Cuma, Ekim 05, 2007

PERDE PİLAVI VE KIYMALI SU BÖREĞİ

İç pilavını önce hazırlayıp bir tarafta soğumasını bekletin. Pilavı göz kararı yaptığım için ölçü veremiyorum arkadaşlar.Önce tavuğu (bir bütün tavuk) haşlayıp suyunu süzdürüp didin.Tereyağında bademleri ve dolmalık fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun.Pirinci ekleyip biraz kavurduktan sonra tavuk suyunu ve 1 yemek kaşığı kuş üzümünü,karabiberini(toz ve tane)katın.Son olarak didilmiş tavukları ekleyip pişirin.(pilav tıpkı dolma pilavı gibi pişecek)
Dışını,milföy hamurlarını açarap yaptım.
Hamuru, merdane ile açıp yağlanmış pasta kalıbına döşeyin. Pilavını koyup üzerini kapadıktan sonra yumurta sarısını sürüp 175 c de pişirin.Üzerini, artan hamurlarınızdan farklı şekillerle süslerseniz görsellik açısından daha zengin olacaktır.O yoğunlukta ben üzeri için vakit ayıramamıştım.Sizlerle yaz başı yine bu tür bir pilav paylaşmıştım..))
AFİYETLER OLSUN!!
Kalp şekli pasta kalıbında fırına girmeyi beklerken..)
Eğer zamanım olsaydı bu pilavı biraz farklı yapacaktım.Sizlerle o tarifimi paylaşmayı da çok isterdim.O tarifte bir sıra iyice kavrulmuş badem,diğer sıra pilav,diğer sıra kavrulmuş mantar,diğer sıra kaşar peyniri ve en üstü pilav,üzeri yine hamurla kaplanmış olacaktı.
Bu pilav biraz fazla pişmiş olmasına rağmen çok lezzetliydi..))
Kıymalı börek,pazar günü yapılan böreklerden sadece biri idi.
Böreğin sadece bir tarafının pişmiş hali.

24 yorum:

  1. hımmmm ne dıyeyım gulcum?ellerınıze saglık ya..ben perde pilavını sık yaparım misafirlerime.emıne beder'den almıstım tarıfımı..ama hıc senın gıbı bu kalıpta yapmamıstım degısık olmus...alısmısım dılımlı kek kalıbına koy hoppp ters cevır..çok guzel seyler ogrenıyorum cokkkkkk.....saglıcakla kal canım arkadasım....

    YanıtlaSil
  2. Canım bu ne hız bu ne güzel yemekler böyle hızına yetişemiyorum. Bu pilavı bende yapmak istiyorum ama dışı milföy hamurlarını açmışın içindeki pilavı nasıl pişirdin yane normal pilavı yapıp içinemi döküyon bana açık bir tarif verirmisin canım ..Bu arada böreğe bittim ellerine kollarına sağlık canım ..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Gülcüğüm,
    Ben de bir kez denedim perde pilavını ama hamuru biraz kalın olmuştu :) Yine de lezzeti harikaydı. Seninki ise enfes görünüyor ellerine sağlık. Su böreğine ise hiç dayanamam. Yoruma bile gerek yok haaarika :)

    YanıtlaSil
  4. Off of gül ne yapıyorsun böyle.su böreğine bayılıyorum sık sıkta yaparım.Perde pilavı desen keza öyle çok seviyorum sarmaya bayılıyorum Ellerine sağlık anneciğininde canım

    YanıtlaSil
  5. Gülcüğüm merhaba,
    Bu yaptıkların tam Osmanlı saray mutfağından çıkmış gibiler. Hele börek muhteşem görünüyor. Ellerine sağlık, yiyenlere de afiyet olsun.
    Bol davetli günler diliyorum
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  6. Gülüm, tok oldugum halde senin sayfana gelince yine yutkunmaya basliyorum. Nedir bu güzellikler, oy oy diyesim geldi yine. Börek ve pilavina hayran kaldim, pilavi en kisa zamanda deneycegim. Ellerine saglik güzel arkadasim.

    Sana ve ailene güzel bir hafta sonu tatili diliyorum ve öpüyorum...

    YanıtlaSil
  7. nefis bir görüntü hepsi harika ellerinize saglik..

