____________________________________________________
ETİMEKLİ SALATA MALZEMELER
2 adet etimek
3 adet kabak
5-6 adet patates
9-10 adet kornişon turşu
3 yemek kaşığı mayonez
5-6 diş sarımsak
3 su bardağı süzme yogurt
Yarım demet nane
Yarım demet dereotu
Tuz,karabiber,kırmızı biber
YAPILIŞI:
Patates ve kabakların kabukları soyulup küp küp doğranır.Sıvıyağ da önce patatesler ardından kabaklar kızartılır. Süzme yoğurduna kabaklar patateslerin dışındaki malzemeleri ekleyip harmanlayınız. Ardından da patates ve kabakları doğranmış kornişon turşuları ekleyip karıştırınız.Etimekleri küçük parçalar halinde kırıp salatanın kenarlarına yerleştiriniz. AFİYET OLSUN...
_________________________________________
ELMALI TOPLAR
MALZEMELER
3 adet elma
1 Su bardağı çekilmiş fındık
1 Paket kakaolu bisküvi
YAPILIŞI
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Bisküvileri un haline getirip, öğütülmüş fındıkları da ekleyip yoğurun. Sonra küçük küçük toplar yapıp çukur şeffaf bir kaseye gelişigüzel yerleştirin. Aralarına da isteğe göre, dondurulmuş ve çekirdekleri çıkartılmış vişne de ekleyebilirsiniz. Üzerine serilecek çikolata sosu için de, 2 yemek kaşığı tereyağ, 3 yemek kaşığı kakao, 1 paket benmari usulü çikolata eritip mixer ile çarptıktan sonra topların üzerine dökünüz. Süslemek için zevkinize göre davranınız. Bence en güzel krem şantiy oluyor. AFİYET OLSUN...
_____________________________________________________
PEYNİRLİ EKMEK
MALZEMELER
1 Paket yaş maya
1 Su bardağı sıcak su
2 Su bardağı soğuk su
1 Su bardağı süt
4 Adet küp şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un.
YAPILIŞI
Önce maya sıcak su ile eritilip arkasından diğer malzemeler eklenip hamur yapılır ve bir tarafta mayalanması için bekletilir. Mayalanan hamur iki parçaya ayrılır. Tezgah unlanır ve birinci parça merdane ile açılır. İçine eritilmiş tereyağı sürülüp bohça şeklinde katlanarak tekrar açılır ve yuvarlak yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Üzerine bol miktarda erimiş peynir döşenir ve hafif yağ gezdirilir. Sonra ikinci parça da aynı işlemi görüp üzerine kapatılır. Tekrar üzerine fırça ile tereyağı sürülür. Yarım saat kadar bekletilerek fırına verilir.
Lütfen tepsiye yerleştirirken kenarlarına dikkat ediniz ki eriyen peynirler kenarlara yapışıp sizi zorlamasın. Şimdiden ellerinize sağlık.
_____________________________________________________
ŞEHRİYE SALATASI
MALZEMELER
Yarım paket arpa şehriyesi
6-7 adet kornişon turşu
150 gram tost kaşarı
3-4 adet kırmızı biber
4-5 adet taze soğan ve dereotu
1 küçük kutu mısır
YAPILIŞI
Şehriye haşlanıp süzdürülür, tost kaşarı küp küp doğranır. Diğer malzemeler de doğranarak hazırlanır. Geniş bir kabın içine, önce zeytinyağı, limon, çok az soya sosu, tuz, karabiber ve kimyon eklenip karıştırılır. Daha sonra doğranmış malzeme ve şehriye eklenerek harmanlanır. Servis tabağına alınır, üzeri dereotu ile süslenerek servis yapılır. AFİYET OLSUN...
NOT:Kendi isteğinize göre ekleme ve çıkarmalar yapabilirsiniz.
_________________________________________
ELMA TATLISI
MALZEMELER
8 Adet orta boy elma
11 kaşık şeker
4,5 su bardağı su
Yarım çay kaşığı gıda boyası
1 paket vanilyalı puding
3 su bardağı süt
Sakız ve iri çekilmiş ceviz.
YAPILIŞI
Elmaların kabuklarını soyup kabak oyaağı ile çekirdeklerini çıkartılır. 11 kaşık şeker ile 4,5 su bardağı su kaynatılır. İçine temizlenmiş elmalar eklenerek yumuşayınaya kadar pişirilir. Yumuşayan elmalar oval bir bocama konur. Diğer taraftan puding 3 su bardağı süt ile pişirilirken içine sakız eklenir. Puding piştikten hemen sonra elmaların üzerine dökülüp soğutulur. Üzerine de iri çekilmiş ceviz serpilir.
