Pazar, Eylül 14, 2008

Englischer Kirschkuchen - Vişneli İngiliz Keki / Milföy Çanaklarında Pastırmalı Yumurta

Kekin tadına bakan arkadaşlar 2.dilimlerini yemek için geçikmediler..Bir arkadaşımız ise,kuru üzüm yemediği için çok üzüldü ve hatta üzümleri temizlemek istedi.Fakat 1 kek diliminde çok fazla 2 çeşit üzüm olduğu için kızıp hayıflandı..))Haftaya o'nun sevdiği keki yapacağıma söz verdim.(Belkide okuyordur yazdıklarımı..İnan söz haftaya kocaman bir kek yapacağım canım sana.))Milföy çanakları ise ayrı bir güzellik katmıştı iftar yemeğine..Tam kıvamında olup herkes tarafından tadılıp bitmesi ise en güzeli idi..))Sahurda da güzel bir alternatif olacağını düşünüyorum..Yumurtayı katı sevmeyen arkadaşlar,milföyleri biraz pişirip ondan sonra yumurtaları ekleyebilirler....)
Buzdolabınızda kalmış pastırmaları değerlendirmek ve farklı bir sunum sunmak için ideal bir tarif bence..
Milföyleri yağlanmış muffin kalıplarına yerleştiriniz.
İçlerine birazcık İzmir tulumu koyunuz.Onun üzerine 1 dilim parçalanmış pastırmayı yerleştiriniz.Üzerine minicik tereyağı ekleyebilirsiniz.(dileyen eklemeyebilir.)
Onun üzerinede, bir yumurtayı kırıp dağıtmadan ekleyip, karabiber serpiştirip hazırlayınız.
175 c de pişirip sıcak servis yapınız.Afiyetler olsun!!
Malzemeler
200 gr oda sıcaklığında tereyağ
200 gr şeker
1 paket vanilya barbon şekeri
2-3 damla rumaroma
minicik tuz
4 yumurta
300 gr un
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
150 gr kuru üzüm
150 gr kuş üzümü
100 gr zitronat (limon kabuğu şekerlemesi..olmasada olur)
1/2 limon suyu
150 gr çekirdekleri çıkartılmış vişne
Hazırlanışı
Tereyağ çırpma kabına konulup tek başına çırpılır.
Şeker,TUZ,vanilya,rumaroma 5-6 dk çırpılır.
Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.
Zitronat,kuş üzümü ve kuru üzüm,limon suyu eklenip çırpılır.
Un ve kabartma tozu bir kaba elenir.
Vişneler 1 yemek kaşığı un ile karıştırılıp karışıma eklenip çırpılır.
Son olarak un eklenip çırpılır.
Karışım 30 cm'lik uzun kek kalıbına dökülüp yaklaşık 45 dk fırının 2.sırasında 175 c de pişirilir.
Kürdan yöntemi ile pişip pişmediği kontrol edilir.
Kek fırından çıkar çıkmaz 1 yemek kaşığı tereyağ üzerine sürülür.
İftardan sonra afiyetle çay veya kahve yanında yenilir..))

Zitronat belki malzemeleriniz arasında bulunmayabilir.Onsuzda çok nefis olacağından emin olabilirsiniz arkadaşlar..!

21 yorum:

  1. miss gibilerrr canım benimm..
    iştah açıcı :))

    benimkiler hep yayınlanmayı bekliyor bu aralar gülcüğüm :(((
    eline sağlık
    svglrr .. güzellikler dilerim..

    YanıtlaSil
  2. Bir saat önce eklemiş benim hamarat arkadaşım ben de hemen geldim.artık blogumda gücelli linkler var..ay bu gün zorla yaptım ama yaptım..yehuu.)))
    kek dökülüyor güzellikten ..vişneli tarifler gelsin buyana :)))

    canım çok öptüm, sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Gülüm süpersin yaaa,cok güzel görünyorlar.Keske yakin olsaydikta o arkadasina yapacagin gibi banada yapsaydin,öyle bir ic cektim:)Kimbilir belki o günlerde gelir:)Hamarat arkadasim benim,ellerine saglik,herkeze afiyet seker olsun.Sevgiyle kal bebe;)

    YanıtlaSil
  4. ooooooo gülcüm sen yine döktürmüşsün.....ben mılfoy çanaklarına bayıldım..ayrıca kru ve kuş üzümünü veee kekte vişneyi çok severim..bak sana benı cagırdıgında ne yaparım diye dşünmemen için ip uçları veriyorum :PPPPPP

    ellerıne saglık arkadasım...

    sevgılerımle....

    YanıtlaSil
  5. Yine harikalar yaratmışsın.İkisine de bayıldım.Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. Canim sen simdi calisiyorsun.Ramazanda zordur.Guzel bir hafta dilerim.Operim.

    YanıtlaSil
  7. milföyleri ve pastırmaları böyle sunmak harika bir fikir olmuş. Kek te yine muhteşem görünüyor. Ellerine sağlık.
    Yasemin

    YanıtlaSil
  8. canım ellerine sağlık..milföyle çok iyi bir fikir olmuş..kekin de muhteşem düzgün kabarmış.ve baton kalıpta genelde çatlar ortası bunun herhangi bi püfü varmı çatlamamsı için?

    YanıtlaSil
  9. Gül canım ;
    Ellerine sağlık yine döktürmüşsün kek nefis görünüyor, dolapta bekleyen pastırmaları hemen değerlendireceğim sayende
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Gül,
    Ellerine sağlık, yaptıkların pek güzel olmuş. Bir fırsat bulup tatmak isterdim ama biliyorsun, pek imkan olamadı. Kolay gelsin, sevgiler...
    Black Knight

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık Gül'cüğüm.

    Milföyde pastırmalı yumurta çok iyi fikir.Pastırma yerine başka bir şeylede değişebilir. Am görüntüsü çok güzel :))

    Kekin zaten muhteşem gözüküyor. Her zamanki gibi :))

    Güzel bir hafta dilerim.

    Kocamannnnnnn Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Canım, geçenlerde senin brokoli çorbanı yaptım... geçen kış çok yapmıştık ve çok severek içiyoruz. aklıma geldin, bi yazayım dedim. öpüyorum:)

    YanıtlaSil
  13. eline sağlık canım süper olmuşlar

    YanıtlaSil
  14. ikiside harika ellerine sağlık
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  15. Gül enfes bu kek ve çanakta yumurta...Fotoğrafları büyütüp detay detay bakmam lazım,ellerine sağlık..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. Canım ellerine sağlık kek nefis,olmasa da olur demişin ama ben o limon kabuğu olayını çok merak ettim,belki buralarda da bulunur... milföy olayına da bayıldım,nefis görünüyor,çok şık olmuş sunum.afiyet olsun.iyi iftarlar.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  17. NE GÜZEL GÖRÜNTÜLER BUNLAR.ELLERİNE SAĞLIK CANIM.HARİKASIN CANIM..İKİ ÇEŞİT İKİSİ DE BİRBİRİNDEN GÜZEL...

    YanıtlaSil
  18. Gül'cüm canım her ikiside harika görünüyor.Ellerine sağlık.Çok çok öpüyorum.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. Keke bayıldım 1 dilim olsada yesem:) ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  20. Yorumunuz için çok teşekkürler. Üzümlü keke bayılırım. Ama milföyde pastırmalı yumurta çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. Sevgilerimle TAZENANE

    YanıtlaSil
  21. cooook guzel mis gibi olmuslar
    ellerine saglik canim,sevgiler

    YanıtlaSil