    YanıtlaSil
  8. Su böreği ne kadar güzel bayılırım bende annemle çok sık yaptım bu aralar çok iyi oluyorda :)sonrası kötü. Perde pilavıda nefis ellerinize sağlık canım sevgilerimle iyi bereketli bir hafta sonu dilerim.

    YanıtlaSil
  9. Gul'cugum,
    Hersey oyle guzel gorundu ki bana.Ozellikle borek .Hamarat arkadasim ellerine saglik ...

    YanıtlaSil
  10. Sarmada nefis bu arada:) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. gör de duyarsız kalv. Vallahi canım
    yorum yapmadan geçemedim. hemde zamanım kısıtlı. Hepsi de harika görünüyorlar kıymalı börek ve yaprak sarma en çok sevdiğim şeyler
    bana da ayırın

    YanıtlaSil
  12. Canim hemsom, pasluga perde pilavi ve borek diye yazup da hemen altina dolma resmini niye koydun. Yok hacan dolma resmi koyacaktun basluga neden ismini yazmadun. saat gece 2, kafami karusturdun da..Hadi cideyurum, teyzemun ellerinden cok cok opeyirum.

    YanıtlaSil
  13. Merhaba Gülcüğüm,
    Perde pilavı da su böreğide enfes görünüyor canım. Ellerine sağlık. Böreği ocağın üstünde pişirdin deği mi? her ikisi de Osmanlı saray mutfağından çıkmış gibiler
    Yiyenlere afiyet olsun.
    sevgiler,

    YanıtlaSil
  14. Güllll ellerinize sağlık, harika görünüyor hepsi. Yutkunmaktan bi hal oldum. Sevgiler. Kezban

    YanıtlaSil
  15. Gne döktürmüşsünüz analı kızlı..Ellerinize sağlık..Perde pilavını Siirt'li bir arkadaş yapmıştı yıllar önce onda yemiştim ellerine sağlık..Börekte çok güzel ama ben huysuz börekleri peynirli terch edenlerdenim..sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. ohhh misler gibi olmuş ellerine sağlık hepside muhteşem görünüyor....hele börekkk offfff sanırım elde açma suböreği...bayıldım bayıldım...sevgilerimle

    YanıtlaSil
  17. canim nefis mamalarina devam ediyosun beni buralarda bitiriyosun ellerine saglik canium

    YanıtlaSil
  18. Gul'cugum,
    Bu ne guzel manzara, hepsi harika olmus, inan canim cekti:)
    Ellerine saglik.
    Sevgilerimi gonderiyor, iyi bir pazar diliyorum.

    YanıtlaSil
  19. Ayy eyvahhh!İftara da daha çok var ve ben senin sayfana girip o şahane su böreğini gördüm.Ne kadar güzel görünüyor,afiyet olsun canım.
    Annenin ellerine sağlık.
    Öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  20. Su böreği ve diğer yiyecekler inanılmaz güzeller.Ben adeta ekrana yapışmış gibiyim.Börek aklımı başımdan aldı.Bu kadar mı nefis görünür.Annenizin ve sizin ellerinize sağlık.

    Bursa'dan sevgiler,selamlara.

    Hülya

    YanıtlaSil
  21. Gül, bunların hepsi birbirinden güzel şeyler. Yahuu hele pilava içim gitti bakarken..

    ellerinize sağlık..

    vallahi bravo ...

    sıcacık sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. Gül'cüm,
    Her şey çok güzel görünüyor. Ağzınızın tadı bozulmasın.İyi bayramlar...

    YanıtlaSil
  23. Gül'üm kadir gecen hayırlara vesile olsun. Sayfana girince çıkmak zor geliyor. Neler var neler, kıymalı böreği çok severim ama senin böreğin gibi iştah açıcısını ne gördüm ne de yedim. Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler ve iyi bayramlar dilerim sana.

    YanıtlaSil
  24. Askolsun Gul:)
    Benim gibi hamur acma fakiri hatuna yapilir mi bu??
    Bir daha tiklamayacagim sayfani:) Vallahi orada yasasam haftada bir misafirinizdim:)
    Opuyorum seni, hayirli kandiller...

    YanıtlaSil