Elma sevenler mutlaka deneyiniz, hafif ve harika bir tatlı. AFİYET OLSUN...
_____________________________________________________
MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı pilavlık bulgur.
YAPILIŞI
1 su bardağı ile mercimeği haşlayınız ve süzmeden suyuna bulguru ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 5 dk. pişiriniz. Diğer tarafta tavada yağı ve uzun kesilmiş soğanı, (salça isteğe kalmış) hafifçe kavurunuz. Kavururken yarım çay kaşığı da karabiber ekleyiniz. Daha sonra pilava döküp, kaşıkla harmanlayıp demlenmesi için bekleyiniz. AFİYET OLSUN...
Tavsiyem. pilavı yerken cacıkla birlikte deneyiniz. Ya da bir baş tatlı soğan farklı bir lezzet katabilir. "Teşekkürler Birsencim. Tarifini aynen buraya aktardım."
________________________________________________
KOKOSLU KEK
MALZEMELER
3 Adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya şekeri
1 Paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
4 kaşık tepeleme kakao
125 gram sıvı margarin
100 gram badem ezmesi
2 Çay bardağı hindistan cevizi
YAPILIŞI
Badem ezmesi ve hindistan cevizi hariç, dğerler malzemelrle sırasına göre çırpma işlemini yapınız. Hamuru yağlanmış uzun kek kalıbına dökünüz. Arkasından hindistan cevizini ve badem ezmesini karıştırıp kekin üzerine uzunlamasına yayınız ve kaşığın ucu ile hafifçe bastırınız. 175 C de pişiriniz. AFİYET OLSUN..
_________________________________________
ZEYTİNYAĞLI MİDYE MALZEMELER
30 adet midye
1 adet kuru soğan
Tuz ve karabiber
Yarım tatlı kaşığı un
Yarım küp şeker
Zeytinyağı, yarım limon ve dereotu.
YAPILIŞI
Yağla ince kıyılmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurunuz.Sonra limonu, unu, tuzu ve biberi ekleyiniz. Ardından da midyeleri ekleyerek pişiriniz. (Midyeleri önceden 5 dk. kadar haşlayınız)
Servis tabağına alıp üzerini dereotu ile süsleyiniz. AFİYET OLSUN..
_____________________________________________________
PALAMUT TAVA MALZEMELER
1 adet dilimlenmiş palamut
2 adet kuru soğan
3 adet domates
10 dal maydanoz
Krabiber ve tuz.
YAPILIŞI
Halka olarak kesilen palamutlar tuzlanıp ve tavada kızartılarak servis tabağına alınır. Diğer taraftan domatesler irice, soğan da yarım ay şeklinde doğranır. En son maydanoz ve karabiber katılıp balığı pişirdiğiniz yağa eklenerek pişirilir. Servis tabağına balıkların yanına konulup servis yapılır. AFİYET OLSUN...
________________________________________________
MISIR UNLU KEK MALZEMELER
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz şeker, yarım tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı beyaz peynir
1/2 demet dereotu
12 adet siyah zeytin.
YAPILIŞI
Bütün malzeme çırpılıp yağlanmış kalıba dökülür ve 175 c de pişirilir. AFİYET OLSUN..
________________________________________________
LAZ BÖREĞİ HAMURU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı tuz suyu
1/2 çay bardağı süt
KREMASI
1 kilo süt
1 paket vanilya şekeri
10 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 adet yumurta.
YAPILIŞI
Hamur için verdiğim malzemeleri çatalla çırpıp yarım saat dinlendirin. Alabildiği kadar un ekleyip yumuşak bir hamur yapın ve yarım saat bunu da dinlendirin. Diğer taraftan içi için verdiğim malzemeleri (yumurta haricinde) muhallebi kıvamında pişirip soğutun. Soğuduktan sonra 4 yumurta ile çırpın. Dinlenen hamuru 18 yumak yapıp unladığınız bir tepsiye dizerek nemli bir peçete ile üzerini örtün. Sonra da nişasta ile açıp tepsiye yayınız. Dokuz hamuru da üstüste tepsiye yaydıktan sonra, arasına pişirip yumurta ile çırptığınız muhallebiyi yayınız. Diğer 9 adet yumağı da aynı şekilde açıp tepsiye yayınız. En sonda küçük dilimler halinde kesip üzerine erimiş tereyağı gezdiriniz. 175 c de pişiriniz. sğoduktan sonra üzerine pudra şekeri ekiniz. AFİYET OLSUN...
