bardağından 1 parmak eksik)
1 paket vanilya şekeri
minicik tuz
4-5 damla limon aroması
1 limonun kabuğu
1,5 adet limonun suyu
100 gr oda sıcaklaığında tereyağ
1 çay bardağı süt(Almanya'da yaşayanlar konstre kahve sütü kullansınlar lütfen!Bende konstre kullandım Baeren marke)
1 paket dr.oetker beyaz çikolata sos
2 yemek kaşığı haşhaş
3 yemek kaşığı file antep fıstık (tavada kavrulmuş olacak)
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu


Not:Kek kalıbınız büyükse yumurta sayısını lütfen artırınız..Benim kek
kalıbım en az 6-7 yumurta kaldıran kek kalıbıydı..Fakat ben dalgınlıkla 4 yumurta ile keki çırpmıştım..Hamuru kek kalıbına döktüğümde ise,kalıbın yarısını bile doldurmamıştı..)

Limonlu Haşhaşlı Kek

Hazırlanışı
Şeker,yumurtalar,vanilya 4-5 dk çırpılır.

Limon aroması,limon kabuğu rendesi,limon suyu eklenip tekrar çırpılır.

Yağ eklenip çırpılır.Süt eklenip çırpılır..)

Çikolata sosu eklenip çırpılır.

Haşhaş ve fıstık eklenip çırpılır.

Un ve kabartma tozu elenip karışıma eklenip çırpılır.

Yağlanmış kek kalıbına dökülüp ısınmış fırında yaklaşık 35-40 dk pişirilir.
Limonlu Haşhaşlı Kek

Kek fırından çıkartıldığında 10 dk bekletilip tel üzerine alınıp havalandırılır.

İyice soğuduğunda üzerine ister pudra şekeri,isterseniz guss hazırlayıp dökebilirsiniz..)

Afiyetler olsun!



Not:Kek kalıbımın detaylarına buradan bakabilirsiniz..)

40 yorum:

  1. canım kek harika görünüyor iyiki paylaşmışsın.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. gülümmmm boşver benim içinde ye,hayat keyifle yemek yeyince güzel :)
    mmm kekte nefis görünüyor,eee bende bir gün bu keklerden tadacağım elbette :)
    görüşürüz özledim kuşum,çok öptüm :)

    YanıtlaSil
  3. guzel kekler pastalar,borekler tatlilar allahim sonumuz ne olacak boyle bilmiyorum :)ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  4. merhaba gül,blogunu büyük bir keyifle takip edip,yeri geldiğinde güzel tariflerinden faydalanıyorum..her tarifin gibi bu kekte çok güzel görünüyor,ellerine sağlık. sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Gülüm ellerine sağlık kek çok güzel herzamanki ustalığınızı yine göstermişsiniz SEVGİLERİMLE CANIM

    YanıtlaSil
  6. limonlu kekleri çok severim,ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Mükemmelsiniz Gül Hanım,
    ne diyeyim insanın keyfini yerine getiriyor bu kek..
    ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  8. ablcım sen kek güzelisin zaten
    kek kraliçemiz
    sen yaparsında güzel olmazmı hiç harika olmuş eminim tadıda öyledir
    afiyet bal olsun
    kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  9. GÜL ABLAM ARTIK SENİ KEK KNUSUNDA "GURME" İLAN EDİYORUM.HER KONUDA MAHARETLİSİN PEK TABİ LAKİN KEK İŞİ SENİN UZMANLIK ALANIN.
    MAŞALLAHI DA KONDURAYIM HEMEN ABLAMA...
    SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  10. denemek için tarifi aldım bile.ellerine saglık gülüm.

    YanıtlaSil
  11. Off yine haşhaşlı bir tarif...Bu haşhaşın çörekten başka şeylere de bu kadar yakışacağını bilmezdim de sayenizde idrak ettim ki öyleymiş:) Elinize sağlık. Kek kalıplarınızı da çok beğeniyorum. Bu keki yaparken kullandığınız kalıbın malzemesi nedir? Yani silikon mu, klasik kalıplardan mı acaba? Malzemeleri edineyim, ilk fırsatta deneyeceğim tarifinizi, sevgiler!

    YanıtlaSil
  12. Çok teşekkürler canım arkadaşlarım..Öpüyorum sizleri teker teker ve sevgilerimi gönderiyorum..İnşallah bir gün sizlere bu keklerimi tattırabilirim..

    YanıtlaSil
  13. Ellerine saglik canim benim... Ben seni kekin konpedani olarak görüyorum... Artik o kadar dogaclama calisiyorsun ki, adeta gözlerin kapali yapacak haldesin... Seni tebrik ediyorum, burada kim benden kek tarifi isterse, hemen sana yönlendiriyorum... Ellerine saglik,,,, Insallah yaz ayinda günlerimiz uyusur da bulusabiliriz... Seninle sohbet etmekten büyük keyif alacagimi biliyorum... Sana daha sonra Istanbul`da olacagim tarihleri yazacagim... Ben de seni seviyorummmmmmm.....

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Tülay,çok teşekkürler tatlım..)

    Slikon kek kalıbım sayılıdır adeta..Toplam 2-3 çeşit muffin kalıbım vardır diye düşünüyorum..Belki dolabın derinliklerine indikçe, farklı şeylerle karşılaşabilirim diye düşünmeden de edemiyorum..Çünkü, unuttuğum çok kalıbım var..

