Perşembe, Aralık 03, 2009

Peynirli Örgüler

K.Bayramında yaptığımız tuzlulardan biri de, bu nefis örgülerdi..Tarifini, bir akrabamızın gelininden almıştım Trabzon'da..Süt kaymağı ile yapıldığından olsa gerek,çok nefisti..Sizlere de şiddetle tavsiye ederim..Eğer kaymağınız yoksa,normal kaymak da kullanabilirsiniz arkadaşlar..
Peynirli Örgüler
Malzemeler
2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt kaymağı
1 tatlı kaşığından az tuz
1,5 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un

İçi için
beyaz peynir,maydanoz
Peynirli Örgüler
Hazırlanışı
Tüm malzeme karıştırılıp yoğrulur.

Hamur 3 eşit parçaya ayrılır.

Her bir parça fotograflarda görüldüğü gibi elle açılır.

İçlerine uzunlamasına peynirli harcı konulur.

Kenarları eşit aralıklarla kesilir.

Sonrada çapraz şekilde kapatılır.

Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp,susam serpiştirilip,
ısınmış fırında yaklaşık 35 dk pişirilir.
Peynirli Örgüler
Pişerken siz hemen çayı demleyiniz lütfen..Kokuyu alanlar
hemen kapıda belireceklerdir.
Derken, ılındıktan sonrada dilimlenip, gelen arkadaşlara
ikram edilip keyifle,neşeyle,nasıl yapıldığını anlata
anlata yenilip,yutulur..

Afiyetler olsun şimdiden..!
Peynirli Örgüler Peynirli Örgüler Peynirli Örgüler Peynirli Örgüler

40 yorum:

  1. Bu nasıl bişey böyle harika görünüyor bayıldım görüntüsü süper. Böyle olmuoyr ama hep uzaktan bakmayla yetiniyorum:( Ellerine sağlık. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. ablam naptın sen yaa:)) oyle nefıs görunuyor kii:))

    YanıtlaSil
  3. aaa simiti ozleyen birine yapilmaz bu mukemmel gorunuyor of of:)

    YanıtlaSil
  4. Meleğim muhteşem ötesi canım çekti
    valla ellerine sağlık kocaman öpüyo
    rum kendine çok iyi bak hayırlı ak
    şamlar...

    YanıtlaSil
  5. cayin yanina ne guzel giderrr... bir tepsi yerim inan :) susamli bol peynirli harika bir lezzet... eline saglik medinem

    YanıtlaSil
  6. Kokusunu aldım bile...
    Nasıl güzel görünüyor. Canım yine hartikalar yapmışsın.
    Ellerine sağlık Gülcüm
    Kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  7. kaymak yoksa...süt kremasi ??

    YanıtlaSil
  8. oy oy
    aysun'dan gelen sütten bir kaymak ayırıyorum zaten akıllara zarar.
    şimdi senin tarifi hafta sonu yapmalı, kuzenleri de çağırıp mis gibi çay eşliğinde keyfini çıkarmalı :)

    YanıtlaSil
  9. gerçekten harika olumuş..ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  10. TARİFİNİ HEMEN ALDIM.KÖYE GİDİP KAYMAK ALIR ALMAZ MUTLAKA YAPACAĞIM CANIM.TEK KELİME İLE MUHTEŞEM..HARİKASIN..

    YanıtlaSil
  11. Gül'cüğüm,
    Ilınmasını bekleyebilir miyiz bilemiyorum ama içindeki kaymağın çok ayrı bir tat kattığından eminim.Orhan Veli'nin " beni bu havalar mahvetti" dediği gibi beni de bu lezzetler mahvediyor.
    Nefis olmuş, ellerine sağlık.
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  12. canım diyetteyken senin sayfana bakamıyodum ben biliyomusun ama artık bakabilirim:)

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  14. Harika görünüyor Gülcüğüm.Ellerine sağlık.Kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Canım nasıl çekti nasıl...
    Mutlaka denemeliyim ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  16. Mahfettin gerçekten de beni!!
    Bir yandan okuyup bir yandanda süt kaymağım varmı yaa diye düşündüm.

    Çok güzel, çook güzell!!!
    Ellerin dert görmesin Gülümm

    YanıtlaSil
  17. Gul'cugum,
    Sana bayiliyorum, bu ne hiz, ve de harika bir tarif daha, ellerine saglik.

    Sevgiler, selamlar...

    YanıtlaSil
  18. Marifet sizin genlerinizde var Gül hanım.Sitenizi incelediğimde bu kanıya vardım.Nasıl bişey yapmışsınız ki,herkesin ağzının suları akmış.:)Elleriniz dert görmesin.İyi uykular...

    YanıtlaSil
  19. oooh mis gibi afiyet şeker olsun canım.. senin bu yakın çekim fotolarına hayranım öyle net ve güzel çıkıyorlar ki adeta ye beni diye bağırıyor resimdekiler.. :))

    afiyet şeker olsun canım ..

    YanıtlaSil
  20. ahhhh susamlara bittim desem çokmu ayıp olur.. :))
    galiba tamamına bayıldım ben.
    gerçekten fevkalade görünüyor Gülüm..
    yapma bana bunu sabah sabah gülüm.

    YanıtlaSil
  21. ABLACIM BEN ÖZLEMİŞİM BURALARI SENİ VE TÜM DOSTLARI YAŞAŞIN ARTIK BURDAYIM
    BEN YOKKEN NE GÜZEL MAMALAR YAPMIŞSIN ÖYLE NEFİS OLMUŞ HEPSİ SABAH SABAH BAK GENE CANIM ÇEKTİ :))
    ABLACIM ELLERİN DERT GÖRMESİN AFİYET BAL ŞEKER OLSUN..