_________________________________________
KABAKLI KEREVİZ SALATASI MALZEMELER
1 kilo dolmalık kabak
3 adet orta boy kereviz
1 çay bardağı ceviz
2 yemek kaşığı mayonez
1/2 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı sirke
1 adet küp şeker
Tuz, karabiber
1/2 demet dereotu
YAPILIŞI
Kabakların kabukları soyulup rendelenir, tavada biraz soldurulur. Kerevizler de temzilenip rendelenir ve soldurulmuş kabakla özleşir, diğer malzemeler de eklenir. En son üzerine pul biber ve kornişon turşusu konarak süslenir. AFİYET OLSUN...
_________________________________________
KOLAY KETE MALZEMELER
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı şeker
1 paket yaş maya
125 gr. tereyağı
Tuz, un
2 adet yumurta akı (Sarılarını üzeri için ayırınız).
YAPILIŞI
Mayayı ılık süt ve şekerle eritip, tuzunu ve unu, ertilmiş tereyağını da ekleyip hamuru hazırlayın, kabarması için bekleyin. Hamurunuz iyice kabardığında 8 adet beze yapınız ve her bir bezeyi açıp arasına sıvıyağ sürünüz. Açmış olduğunuz her yufkayı aralarını yağlıyarak üst üste ekleyiniz. İşlem bittikten sonra rulo biçiminde sarınız. Belli aralıklarla keserek üzerine elinizle bastırınız ve tepsiye dizerek, üzerine yumurta sarısı sürüp yarım saat de tepside bekletiniz. Sonra fırına verip pişiriniz. AFİYET OLSUN...
_______________________________________________________
KAESE KUCHEN Malzemeler:
120 gr. nişasta
200 gr. un
1 çay kaşığı kabartma tozu
125 gr. pudra şekeri
125 gr. oda sıcaklığında margarin
1 yumurta ve 1 yumurta sarısı
1/5 çay kaşığı tuz.
Üzeri İçin Gerekli Malzemeler:
60 gr. şeker
80 gr. un
1 yemek kaşığı vanilya şekeri
500 gr. quark (labne veya süzme yoğurt)
1 paket krem şanti.
YAPILIŞI:
Önce hamuru yoğurunuz, sonra kelepçeli kek kalıbını yağlayınız. İlk önce tabanı döşeyiniz; sonra da kalıbın kenarlarını hamurla çeviriniz. (Orta kalınlıkta çubuklar yapıp kalıbın kenarlarına yapıştırınız ve elinizle de yayınız. Daha sonra çatalı hamura batırınız. Sıra üzerini yapmaya geldi...
Yarım su bardağı süt ile krem şantiyi çırpıp bir kenarda bekletiniz. Sonra da süzme yoğurt hariç tüm malzemeyi karıştırınız. Arkasından yoğurdu ve kerm şantiyi ekleyiniz ve hafifçe çırpıp hamurun üzerine dökünüz. 175 c de pişiriniz. AFİYET OLSUN...
_____________________________________________________
Arkadaşlar, bu resimleri sevgili dostum Ebru çekmişti geçen sene. Geçtiğimiz yıl sonbaharda ben de Edremit Körfezi'nin o büyülü tabiatını yaşamış ve görmüştüm. Her taraf zeytin ağaçları ile çevriliydi. Şimdi biraz gecikerek de olsa, sizinle bu resmi paylaşıyorum. Zeytin ve zeytinyağı Ege Mutfağı'nın vazgeçilmez malzemeleridir ve tabii yörenin meşhur otlarıyla beraber. Tarih boyunca her yemeğe katılmış ve her damaktalezzetini bırakmiştır. Sağlığımız için de zeytine ve onun o sapsarı yağına gereken önemi vermeliyiz, değil mi?
_______________________________________________________
Kaz Dağları'na ve Edremit Körfezi'ne uğrayıp da Kozak yaylalarına çıkmamak olur mu? Burada bilirsiniz o harika Kozak Üzümü (2 ay kadar tazeliğini yitirmeden bekleyen bir tabiat harikası) ve bir ağaç denizi gibi etrafı kaplayan Fıstık Çamı ormanlarını nasıl unuturuz. Buradaki Türkmen Köyleri fıstık çamı toplayarak kazanç sağlamakta ve bu çok zahmetli işe her sene bıkmadan devam etmektdirler. Kaç-göç olmayan ve çok medeni bu köyleri mutlaka ziyaret ediniz. Göreceksiniz ki, kızlarını üniversitede okutuyorlar, internet ile dünyayı izliyorlar ve misafiri baştacı ediyorlar. Bu köyler insana moral ve gurur veriyorlar.
