Sizlerle çok sevdiğimiz bir dostumuza yaptığım keki paylaşmak istedim..
Kekin tadına mübalasız en az 20 kişi baktı..Tesadüfen tadan bir kaç kişi ne kadar nefis,değişik olduğunu ifade ettiler..Hatta bir kaçı içersine ne girdiğini tahmin etmeye çalıştı ve sadece portakal olduğunu anlayabildim dedi..Bazıları ise,yoğun çikolata tadını aldıklarını,beyaz çikolatanın bir keke bu kadar yakıştığını ifade ettiler..(kek cadde esnaflarından birine gitti.)
Kekle ilgili yorumlar böyleydi arkadaşlar..Bu keki sizlere de şiddetle tavsiye ediyorum..Deneyip yorumlarınızı benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..Teşekkürler!
![Beyaz Çikolatalı Kek](http://farm6.static.flickr.com/5043/5377486389_cf4a03d666_b.jpg)
100 gr beyaz çikolata
175 gr oda sıcaklığında tereyağ
130 gr şeker
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya şekeri
5-6 damla portakal esansı
4 yumurta
minicik tuz
100 gr badem unu (rondodan çekilmiş)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
1 çay bardağı süt
Guss için
1 kase pudra şekeri
1 çay kaşığı tereyağ
portakal suyu
![Beyaz Çikolatalı Kek](http://farm6.static.flickr.com/5206/5378091234_efeae3f7a5_b.jpg)
Hazırlanışı
Beyaz çikolatayı ince ince dilimleyip bırakın.
Unu,k.tozunu,bademi karıştırıp bir kaseye koyup bırakın.
Şeker,vanilya,tereyağ,portakal kabuğu,aroma,tuzu 5 dk krema olana dek çırpın.
Yumurtaları teker teker ekleyip en az 1-2 dk çırpın.
Çikolataları ekleyip çırpın.
Unlu karışımın yarısını ekleyip çırpın.Ardından sütün yarısını ekleyip çırpmaya devam edin.
Kalan unlu karışımın tamamnını döküp çırpın.
Son olarak kalan sütü ekleyip çırpın.
Yağlanmış kek kalıbına karışımı döküp masaya 1-2-3 defa vurun.
175 c de ısınmış fırında,2.sırada 35-40 dk pişirin.
Keki fırından çıkarıp 5-10 dk bekletip telin üzerine alın.
![Beyaz Çikolatalı Kek](http://farm6.static.flickr.com/5284/5377496849_6c14f96a93_z.jpg)
Guss
Tereyağını benmari eritip içersine 2 yemek kaşığı portakal suyu ekleyin.
Pudra şekerini yavaş yavaş ekleyip iyice karıştırın..Bu esnada guss her ne kadar
koyu görünsede aldanmayın..Ne zaman akışkanlığını kaybederse o zaman kekin üzerine döküp donmasını bekleyin..
Afiyetler olsun!
Gül Hanım,
YanıtlaSilelleriniz dert görmesin..
Beyaz çikolatanın keke çok yakıştığını düşünüyorum:)
mükemmel olacağına eminim:)
mutlu haftasonları dilerim..
kek çok güzel kabarmış.harika görünüyor.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.
YanıtlaSilMerhaba:)) Kek nefis olmuş ellerine sağlık ve diğer tarifler tam damak tadına uygun bu nasıl kabarık hacimli kekler böyle ve diğerleride nefis ellerine emeğine sağlık... Daha sık görüşmek için sizi izlemeye aldım banada beklerim. sevgilerimle...
YanıtlaSilElinize sağlık ,nefis görünüyor.Portakal esansını nereden alabiliriz ?
YanıtlaSilTeşekkürler.
Bu görüntü kimi mest etmez ki?
YanıtlaSilelinize sağlık
sevgiler
canım yine harikalar yaratmışsın. oğlum geldi keki çok seviyor bende deneyeyim hemen de sana haber veririm ama bu aralar bloggerde sorun mu var ne bir türlü bloguma giremiyorum.
YanıtlaSilEllerin dert görmesin bitanem.
Kocaman öpüyorum.
Esma Hanım,ben Almanya'dan almıştım bendekileri..Siz aktarlardan veya pasta malzemeleri satap shoplardan alabilirsiniz..Eğer bulamazsanız portakal suyu ekleyiniz 1-2 yemek kaşığı..Teşekkürler..
