Bayram için yapılan kek ve tatlıdan görüntüler..)
Keklerimin dokusu ve dış görünüşleri sıklıkla sorulur oldu bana..Arkadaşlar özel bir şey yapmıyorum..Kalıplarımı tereyağ ile yağlıyorum..Keklerimde çok fazla sıvı yağ kullanmıyorum..Fırının etkisi oluyor desem,farklı fırınlarda yaptığım keklerin dokusu da yine aynı..Un'ların etkisimi acaba?Kullandığım unlar, yağ desemtereyağım ise sek'tir..Her kek yaptığımda fırını önceden ısıtıp keki öyle koyuyorum fırına..Belkide kek kalıplarının döküm olmasından
kaynaklanabilir diye düşünmeye başladım..
Malzemeler
3 yumurta (küçükse 4 yumurta)
1 paket vanilya
minicik tuz
125 gr tereyağ
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 portakalın suyu
1 su bardağı kavrulup öğütülmüş fındık
1 paket iri kıyılmış Nestle bitter
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Hazırlanışı
Sırasına göre tüm malzemeler çırpılır.
Ortası delik kek kalıbı yağlanıp,fındık serpiştirilir.
Hamur kalıba dökülüp,ısınmış fırında 175 c de yaklaşık 45 dk pişirilir.
nefis görünüyorlar canım.ellerine sağlık.çok öptüm....
YanıtlaSilCAnim Gul'cugum,
YanıtlaSilHer sayfana gelisimde, agzimin sulari akarak ayriliyorum. Ellerine sgalik. Iyiyim sagol, sonra yazamaya calisirim sana da opuyorum.
Sevgilerimi gonderiyorum, guzel bir hafta diliyorum.
of of baklava aklimi basimdan aldi ellerine saglik
YanıtlaSilhmm kalıplarınız dökme mi gül hanım, dökme deyince şöyle kalınca ve ağır metalden yapılmış olanları anlıyorum doğru mu acaba? tantitoni'de onların çok güzel modellerinden görmüştüm ama çok ağır olunca kullanışlı olmayabilir diye düşünmüştüm,tavsiye ediyorsanız ben de denemek için bir tane edineyim. orda da fiyatlar epey uçuktu ama kek sevdası herşeyi yaptırabiliyor insana bazen gözünü karartıp :)
YanıtlaSilHarika görünüyorlar.Ellerinize saglık.Cok beğendim.Sevgilerrrr.
YanıtlaSilYa ama bu haksızlık yaaa!Bende istiyorummmmmm
YanıtlaSilBak çayı koydum Ablacığım, al bunları gel!
bende çok çok severim fındıklı keki ,mükemmel gözüküyorlar e ordaki baklava da tabii.:)
YanıtlaSilKışkırtıcı resimler gerçekten ellerinize sağlık
YanıtlaSilfındıklı kek değil. kekli fındık olmuş. ellerinize sağlık. kışkırtıcı gerçekten .bende dökme kalıp kullanıyorum keklerimde ısıyı dağıtması açsından çok daha güzel oluyor. sevgiler hilal
YanıtlaSilwww.sagliklimutfak.blogspot.com
ham yapsam yutacakmışım gibi duruyor:)))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım ya süpersin...
Meleğim ikiside muhteşem ellerine sağlık.Tatlıdan varmı acaba:))?Seni
YanıtlaSilkocaman öpüyorum...
bence senin el lezzetinden hamaratından kaynaklanıyor kekinin dokusu:))) ama inanki fırın,kalıp,un,yumurta herşey etkiliyor kekin lezzetini..tabi senin özel yeteneğin olduğu için bizim gibi herşeyi incelemiyorsun..yok oda ısında yumurta yok unu ele yok fırını açma düşün dur bizim işimizde zor değilmi:)))ellerine sağlık koca karı gerdanına bittim..
YanıtlaSilgül ablacığım tatlım şekerim kimlerle kulağımı çınlatıyorsun merak ettim:))) öpüldün canımcım...
YanıtlaSilEriyip bittik monitörün karşısında..Bu kadar da olmaz ama!..:):)
YanıtlaSilGülll,bir seferde bizler için yapıp evine çağırsana allahsen.Valla gece-gündüz demeyip koşup geliriz.:):):)
Canım hiç sıralama nedenlerini. El lezzeti diye bir şey vardır. Bu tariflerin bu kadar güzel olmasının sebebi sensin canım. Başka nedene gerek yok.
YanıtlaSilYine harika olmuş.
Ellerine sağlık canım
sevgilerimle
Valla ne diyeyim,ellerine sağlık,ama kilo sorununu halletmek için de reçeteler versen çok iyi olur. Bunları görünce öyle bir iştah ve istek oluyor ki...Şaka bir yana,pek güzel olmuşlar.Sağol...
YanıtlaSilKomt
senin elin değdiği için , severek yaptığın sevgini kattığın için güzel oluyor keklerin bence....başrollerde sensin yani unmuş , yağmış onlar figüran sadece :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım benim her zaman ki gibi süpersin...
canım bu aralar pek uğrayamadım affet işler yoğun bayram , ev çocuklar derken halim kalmıyor...
çook özledim seni sevgiler
Gül canım senin ellerinden bir başka çıktığı kesin .. kalıpların döküm olması vs.. hepsi yan etken bencede... el lezzeti diye bir şey var çünkü..
YanıtlaSilgeçen gün amcamın eşi yanii yengem bir bulgur pilavı yaptı.. içinde hiç bir şey yok,bildiğin bulgur pilavı aslında. ama öyle bir lezzetli olmuştu ki inan bu yaşıma kadar böyle güzelini yememiştim..
kısaca el lezzeti önemli.. senin keklerinde bu yüzden bu kadar güzel oluyor bence...
ayy ne çok anlattım :))
öpüyorum..
tatlıya bayıldım çok leziz görünüyor... bu arada keklerinde gerçekten muhteşem ..
YanıtlaSilsevgiler