______________________________________________________
Arkadaşlar Zeytinin en lezzetli yetiştiği yerlerden birisi de Mudanya-Tirilye arasıdır. Buranın zeytini ince kabuklu, küçük, çok kolay ayrılan çekirdekli ve çok lezzetlidir. Ayrıca bu yöre tabiat güzellikleri bakımından da emsalsizdir. Her dönülen virajdan sonra olağanüstü bir manzara ile karşılaşırsınız. Yol boyu incir ağaçları zeytinlerle birlikte size eşlik eder. Yörenin inciri de pek lezizdir. Toplayana karışmazlar, bolca yiyebilirsiniz. İşte size buralardan bir görünüm... _______________________________________________________
TAHİNLİ KURABİYE
Malzemeler
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket margarin
kabartma tozu,vanilya şekeri
1 su bardağı şeker
1 su bardağı tahin
alabildiği kadar un
üzeri için yumurtanın akı ve susam
YAPILIŞI
bütün malzeme özleşene kadar yoğrulup küçük toplar yapılır.(hamur sert olmayacak)önce yumurta akına sonrada susama batırılıp tepsiye dizilir.175 c de pişirilir...
_______________________________________________________
SÜZME YOĞURTLU
SALATA
Malzemeler
Brokoli
1 kutu konserve mısır
kornişon turşu
yeşil,sarı,kırmızı biber
dereotu,tuz
yeterince süzme yoğurdu
YAPILIŞI
Malzemeler ince ince doğranıp süzme yoğurdu ile karıştırılıp servis tabağına alınır.Arkadaşlar
çok hafif ve besleyici lezzetli bir salata oluyor,kesinlikle tavsiye ederim...
___________________________________________________________
HAMSİ KUŞU
Malzemeler
1 bag pazı
1 demet taze soğan ve 2 adet
kuru soğan
yarım demet taze nane,yarım demet
maydanoz
3 yumurta,tuz,karabiber
yeterli mısırunu,yarım çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI
Bütün yeşillikleri yıkayıp çok incecik doğrayınız ve diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğurunuz.
Daha sonrada köfte gibi hazırlayıp tavaya diziniz.Önce bir tarafını kızartıp bir tabak yardımı ile çeviriniz,sonrada diğer tarafını kızartıp ayrıyeten 2 yumurtayı cırpıp kusların üzerine gezdirip
yumurtaların pişmesini bekleyiniz.Piştikten sonrada haşlanmış patates ve salatalıkla yiyiniz...
___________________________________________________________
İÇLİ
BURMALI
İÇİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
2 bağ haslanmış pazı
2 kase pirinç,1 kase kuru üzüm
tuz,karabiber
HAMURU
Hamurun tarifi laz böreğinin aynısıdır.
YAPILIŞI
Hamuru hazırlayıp 20 yumak yapınız bir tarafta yarım saat dinlendiriniz.İçini de pilav pişirir gibi pişirip (üzümle)sonrada haşlanmış pazıları ekleyiniz.iÇ BU ŞEKİLDE HAZIRLANMALI
Her bir yumak nişasta ile çok ince olarak açılır,hafifçe bir tarafı üzerine katlanıp iç koyulup rulo
gibi sarılıp iki ucundan tutulup büzdürülür, ve tepsiye yerleştirilir.İşlem bittikten sonra üzerine
erimiş tereyağı gezdirilir fırına verilir.Arkadaşlar soğuk da yenir sıcak da.Bu tariflerin hepsi karadeniz (özellikle Trabzon) bölgesine aittir...ellerinize sağlık.
__________________________________________________________
İRMİK HELVASI
Malzemeler
2 su bardağı irmik
300 gr tereyağı
2 paket fıstık
Şerbeti:1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
(helvayı kavurmaya başlamadan önce şerbeti hazırlayıp iyice soğutunuz)
YAPILIŞI
İrmiği yağı ve fıstığı birlikte iyice kavurunuz.Kavrulduğundan emin olduktan sonra soğuk şerbeti döküp çekene kadar bekleyiniz.Tencerinin üzerine temiz bir örtü örtüp kapağını kapatıp
biraz demlenmesini sağlayınız.Evet helvanız ağzınıza layık bir şekilde olmuştur..AFİYET OLSUN.
__________________________________________________________
BADEMLİ UN
KURABİYESİ
Malzemeler
1,5 çay bardağı tuzsuz badem
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket tereyağı
YAPILIŞI
Bütün malzemeyi karıştırıp iyice yoğurunuz ve ay şekli yapıp tepsiye dizip fırına veriniz.Piştikten sonrada pudra şekeri serpip servis yapınız.
___________________________________________________________
SU BÖREĞİ
(ANNE'MİN)
Malzemeler
2 yumurta
yarım bardak su
un
YAPILIŞI
Yumurtaları su ile iyice cırpıp alabildiği kadar un ekleyip yoğurunuz.
