Kekin tadına bakan arkadaşlar 2.dilimlerini yemek için geçikmediler..Bir arkadaşımız ise,kuru üzüm yemediği için çok üzüldü ve hatta üzümleri temizlemek istedi.Fakat 1 kek diliminde çok fazla 2 çeşit üzüm olduğu için kızıp hayıflandı..))Haftaya o'nun sevdiği keki yapacağıma söz verdim.(Belkide okuyordur yazdıklarımı..İnan söz haftaya kocaman bir kek yapacağım canım sana.))Milföy çanakları ise ayrı bir güzellik katmıştı iftar yemeğine..Tam kıvamında olup herkes tarafından tadılıp bitmesi ise en güzeli idi..))Sahurda da güzel bir alternatif olacağını düşünüyorum..Yumurtayı katı sevmeyen arkadaşlar,milföyleri biraz pişirip ondan sonra yumurtaları ekleyebilirler....)
Buzdolabınızda kalmış pastırmaları değerlendirmek ve farklı bir sunum sunmak için ideal bir tarif bence..
Milföyleri yağlanmış muffin kalıplarına yerleştiriniz.
İçlerine birazcık İzmir tulumu koyunuz.Onun üzerine 1 dilim parçalanmış pastırmayı yerleştiriniz.Üzerine minicik tereyağı ekleyebilirsiniz.(dileyen eklemeyebilir.)
Onun üzerinede, bir yumurtayı kırıp dağıtmadan ekleyip, karabiber serpiştirip hazırlayınız.
175 c de pişirip sıcak servis yapınız.Afiyetler olsun!!
Malzemeler
200 gr oda sıcaklığında tereyağ
200 gr şeker
1 paket vanilya barbon şekeri
2-3 damla rumaroma
minicik tuz
4 yumurta
300 gr un
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
150 gr kuru üzüm
150 gr kuş üzümü
100 gr zitronat (limon kabuğu şekerlemesi..olmasada olur)
1/2 limon suyu
150 gr çekirdekleri çıkartılmış vişne
Hazırlanışı
Tereyağ çırpma kabına konulup tek başına çırpılır.
Şeker,TUZ,vanilya,rumaroma 5-6 dk çırpılır.
Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.
Zitronat,kuş üzümü ve kuru üzüm,limon suyu eklenip çırpılır.
Un ve kabartma tozu bir kaba elenir.
Vişneler 1 yemek kaşığı un ile karıştırılıp karışıma eklenip çırpılır.
Son olarak un eklenip çırpılır.
Karışım 30 cm'lik uzun kek kalıbına dökülüp yaklaşık 45 dk fırının 2.sırasında 175 c de pişirilir.
Kürdan yöntemi ile pişip pişmediği kontrol edilir.
Kek fırından çıkar çıkmaz 1 yemek kaşığı tereyağ üzerine sürülür.
İftardan sonra afiyetle çay veya kahve yanında yenilir..))
Zitronat belki malzemeleriniz arasında bulunmayabilir.Onsuzda çok nefis olacağından emin olabilirsiniz arkadaşlar..!
miss gibilerrr canım benimm..
YanıtlaSiliştah açıcı :))
benimkiler hep yayınlanmayı bekliyor bu aralar gülcüğüm :(((
eline sağlık
svglrr .. güzellikler dilerim..
Bir saat önce eklemiş benim hamarat arkadaşım ben de hemen geldim.artık blogumda gücelli linkler var..ay bu gün zorla yaptım ama yaptım..yehuu.)))
YanıtlaSilkek dökülüyor güzellikten ..vişneli tarifler gelsin buyana :)))
canım çok öptüm, sevgiler..
Gülüm süpersin yaaa,cok güzel görünyorlar.Keske yakin olsaydikta o arkadasina yapacagin gibi banada yapsaydin,öyle bir ic cektim:)Kimbilir belki o günlerde gelir:)Hamarat arkadasim benim,ellerine saglik,herkeze afiyet seker olsun.Sevgiyle kal bebe;)
YanıtlaSilooooooo gülcüm sen yine döktürmüşsün.....ben mılfoy çanaklarına bayıldım..ayrıca kru ve kuş üzümünü veee kekte vişneyi çok severim..bak sana benı cagırdıgında ne yaparım diye dşünmemen için ip uçları veriyorum :PPPPPP
YanıtlaSilellerıne saglık arkadasım...
sevgılerımle....
Yine harikalar yaratmışsın.İkisine de bayıldım.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle
Canim sen simdi calisiyorsun.Ramazanda zordur.Guzel bir hafta dilerim.Operim.
YanıtlaSilmilföyleri ve pastırmaları böyle sunmak harika bir fikir olmuş. Kek te yine muhteşem görünüyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilYasemin
canım ellerine sağlık..milföyle çok iyi bir fikir olmuş..kekin de muhteşem düzgün kabarmış.ve baton kalıpta genelde çatlar ortası bunun herhangi bi püfü varmı çatlamamsı için?
YanıtlaSilGül canım ;
YanıtlaSilEllerine sağlık yine döktürmüşsün kek nefis görünüyor, dolapta bekleyen pastırmaları hemen değerlendireceğim sayende
sevgiler canım
Sevgili Gül,
YanıtlaSilEllerine sağlık, yaptıkların pek güzel olmuş. Bir fırsat bulup tatmak isterdim ama biliyorsun, pek imkan olamadı. Kolay gelsin, sevgiler...
Black Knight
Ellerine sağlık Gül'cüğüm.
YanıtlaSilMilföyde pastırmalı yumurta çok iyi fikir.Pastırma yerine başka bir şeylede değişebilir. Am görüntüsü çok güzel :))
Kekin zaten muhteşem gözüküyor. Her zamanki gibi :))
Güzel bir hafta dilerim.
Kocamannnnnnn Sevgiler...
Canım, geçenlerde senin brokoli çorbanı yaptım... geçen kış çok yapmıştık ve çok severek içiyoruz. aklıma geldin, bi yazayım dedim. öpüyorum:)
YanıtlaSileline sağlık canım süper olmuşlar
YanıtlaSilikiside harika ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgilerimle
Gül enfes bu kek ve çanakta yumurta...Fotoğrafları büyütüp detay detay bakmam lazım,ellerine sağlık..
YanıtlaSilSevgiler..
Canım ellerine sağlık kek nefis,olmasa da olur demişin ama ben o limon kabuğu olayını çok merak ettim,belki buralarda da bulunur... milföy olayına da bayıldım,nefis görünüyor,çok şık olmuş sunum.afiyet olsun.iyi iftarlar.sevgilerimle...
YanıtlaSilNE GÜZEL GÖRÜNTÜLER BUNLAR.ELLERİNE SAĞLIK CANIM.HARİKASIN CANIM..İKİ ÇEŞİT İKİSİ DE BİRBİRİNDEN GÜZEL...
YanıtlaSilGül'cüm canım her ikiside harika görünüyor.Ellerine sağlık.Çok çok öpüyorum.Sevgiler...
YanıtlaSilKeke bayıldım 1 dilim olsada yesem:) ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilYorumunuz için çok teşekkürler. Üzümlü keke bayılırım. Ama milföyde pastırmalı yumurta çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. Sevgilerimle TAZENANE
YanıtlaSilcooook guzel mis gibi olmuslar
YanıtlaSilellerine saglik canim,sevgiler