YanıtlaSileline sağlık kek çok güzel görünüyor,bende çok severim keki yemeyide yedirmeyide
YanıtlaSilYine lezzeti dışına yansıyan harika görünen bir kek yapmışsınız, elinize sağlık. Bu kekin tarifi size mi ait yoksa geleneksel bir lezzet midir acaba? Sevgiler...
YanıtlaSilGüzel olacağı kesin görünüyor,bencce içerisindeki badem tozuda ayrı bir lezzet katıyordur.Yalnız sormak istediğim çiğmi yoksa kavrulmuş bademdenmi çekiyoruz rondoda,birde tartımız olmadığı zaman ölçüleri yaklaşık olarak su bardağı falan olarak ne şekilde ayarlayabiliriz?mesela 130 gr..nasıl ayarlarız?Sevgiler..
YanıtlaSilSevgili Tülay,
YanıtlaSilKekin tarifi bana ait değil..Alman pasta kitabından yaptığım bir tarif..Teşekkürler..
Sevgili Limon Çicekleri,
YanıtlaSilBadem çiğden olacak..Ben evde hazır olan bademleri rondodan geçirip yaklaşık 1 su bardağı kadar eklemiştim..Ben ölçü veriyorum ama kendim kullanmıyorum elim alıştığından..Siz 1 su bardağından 1 parmak eksik kullanın..Umarım beğenirsiniz..Teşekkürler..
Canim benim, yine sahane bir tarif... Deneyip sonucu bildirecegimden emin olabilirsin, hatta bloga koyacagim.. Ellerine saglik... Sevgilerimle, güzel bir pazar günü diliyor, kocaman öpüyorum...
YanıtlaSilMerhaba anım ellerine sağlık yine döktürmüşsün sen yaparsın dakekler kötü olurmu zaten.Ben çok beğendim denemek isterim sevgiler...
YanıtlaSilGülüm ellerine sağlık.Görüntü süper canım.
YanıtlaSilBeyaz çikolata, badem unu ve portakalın şahane aroması... bir de arkadaşımın keklerine kattığı elinin lezzeti ve sevgisi. Teşekkürler sevgili Gül yine çok lezzetli bir tarifim daha oldu:))
YanıtlaSilSevgiler.
Sen yaparsın da güzel olmaz mı hiç:)) Ellerine sağlık gülcüğüm
YanıtlaSilSevgiler
Sen yaparsın da nefis olmaz mı hiç?
YanıtlaSilOFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF ŞAHANE ŞAHANE.ELCEĞİZLERİNE SAĞLIK CANIM BENİM..
YanıtlaSilTürkiye'de de var artık böyle esanslar yaşasın! ellerinize sağlık - beyaz çikolatanın şekli bile hoşuma gitti... keklerinizin kalıpları da süslemeleri de malzemeleri de çok hoş!
YanıtlaSilBir kalite daha...Hadi bakalım daha neler göreceğiz. Hem görünüşü güzel ve hem de (tatmasam da) mutlaka lezzetli. Tatlı dedi mi zaten ben gevşerim. Tuzlularla aram pek iyi değildir. Eh Gül de tatlılarda kalite... Ellerine sağlık, umarım bir gün tadına da bakarım. Sevgiler...
YanıtlaSilKont
Ellerine sağlık, her zamanki gibi muhteşem bir görüntü...
YanıtlaSilEllerine sağlık Gülcüğüm.Her zamanki gibi muhteşem.İlk fırsatta deneyip,sonucu haber vereceğim.Sevgiler...
YanıtlaSilslmlarr gülüm nasılsın iyimisin uzun zamandır yorum yazamadım ama sesizce takip ediyorum seni:))yine döktürmüşün kek harika görünüyorr bir dilimcik aldım:)kahvemin yanına hımm nefis olmuş:)keklerin piri gülümm seni öpüyorum sevgilerimi bırakıyorum
YanıtlaSilgülüm ilk fırsatta denemek için tarifi not ettim.ellerin dert görmesin.
YanıtlaSilBu blogun adı kekcenneti olsaymış yerinde olurmuş.Beyaz çikolatayı kekin içersinde kullanmamıştım.Görüntüsünden nefis olduğu aşikar.Ellerine sağlık arkadaşım.İyi haftalar:))
YanıtlaSil