12 bezeye ayırınız yoğurduğunuz hamuru.Sonra 12 bezeyi açıp gazete kağıdına seriniz,diğer taraftan tencere de su kaynatıp her yufkayı haşlayıp soğuk sudan geçirip iyice sıkıp yağlanmış tepsiye döşeyiniz.6 hamuru aynı şekilde yapıp arasına doğranmış maydanozlu peyniri serpiştirip
kalan 6 hamuru da aynı şekilde işlemden geçirip tepsiye döşeyiniz.En sonda da üzerine erimiş tereyağı gezdirip fırına veriniz.AFİYET OLSUN...
_______________________________________________________
FINDIKLI TAHİNLİ
KURABİYE
Malzemeler
1,5 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı tahin
1 yumurta sarısı,
akı üzerine
iri çekilmiş fındık
kabartma tozu,vanilya şekeri
alabildiği kadar un
YAPILIŞI
Yumurta akı ve iri çekilmiş fındık haricinde diğer malzemeleri bir kapta yoğurup yeterli unu ekleyiniz.Dikkat ediniz hamur biraz zor toparlanıyor.Sonrada küçük toplar yapıp önce yumurta akına sonrada fındığa bulayıp pişiriniz.Harika bir kurabiye çeşidi.Arkadaşlarım çok nefis buldular.Afiyet olsun...
______________________________________________________
58 yorum:
Sevgili Damak Tadı
Siteniz hayırlı olsun
takipteyiz , güzel tariflerinizi bekliyoruz.........
Sevgiler
Asli Cavdar
Sevgili Aslı,
İlginizden dolayı size çok teşekkür ederim.Yaptıklarım ve yapacaklarım umarım hoşunuza gider.
Tekrar teşekkür ederim.
Gül
Vermis oldugunuz tarifler cok guzel, tariflerin devam etmesi dilegi ile.elinize saglik..
Şennur
Merhaba Gül,
Sitenizi az önce ziyaret ettim, güzel tariflerinizi bundan sonra da takip edeceğim, böğürtlenli milföy tarifiniz örneğin çok güzel, resmi de çok güzel çekilmiş...Henüz yeni bir site ama güzel bir başlangıç yapılmış, hayırlı olsun diyorum, sevgiler...
Safran
Merhaba
Tek kelimeyle her sey mukemmel, soylenecek bir sey bulamiyorum.
Kullanilan malzemeden tutun da siparisleri zamaninda teslim etmeye kadar
hersey dort dortluktu. Davete katilan 25 kisiye de iletisim bilgilerinizi vermek
durumunda kaldim. Eminim kisa sürede cig gibi buyuyen bir musteri portfoyunuz olacak. Basarilarinizin devamini dilerim.
Arzu
Arzu Hn,
İltifatlarınız için çok teşekkür ederim,tekrar afiyet olsun.Burdan emeği geçen can kardeşim Birsenin
ellerine sağlık.Canım benim o marifetli elleri ile herşeye bedeldir.Arzu Hn sizede çok teşekkürler tekrar.Ben çalıştığım için Birsencimin adına size teşekkürleri gönderiyorum.
Gül
Sennur Hn,
Tariflerimizi begenmeniz çok hoş.Tekrar tekrar teşekkürler.
İyi ki varsınız.
Gül
Merhaba Gül, Yemek siteleri arasina hosgeldin. Bögürtlenli tarif cok dikkatimi cekti, yavas yavas Bögürtlen zamani yaklasiyor denenicekler listesine aldim. Linkinide siteme ekliyorum. Ellerine saglik.
Basarilar dilerim.
Sevgilerimle
Merhaba Özgül,
Sitemi ve tariflerimi begenmene çok sevindim.Bende sizi linkime alabilirmiyim,tabiiki onu ne zaman
basaracagım henuz bilmiyorum.Tekrar tekrar teşşekkür ederim Özgülcüm.
Sevgiler,
Gül
Merhaba, sitemi ziyaretiniz için teşekkür ediyorum ve linklerime ekledim.
Sevgiler
Merhaba Pembeli,
Sitemi ziyaret edip Linkine eklediğin için çok teşekkür ederim.
Sevgiler
Sayfanızı zevkle izledim. Tarifleriniz pek güzel, eğer hanım olsaydım hepsini denerdim. Ben ancak takdirlerimi ifade edeceğim. Belki ilerde yemek ve tatlılarınıza ihtiyacım olabilir. toplantılar ya da eğlenceler için. o zaman sizden bunları rica ederim. Başarılar dilerim, mutlaka hepsini en lezzetli şekillerde yapıyorsunuzdur. Sevgi ve selamlar...
Burak
Burak Bey,
İlginize çok teşekkür ederim.
