Kaesekuchen'ı pişirirken, içersine limon kabuğu rendesi ekleyip,üzerine de limon aromalı sos da hazırlayabilmeniz mümkün..Benden özellikle frambuazlı sos istendiğinden onu kullandım..Sosu özellikle biraz cıvık bıraktım..Dilimlenirken sosu akacakmış efendim.Öyle sipariş verdiler de..))Buradan tadına bakanlara afiyetler olsun diyorum..Tüm arkadaşlara güzel bir hafta diliyorum..Sizleri çok özledim bilesiniz..))
Malzemeler (Tabanı için)
1 yumurta
75 gr tereyağ (kalıp küçükse 50 gr lütfen)
75 gr şeker
minicik tuz
alabildiği kadar un
Hazırlanışı
Hepsi yoğrulup,bir parça ayrılıp yağlanmış kalıba yayılır.
Ayrılan hamurla kenarları kapatılıp buzdolabında sırası gelene kadar
bekletilir.
Üzeri için gerekli malzemeler
2 tane oda sıcaklığında yumurta
75 gr oda sıcaklığında tereyağ
750 gr labne
150 gr şeker
4 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
1 çay bardağı un (yaklaşık 80 gr)
Tepesi için
2 paket dr.oetker frambuaz sosu..(kalıbınız küçükse 1 paket lütfen.!)
Hazırlanışı
Un ve yumurtalar hariç tüm malzeme karışıp kremimsi olana dek çırpılır.
Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.
Son olarak un eklenip çırpılır.
Karışım buzdolabında bekleyen kalıbın içersine dökülür.
Önceden 175 c de ısınmış fırında yaklaşık 50-55 dk pişirilir.
Kürdan veya bıçakla pişip pişmediği kontrol edilir.
Not:Fırına verildikten sonra 50 dk kapağı açılmayacak..Dikkatinize!
İyice oturması için,mutlaka gece pişirip sabah servis etmelisiniz.
Bayıldım Gül, Cheesecake'i severim, evde bir kez denedim. Netice hüsran:)) O kadar basit anlatmışsın ki kolay gözüktü şimdi bana. Hakikaten sosun akması muhteşem olmuş. Ellerine sağlık canım. İyi haftalar
YanıtlaSilHarika olmuş, ellerine sağlık canım benim.
YanıtlaSilellerinize saglik muhtesemmm...labne yerine quark kullanabilirmiyiz..bu tarife göre miktari nekadar olmali simdiden cok tesekkürler ...
YanıtlaSilbahar
Harika görünüyor,ellerine sağlık..
YanıtlaSilnasıl bu kadar düzgün kesebiliyorsun ben bir türlü bu kadar düzgün kesemiyorum..
çok severim peykekleri(zinnur'un deyimiyle).hatta çok pratik bir tarifim var,süzme yoğurtla yapılıyor sık sık yapıyorum ama böyle düzgün henüz kesemedim:))
selamlar,sevgiler..
ay ayy,çok güzel cnm ,hıııımmm ellerine sağlık ,bak cnm çekti şimdi akşama bende mi yapsam ne ?
YanıtlaSilBahar hanım,labne yerine quark çok daha nefis olur.20 sene öncesinde hep quark kullanırdık zaten..Sanırım Almanya'dasınız..Eğer oradaysanız un yerine kaesekuchen hilfe kullanabilirsiniz 1 paket..Quarkı 1 kg olarak kullanınız lütfen..Ellerinize sağlık şimdiden..
YanıtlaSilSevgiler..
ablacım o sos varya ıyıkı cıvık bırakmıssın:)) yıyenlerde ağızlarının tadını bılıyorlarmıs hanı:))
YanıtlaSilbu arada ufacık bır not sana, 2 kez un yazmıssın hangısı seker, hangısı un olacak?? bır duzeltıversen :))
sevgıler
Elinize sağlık,
YanıtlaSilakan sosla birlikte hoş bir görüntü oluşmuş bence.
Sos yerine muhallebi yapsak nasıl olur acaba veya çikolatalı bir malzeme.Bu tür tarifleri çok kullanıyorsunuz, merak ettim.
Bizim bıdık genelde muhallebili kekleri seviyor, sos işin içine girince uzaktan şöyle bir bakıyor.
sevgiler.
Meleğim ellerine sağlık muhteşem na
YanıtlaSilsıl geçti bayramın inşallah yüreğin
gibi muhteşemdir.Kocaman öpüyorum..
bahar....cevabiniz icin cok tesekkürler , almanyadayim quark kullanildigini biliyorum ama denememistim...hemen denicem tekrar tesekkür ederim...
YanıtlaSilKuziciğim nefis, nefis....başka ne denir ki o sosla ben de aktım gittim lezzet dünyasına:-)ellerine sağlık canım.sevgilerimle...