    Kullanmış olduğum kek kalıbı Kaiser markadır..Sanırım 19-20 yıllık bir kalıptır ve slikon değildir..Bloga link ekledim (en altta)tıklarsan şeklini görebilirsin..Şimdiden ellerine ve gönlüne sağlık..



    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. Ellerine sağlık canım .Kek çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  16. Ne kadar güzel tarifler.....Yapamazsam da mutlaka göz zevkim için girip bakıyorum...Birkaç kek tarifinizi daha denedim..Hepsi de çok başarılı oldu...Atölyede herkese sizin tariflerden bahsediyorum....Ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  17. bayılıyorum senin keklerine Gül abla ya!!! Yine ellerine sağlık. Enfes duruyor kestiğin o dilim!

    YanıtlaSil
  18. Gülüm ablam nefis görünüyoor ellerine sağlık ;)öpüyoruz seni kocaman kocaman

    YanıtlaSil
  19. Merhaba ellerine sağlık her zamanki gibi keklerin harika tabi kalıpların da öyle sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. İnternette fındıklı kek tarifi ararkensitenize rastladım.Hayatımda ilk defa zengin kek çeşidi,zengin kek kalıplarını görünce hayretler içersinde kaldım.Sanki kaybettiğim tarif defterimi bulmuş gibiyim.Sizi yakından tanımayı,yüz yüze görüşüp sorular sormayı çok isterdim.Umarım şımarık blogculardan değilsinizdir.

    Tüm tarifleriniz için Yüreğinize sağlık.:):)

    YanıtlaSil
  21. ellerine saglık az yumurta demişsin ama cok güzel kabarmıs kekin...Almanya'ya sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. Ellerine sağlık Gülüm doğaçlama diyorsun harikalar yaratıyorsun canım benim.
    Kocaman öpüyorum..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  23. Sevgili Gül,sanırım senin bloglarını izleyenler yakında pasta/çörek dükkanı açabilecek hale gelecekler. Şaka bir yana, bu kadar çeşidi nasıl buluyor,yapıyor ve uğraşıyorsun. Vallahi bravo sana.İlerde internet ile koku ve tad paylaşımı yapılabilse (sanki email göderir gibi e-koku ve e-tad gönderilse) ne güzel olurdu. Senin blogundan da kimse ayrılmazdı saatlerce. Ellerine sağlık.
    Kont

    YanıtlaSil
  24. Bende kelimeler tükendi artık..
    Sultan of the Cake'im benim:)

    YanıtlaSil
  25. Gülüm benim yine nefis bir kek. Ne diyeyim yiyenlere afiyet olsun. Tarif için teşekkürler.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  26. Genelde benim keklerde doğaçlama olur:))

    Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  27. mükemmel bir kekti. bir dilim yedim bir dilim daha yememek için kendimi çok zor tutmam gerekti. mis gibi limon aroması, fıstıklar haşhaşlar hepsinin lezzeti ayrı ayrı geliyordu. şekeri de süper dengeliydi. hafif te ıslak gibiydi. bayıldım bayıldım tek kelimeyle!

    YanıtlaSil
  28. Haşhaş bence kış keklerine pek bir yakışıyor. Grüntüsü de çok şık oluyor.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  29. ablacım bende özledim seni sohbetini
    inş. bir araya geleceğiz
    kocaman sevgilerimle

    YanıtlaSil
  30. Gülüm geçen poğaçandan yaptım yine, bayıldık bayıldık..her defasında farklı bir poğaça deniyorum ama fotoğrafını çekemiyorum ki bloga koyayım gerçi senin yaptığının yanında benimkinin resmi basit kalıyor. eklememde olmaz yani..kek harika hele içinde antep fıstığı varsa bana yeter! ellerine sağlık canım fıstık eksiğimi yarın tamamlayıp yapacağım)
    sevgiyle öpüyoruz seni

    YanıtlaSil
  31. Harika bir kek, konsantre süt hiç kullanmamıştım keklerde. Ama bu püf noktayı bende deneyeceğim. Ellerine sağlık ablaçığım.

    YanıtlaSil
  32. Arkadaşım senin kek de on numara olmuş ellerine sağlık.hoşçakal.....

    YanıtlaSil
  33. Kekin görüntüsü her zaman ki gibi harika, sevgili Ebru'da lezzetini çok güzel anlatmış:)) Ellerine sağlık olsun arkadaşım, tadına bakanlara da afiyet şeker...

    YanıtlaSil
  34. Yaptığınız keklere bakarken mest oluyorum...Hepsimi bu kadar güzel olur harikasınız...Ellerinize emeklerinize sağlık...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  35. Senin bu keklerine bayılıyorum. Yine nefis bir görüntü. Ellerine sağlık canım

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  36. mmmh cok lezziz görünüyor.. sunumuda cok hos.. ellerine saglik canim..sicacik sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  37. Bu keki denedim .O ne muhteşem bir kek oldu. Elinize sağlık .

    YanıtlaSil
  38. Gül hanım
    kek herzaman ki çok güzel gözüküyor elinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  39. bütün kekler harika görünüyor mutlaka deneyeceğim birisini ellerinize sağlık

    YanıtlaSil