Selamlar...
canım aramıza hoşgeldin sayfama yorum bırakmışsın yeni gördüm.sayfanda başarılar dilerim .güzel tariflerini ve paylaşımlarını bekliyoruz.kendine dikkat et artık çoğu yemeğini blogunu düşünerek yapmaya çalışcaksın eminim be ilk başlarda hep öyleydim.tekara hyırlı olsun paylaşımlarını bekliyoruz canım.
Ben bir deniz subayıyım ve yalnız yaşıyorum. Yani kendi yemeğimi kendim pişiriyorum desem yeridir. Nette dolaşırken sayfanıza rastladım ve bir tarifinizi denemeye çalıştım, pek güzel oldu. Sizin tarifiniz mi güzeldi yoksa ben mi marifetliydim, bilemem. Sayfanızı her gün ziyaret etmeye çalışacağım. Deniz ürünleri ile ilgili tarif verirseniz sevinirim. Umarım ben de bir blog hazırlarım da sıkça görüşür, haberleşiriz.
Dnz.Alb. Fahri Toplar
Sevgili Cennet,
Göstermiş olduğun ilgiye ve sayfana ekleme yaptığın için çök teşekkür ederim.Sizlerin arasına katıldığım için ben de çok mutluyum.Yeni tariflerim oldukça eklemeye çalışacağım.
Sevgiler,
Gül
sevgili gül,siteni sürekli takip ediyorum.ayrıca benim sitemi ziyaretinden dolayı çok teşekkür ederim.linklerime ekledim.tekrar hayırlı olsun.
sevgilerimle
nunubella
Hoşgeldin Nunubella,
Çok mersi bende senin sayfanı devamlı ziyaret ediyorum.Tariflerinin hepsi birebir uyuyor.Ellerine,gönlüne sağlık.
Sevgiler
Fahri Bey,
İlginize teşekkür ederim.
Selamlar..
sevgili gül
linklerine eklemişsin ama sayfam açılmıyor.yanlış eklenmiş.
www.nunubella.com olacak.
sevgilerimle
nunubella
Sayfana bir sayaç koydum. Toplam ziyaretçi ve o andaki girenleri gösterecek. Nunubella ve diğer linkleri de yanlış yerleştirmişsin, düzelttim. Bakarsan görürsün. Sevgiler...
Tolga
Sayfanıza ve ilginize teşekkürler. Anlaşılan Karadenizli olmanıza rağmen deniz ürünleri ve balık tariflerine pek rastlamıyacağız. Sanırım sadece tatlıları sayfaya koyuyorsunuz. Size mail adresimi versem bana özel olarak balık pişirme ile ilgili bilgive tarif verir misiniz? Sevgi ve saygılar.
Dnz.Alb.Fahri
Gül bir sürü güzel tarif eklemişsin ellerine sağlık, özellikle kokos kek'i en yakın zamanda denemek istiyorum, hep böyle güzel tariflerle devam et, tekrar aramıza hoşgeldin :)
Sevgili Safrancığım,
Çok teşekkür ederim,çok sağol.Zamanım oldukça eklemeye devam edeceğim.Birde resimleri yerleştirmesini yapabilsem guzel olacak.Ama çalıştığım için buna zaman bulamıyorum.Tekrar hoşbulduk.
Sevgiyle kal,hep mutlu ol....
Gül
Sevgili Damak tadı,
Bögürtlenli ve Kokoslu tariflerinizi aynen uyguladım,harika oldu.Hem göze hem mideye hitap etti resmen.Misafirlerime sizin sayenizde nefis tatlarA tattırdım.Bundan sonra sitenizin yegane takipcisiyim.Teşekkürler,ellerin dert görmesin.
ASLI-DENİZ
Merhaba
Peynirli ekmeğinizi toz maya ile yapsam nasıl olur.Bu konu ile ilgili bana bilgi aktarır mısınız?
Selamlar
Nazan
Sevgili Gül Hn,
Sitende vermiş olduğun Elmalı toplar tarifine ben Rum ekledim nefis oldu.Eğer siz denemediyseniz denemizi tavsiye ederim.Gerçekten muhteşem bir tat tabiiki Rum sevenlere.
Sevgiler
Demet
selam,
Ben Trabzondan size yazıyorum.Tarifleriniz çok güzelmiş,takipteyiz.Biraz da bizim yemeklerimizden bahsetseniz.Tabiiki biliyorsanız.
Mesela yarmalı lahana yemeğinin,guymak,gaygana,hamsi kuşu.Bazı sayfalarda bizim yemek tariflerini görüyoruz da şaşıyoruz.Hiç alakasız şeyler.
Tekrar hayırlı olsun.Aynen takipteyiz.
Takipçiler
Sevgili Aslı
Sayfamı ziyaret edip tarifimi de deneyip beğenmenize çok sevindim.Sizinde ellerinize sağlık diyorum.Tekrar afiyet olsun.
