Çarşamba, Aralık 02, 2009

Nuss Kuchen / Fındıklı Kek - K.K Gerdanı

Bayram için yapılan kek ve tatlıdan görüntüler..)

Keklerimin dokusu ve dış görünüşleri sıklıkla sorulur oldu bana..Arkadaşlar özel bir şey yapmıyorum..Kalıplarımı tereyağ ile yağlıyorum..Keklerimde çok fazla sıvı yağ kullanmıyorum..Fırının etkisi oluyor desem,farklı fırınlarda yaptığım keklerin dokusu da yine aynı..Un'ların etkisimi acaba?Kullandığım unlar, yağ desemtereyağım ise sek'tir..Her kek yaptığımda fırını önceden ısıtıp keki öyle koyuyorum fırına..Belkide kek kalıplarının döküm olmasından
kaynaklanabilir diye düşünmeye başladım..
Fındıklı Kek
Malzemeler
3 yumurta (küçükse 4 yumurta)
1 paket vanilya
minicik tuz
125 gr tereyağ
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 portakalın suyu
1 su bardağı kavrulup öğütülmüş fındık
1 paket iri kıyılmış Nestle bitter
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kocakarı Gerdanı
Hazırlanışı
Sırasına göre tüm malzemeler çırpılır.

Ortası delik kek kalıbı yağlanıp,fındık serpiştirilir.

Hamur kalıba dökülüp,ısınmış fırında 175 c de yaklaşık 45 dk pişirilir.
Fındıklı Kek

Kocakarı Gerdanı

19 yorum:

  1. nefis görünüyorlar canım.ellerine sağlık.çok öptüm....

    YanıtlaSil
  2. CAnim Gul'cugum,

    Her sayfana gelisimde, agzimin sulari akarak ayriliyorum. Ellerine sgalik. Iyiyim sagol, sonra yazamaya calisirim sana da opuyorum.

    Sevgilerimi gonderiyorum, guzel bir hafta diliyorum.

    YanıtlaSil
  3. of of baklava aklimi basimdan aldi ellerine saglik

    YanıtlaSil
  4. hmm kalıplarınız dökme mi gül hanım, dökme deyince şöyle kalınca ve ağır metalden yapılmış olanları anlıyorum doğru mu acaba? tantitoni'de onların çok güzel modellerinden görmüştüm ama çok ağır olunca kullanışlı olmayabilir diye düşünmüştüm,tavsiye ediyorsanız ben de denemek için bir tane edineyim. orda da fiyatlar epey uçuktu ama kek sevdası herşeyi yaptırabiliyor insana bazen gözünü karartıp :)

    YanıtlaSil
  5. Harika görünüyorlar.Ellerinize saglık.Cok beğendim.Sevgilerrrr.

    YanıtlaSil
  6. Ya ama bu haksızlık yaaa!Bende istiyorummmmmm
    Bak çayı koydum Ablacığım, al bunları gel!

    YanıtlaSil
  7. bende çok çok severim fındıklı keki ,mükemmel gözüküyorlar e ordaki baklava da tabii.:)

    YanıtlaSil
  8. Kışkırtıcı resimler gerçekten ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. fındıklı kek değil. kekli fındık olmuş. ellerinize sağlık. kışkırtıcı gerçekten .bende dökme kalıp kullanıyorum keklerimde ısıyı dağıtması açsından çok daha güzel oluyor. sevgiler hilal
    www.sagliklimutfak.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. ham yapsam yutacakmışım gibi duruyor:)))

    Ellerine sağlık canım ya süpersin...

    YanıtlaSil
  11. Meleğim ikiside muhteşem ellerine sağlık.Tatlıdan varmı acaba:))?Seni
    kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  12. bence senin el lezzetinden hamaratından kaynaklanıyor kekinin dokusu:))) ama inanki fırın,kalıp,un,yumurta herşey etkiliyor kekin lezzetini..tabi senin özel yeteneğin olduğu için bizim gibi herşeyi incelemiyorsun..yok oda ısında yumurta yok unu ele yok fırını açma düşün dur bizim işimizde zor değilmi:)))ellerine sağlık koca karı gerdanına bittim..

    YanıtlaSil
  13. gül ablacığım tatlım şekerim kimlerle kulağımı çınlatıyorsun merak ettim:))) öpüldün canımcım...

    YanıtlaSil
  14. Eriyip bittik monitörün karşısında..Bu kadar da olmaz ama!..:):)

    Gülll,bir seferde bizler için yapıp evine çağırsana allahsen.Valla gece-gündüz demeyip koşup geliriz.:):):)

    YanıtlaSil
  15. Canım hiç sıralama nedenlerini. El lezzeti diye bir şey vardır. Bu tariflerin bu kadar güzel olmasının sebebi sensin canım. Başka nedene gerek yok.
    Yine harika olmuş.
    Ellerine sağlık canım
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  16. Valla ne diyeyim,ellerine sağlık,ama kilo sorununu halletmek için de reçeteler versen çok iyi olur. Bunları görünce öyle bir iştah ve istek oluyor ki...Şaka bir yana,pek güzel olmuşlar.Sağol...
    Komt

    YanıtlaSil
  17. senin elin değdiği için , severek yaptığın sevgini kattığın için güzel oluyor keklerin bence....başrollerde sensin yani unmuş , yağmış onlar figüran sadece :)

    ellerine sağlık canım benim her zaman ki gibi süpersin...

    canım bu aralar pek uğrayamadım affet işler yoğun bayram , ev çocuklar derken halim kalmıyor...

    çook özledim seni sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Gül canım senin ellerinden bir başka çıktığı kesin .. kalıpların döküm olması vs.. hepsi yan etken bencede... el lezzeti diye bir şey var çünkü..
    geçen gün amcamın eşi yanii yengem bir bulgur pilavı yaptı.. içinde hiç bir şey yok,bildiğin bulgur pilavı aslında. ama öyle bir lezzetli olmuştu ki inan bu yaşıma kadar böyle güzelini yememiştim..
    kısaca el lezzeti önemli.. senin keklerinde bu yüzden bu kadar güzel oluyor bence...

    ayy ne çok anlattım :))

    öpüyorum..

    YanıtlaSil
  19. tatlıya bayıldım çok leziz görünüyor... bu arada keklerinde gerçekten muhteşem ..
    sevgiler

    YanıtlaSil