    YanıtlaSil
  22. tek kelimeyle muhteşem. Başka bişey demiycem gerek yok zaten :))

    YanıtlaSil
  23. MERHABA ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR RESİMLER SÜPER OLMUŞ SEVGİLER

    YanıtlaSil
  24. Merhabalar Gül, uzun zaman oldu :(
    Tarifini çok beğendim, yalnız yapabilmem için süt kreması ne olduğunu anlamam gerek. Almancası varsa yazar misin lütfen belki daha iyi anlarım veya tarif etsen neye benzediğine ;)
    ellerine sağlık.
    Bu hafta sonu senin meşhur( pek bayılmadığın) hamsili pilavını yapmayı planlıyorum.

    YanıtlaSil
  25. enfes görünüyor. olsa da yesem, hani bana hani bana ? :))

    YanıtlaSil
  26. Bu örgüler harika görünüyor, elinize sağlık canım... Tadan şanslılardan olmak isterdim :)

    Sıcacık kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  27. Kuziciğim ellerine sağlık.her zamanki gibi mükemmel olmuş.nefis görünüyor,aklım kalıyor:-).öpüyorum canım....

    YanıtlaSil
  28. Defne'ciğim,sütü kaynattığımız da üzerinde oluşan kaymakları biriktirip kullan canım..Biz öyle kullandık..Trabzon'da 2 kg sütü kaynattığında üzerinden 1 kase kaymak çıkıyor zaten..))Ayrıca yoğurtu yağlı sütle mayaladığında,onun üzerindeki kaymağı da kullanabilirsin..

    Not:Su bardağı büyük gelirse,kaseyi ölçek al..Ve hepsini 1 kase olarak ekle canım..

    Sana içli tavada(hamsili pilavda) başarılar ve kolaylıklar diliyorum..Şimdiden ellerine sağlık canım..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  29. Tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi gönderiyorum..

    Bayram tatilinde Trabzon'da idik..Bu örgüleride orada yapmıştım..Sizler evde yoğurt mayaladığınızda üzerininin kaymağını dondurucuda biriktirebilirsiniz.Süt kaymağınıda aynı şekilde tabiiki..Ve ikisini karıştırıp bir ölçek yapmanızda mümkündür..Orada öylede yapıyorlar..Ayrıca kurabiyelere de kaymak ekliyorlar..Bu sefer Trabzon'da kaymak modası olduğunu gördüm..Bende hemen burada uygulayacağım tüm kurabiyelerimde..))

    Teker teker sevgilerimi gönderiyorum sizlere..Teşekkürler!

    YanıtlaSil
  30. of of offf ..bu kadarda yakından çekilirmi ..tamda rejime başlamışken ..

    YanıtlaSil
  31. biliyoruz keklerin nefis oluyor.
    buda nar gibi ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  32. harika olmuş..
    kaymaklısınıda hiç denemedim..
    eminim çok lezzet vermiştir..
    ellerine sağlık..sevgiler....

    bir tarabzonlu olarakta ayrıca bayıldım uyyyy:)))....

    YanıtlaSil
  33. Çok güzel bu örgüler.

    YanıtlaSil
  34. Merhaba Gül, Süt kaymağı ile ilgili bilgiler için teşekkür ederim.
    İçli tavayı yaptım ve bayıla bayıla yedik. Nasıl bunu sevmezsin anlamış değilim ama bizim orada dediğimiz gibi "tatlar ve renkler tartışılmaz". Yanı herkesin damak tadı farklıdır.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  35. merhabalar bu tarife oldum bittim desem yeri sut kaymagini biriktirmek yerine hazir paket kullasak olurmuki ben oyle denemeyi dusunuyorum sonucu tabikide yazicam inss,esim trabzonlu oldugundan onlarin yemeklerini yayinliyorsunuz bende ogreniyorum tskkurler hatta bazen tanidik olabilirmi diye dusunuyorumkii sarambulayi kimse bilmezken sizde mevcut gerci tarifini yazmamissiniz ama olsunn cogu yemek buarada var,,tesekkurlerr

    YanıtlaSil
  36. Ay Ablacığım çoook kötüsün yaa!Tatlı değil tuzlu seviyorum diyorum sen neler koymuşsun?!ve bak valla korkuyorum ekrana yapıştım çarpılcam!!Bu nasıl güzel bir şey. Allaaahııımmm acıktım beeenn! :) ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  37. iyi gunler peynirli orguller yaptim olmadi seninki gibi niye acaba. siteni cok beyeniyorum her zaman takip ediyorum kendine iyi bak

    YanıtlaSil
  38. merhabalar,ben denedim tarifi cokta guzel oldu ilk gun sicak sicak nefisti valla tesekkurler tarif icin hatta resimde gordugumun aynisi oldu,,slagroom(slag sahne) kullandim ben kaymak yerine,bidahaki sefere daha koyu olan slagroomla deneyecegim tesekkurlerr,,,hatice

    YanıtlaSil
  39. Mrb.Ben bu tarifin seklini nasil yaptiğinizi anlamadim :((( Daha ayrintili anlatir misiniz???

    YanıtlaSil
  40. Selam Deniz hn,

    Fotoğraflarda nasıl yapıldığı açık ve net görülüyor..Neresini anlayamadınız?

    Hamuru önce 3 eşit parçaya ayırıp elinizle açıyorsunuz.Peynirini yerleştirip kenarlarını eşit aralıklarla kesip birbiri üzerine kapatıyorusunuz..Önce tepelerini kapatıp sonra kenarlarını kapatın daha iyi olur..Umarım yardımcı olabilmişimdir..



    Sevgiler..

    YanıtlaSil