Sizlerinde değişik tarifleriniz varsa bana göderirseniz sevinirim.
Sevgiyle kalın.
Gül
Sevgili Nazan,
Bence pakmayanın yaş mayaları var,dördü bir arada.İşte onun bir paketi yeterli olur.Kolay gelsin.
Teşekkürler
Gül
Sevgili Demet,
Almanya da iken rum'u çok kullanırdım halende kullanıyorum.Biliyorsun büyüklerimizin bazıları bu tur şeyleri sevmedikleri için arza göre bende pişirmeye çalışıyorum.Bence sen birde Mandel li (yani badem esanslı )dene. o zaman da sen kendi damak zevkine göre eklemelere devam et.Ellerine sağlık,kolay gelsin.
Gül
Teşekkürler Takipçiler
Merhaba Gül Hanım
Eklenen yemek tarifleri çok güzel ve denemeye değer şeyler. Şimdiye kadar denediklerimden herkes memnun kaldı. Tabii ben de bu duruma çok memnun oldum. Size sormak istediğim birşey var ; Laz böreği tarifinizi bizimle paylaşırmısınız. Ben de denemek istiyorum. Gelişmeleri ilgiyle takip ediyorum.
Sevgiler
Arzu
Sevgili Arzu,
Laz böreğinin resmini çektim fakat
resmini yerleştiremediğimden tarifini yazmak istemedim.En kısa zamanda tarifi ve resmi ekleyeceğim.Alakanız için çok teşekkür ederim.
Sevgiyle kal,
merhaba gül
Şu laz böreğinin tarifini bi versen
allahaşkına ne olur.sen gerçek Trabzon'lu musun?sormamın sebebi çok tarifler okudum ve yaptım berbat olduu.bu yüzden seninkini 4
gözle bekliyorum.hadi kolaylar gelsin sana şimdiden.ha unutmadan
bir ara yapsan da yesek nasıl olur.
şaka şaka,bak nasıl sobeledim seni.
çok selam,kendine iyi bak.Takipteyim unutma.
Emine
Slm Gül hn,
Siz gerçekten sipariş üzerine pasta,börek v.s gibi şeyler yapıyormusunuz,çok merak ettim?Eğer öyleyse sizinle nasıl iletişim kurabilirim.Birde çalıştığınızı yazmışsınız.Sizmi yoksa bir yakınınızmu bu işleri yapıyor?cevap verirseniz sevinirim.
İyi günler
BEYHAN ÖZLÜ
Teşekkurler Emıne'ciğim,
İnanın herşey hazır sadece yerleştirmem gerekiyor.İnşallah hafta sonu halletmiş olurum.Unutmadan yazayım laz böreğini anneciğim yapıyor ben açma işini beceremiyorum.Senin canın sağolsun,istediğin laz böreği olsun.Görüşmek dileğiyle
sevgiler
Beyhan Hn Selamlar,
SAYFAMI ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN ÇOK MERSİ.PASTA,BÖREK TÜRÜ HAMUR İŞLERİNİ BEN YAPMIYORUM,YAPAMIYORUM
ÇALIŞTIGIMDAN DOLAYI.ÇOK YAKIN BİR ARKADAŞIM YAPIYOR.ŞU ANDA DA İSTANBUL'UN ÇOK ELİT RESTAURANT VE CAFE LERİNDE SATIŞI YAPILIYOR.
SAYFAMDA MAİL ADRESİM MEVCUT DİLEDİĞİNİZ ANDA İLETİŞİM KURABİLİRSİNİZ.
TEŞEKKÜRLER,SEVGİLER
Sevgili Gül
Siten hayırlı olsun
bundan sonra devamlı taip edeceğim.
Mideye tarifin çok dikkatimi çekti.
Çünkü midyenin her türlüsünü çok severim.kolestrol haricinde:))
Bu hafta sonu deneyeceğim,sana bilgi veririm.Ahhh birde resmini koyabilsen süper olur.Neyse sen üzülme canım.Ellerine sağlık,benim de şimdiden ellerime sağlık.Eşim bayram edecek hafta sonu,yanına da soğuk bira..değmeyin keyfimize
Selamlar,sevgiler
Nagihan
Sevgili Damak Tadı
Siteniz hayırlı olsun.
tarifleriniz çok güzeldir mutlaka,bir de resimleri olsaydı bence çok güzel olurdu.Çalışan bir bayan olduğunuzu belirtmişiniz sanırım yetişemiyorsunuz veya acemilik mi çekiyorsunuz.
Kolay gelsin
Sevgili Gül,
aramıza hoşgeldin. Mısır unlu ekmek hemen denenecekler arasına bayılırım mısır ekmeğine. Böğürtlenli tatlı da çok güzel görünüyor. Eline sağlık.