YanıtlaSilCok guzel gorunuyor valla ellerine saglik. Kac cmlik kalip kullandigini sorabilirmiyim?
YanıtlaSilCheescake yapmayı ve yemeyi çok seviyorum. Bunuda en kısa zmanda deneyeceğim . elinize sağlık sevgiler hilal
YanıtlaSilwww.sagliklimutfak.blogspot.com
Sevgili Deafmute,
YanıtlaSilSos yerine çikolatayı benmaride eritip,içersine 1-2 kaşık krema ekleyip, karıştırıp,pastanın üzerine dökebilirsiniz..Çok da nefis ve lezzetli olur..Teşekkürler..
Sevgiler..
Düş bahçesi 28 cm'lik kalıp kullanıyorum canım..Teşekkürler..
YanıtlaSilGülümser ablacım,cheesecake'in diğer yaptığın tüm pasta,kurabiyelerin bir numaraydı.Tek üzüldüğüm konu cheesecake'in tarifini yazıp sizde unutmam oldu.Blogunda yer verdiğini görünce mutlu oldum.Bende bu gece yapıcam..Takıldığım yerde ararım seni.:))Öpüyorum o tonton yanaklarından.Hepinizin ellerine sağlık.İyi akşamlar.
YanıtlaSilJilet gibi kesmişsin canım.Hele o sos akarken insanı mahvediyor. Labne olsa durmaz hemen mutfağa koşardım.Allahtan yok ! annemle kilo verelim demişken dayanamaz hepsini yerdim :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım, çok güzel.
sevgiler
Bence de sosunun akışkan olması çok güzel olmuş.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler
cheesecake hiç yemedim (margarin kullanılıyordur şüphesi ile dışarıdan hiç almadım) kendim yapmak da nasip olmadı ama bunu gördükten sonra daha fazla dayanabileceğimi sanmıyorum :) süpersiniz gül hanım ;))
YanıtlaSilCheesecake,bizim de ailece sevip,
YanıtlaSiltükettiğimiz bir tatlıdır.
Geçmiş bayramınızı da kutlarım:)
Sevgiler
nefis nefis heleki kenarlarından akan sosa bittim ben.
YanıtlaSilellerine sağlık canım.
sevgiler
Canım Gül'cüğüm,
YanıtlaSilDilerim çok güzel geçmiştir bayram günleri. Tatil dönüşü yine döktürmüşsün arkadaşım, ellerine sağlık.
Acaba stajer kabul eder misin? Lütfeeennnnn
YanıtlaSilEllerine sağlık. Elimi uzatsam alacak gibiyim.Açım ve diyetteyim adaletin bu mu Ablam yaaa? Fırrrkkk
Canım nefis nefis. Bende istiyorum ve doğru markete gidiyorum.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
sevgilerimle
gül hn merhaba bu akşam bu tarifidenem istiyorum. frambuaz sosunu sizmi yaptınız sanırım . fakat tarifte okuyamadım . rica etsem yazabilirmisiniz?
YanıtlaSilSelam Hilalland,
YanıtlaSilÖzür dilerim demek unutmuşum yazmayı..Frambuaz sosu Dr.oetker'in sosudur..Ben 2 paket kullandım özellikle belirtmek isterim..Kalıbınız küçükse 1 paket kullanmanız yeterli olacaktır..Şimdiden ellerinize sağlık..
Sevgiler..
Çok harika görünüyor Gülcüm. Ne kadar harika bir görüntü böyle.
YanıtlaSilSimdi mutfaga gidip deniycem, cok merak ediyorum nasil olacak. Ozellikle gittim quark aldim. kaesekuchen hilfe ne oldugunu bilmedigim icin tarifteki gibi 80 gr un ekleyecegim, insallah bi sorun olmaz. En kisa zamanda haber verecegim sonucu :) Bizlerle bu kadar guzel tarifler paylastigin icin tesekkur ediyorum! Hollandadan sevgiler.
YanıtlaSilTum gundur cheesecake yiyorum, enfes oldu! Simdiye kadar yedigim en guzel cheesecake. Cok hafif pamuk gibi. Ozellikle yagli fransiz quark kullandim. Galiba lezzetli olmasinin sebebi.
YanıtlaSilMerhaba, eger izin verirseniz bu tarifi blogumda yayinlamak istiyorum. Iki kez yaptim, o kadar memnun kaldimki anlatamam :) Tabiki kaynak verecegim... Cok severek takip ediyorum blogunuzu. Hollandadan sevgiler.
YanıtlaSilhttp://dusbahcesi.blogspot.com/2010/02/cheesecake.html
YanıtlaSilbakalim begenecekmisniz?:)
sietnizi cok begendim, tarifler ve fotoğraflar mukemmel emeğinize sağlık
YanıtlaSil