Sevgili Banu,
Hoşgeldin;
sayfamı ziyaret ettiğin için çok teşekkür ederim. Mısırunlu keki denemeni tavsiye ederim,gerçekten çok güzel. Selam ve sevgiler...
Sayın Gül Hanım,
Çok marifetli olduğunuz anlaşılıyor.Bu tarifleri yapmak kolay olmasa gerek.Ben gemi nakliyatı ile ilgileniyorum.Tuzla'da 40 kişinin çalıştığı bir şirkette müdürüm.Bazı özel günlerde çay ve yanında kek,kurabiye gibi şeylerin ikramı gerekiyor.Bu konuda çalışmalarınız var mı,varsa nasıl hizmet veriyorsunuz bilmek isterim.Saygılar.
Temel
Gül Hanım,
Benim de bir yemek sayfam vardı ama şimdilerde yok.Sayfanızı gezerken birkaç dakika arayla uçan bir pasta resmi çıkıyor ve sonra da dağılıp tekrar birleşiyor.Bunu nasıl yaptınız merak ettim.Bana da öğretirseniz sevinirim.Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Sevgül
Sevgili Sevgül,
Sizin bahsettiğiniz resmi ben göremedim,acaba bir yanlışlık mı oldu.
Sevgiler
Selam Gül,
Tariflerin resimlerini ne zaman ekleyeceksin?Dört gözle bekliyoruz inan.Resim de görüp yapmak bence daha güzel olur diye düşünüyorum.
Bekliyoruzzzzz....
Demet
Merhabalar Temel Bey,
Sayfamı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim.Sizlerin özel günlerinde pasta börek türü yiyecekler için sipariş tabiiki verebilirsiniz.Dilerseniz burdan, dilerseniz e-mail adresinden.Lütfen 2-3 gün önceden haber verirseniz iyi olur.Çünkü bu tür yiyecekleri ben değil arkadaşım yapıyor.
İyi günler diliyorum.
Sayfanız çok yararlı ama çok düzenli değil. Tarifler güzel ve eminim çok da lezzetlidirler.Ancak sayfanız biraz zaman ve biraz da düzenleme istiyor.Daha güzel ve gösterişli bir sayfa yapılabilir. isterseniz size bu konuda yardımcı olabilirim. Size ayrıca mail de atacağım. Tabii burada olan mail adresinize. Sevgiler.
Bora
Selam,
Salatanız çok güzel gözüküyor,hafta sonu denenecekler arasına girdi bile..Size bir şey söylesem umarım kırılmazsınız.Sayfanızı biraz daha düzenli hale getirseniz çok iyi olacak diye düşünüyorum.
görüşmek dileğiyle...
Gülşen
gunaydın,
sayfanız cok hos bır bıcım almaya
baslamıs..gununuz guzel,tarıflerınız bol olsun.
Emıne
sayfaniza bugun ilk kez girdim, gayet hos tarifler var, elinize saglik. ozellikle midye tarifiniz belcikalilarinkine cok benziyor ama ben tavasini tercih ederim :)
Sevgılı evrenbal,
sayfama hosgeldınız..cok tesekkur ederım.bende zeytınyaglı mıdye yı ılk almanya da yemıstım cok hosuma gıtmıstı,ama tavanın yerı herzaman
baskadır.sızınde sayfanız cok guzel,ellerınıze gonlunuze saglık...
sevgıler
Tarifler güzel ama yapacak vakit bulamıyorum. Çünkü ben de çalışıyorum. Ancak sayfanız bir ara çok düzenliydi ama şu sıralar oldukça karışık. Yazılar ve resimler birbirine girmiş gibi. Gene de teşekkürler tarifler için ve kolay gelsin.
Sayfanız karışık ama tarifler güzel.Kız arkadaşıma verdim ve bazılarını yaptı, pek güzel oldular. Arada yemek dışında da bazı şeyleri paylaşıp sayfanızı tek düzelikten kurtarırsanız (pratik bilgiler,seyahat anıları ve resimleri,müzik,sinema,belki fıkaralar vs. gibi) sanırım daha renkli ve güzel olur. Başarılar.
Ali
Selam,
Teşekkür ederim sayfama gösterdiğiniz ilgiye...Sayfam çok düzensiz farkındayım çok yoğun çalıştığım için bir türlü vakit bulup oturtamadım.İlerki günlerde kısmet olursa düzene girmiş olur.
Teşekkürler...
Merhaba tutu,
Sayfam gerçekten çok berbat yaaaa.
Bir türlü oturtamıyorum.tarifler çokkk resimler çokkk ama yapacak kimse yok.Biraz zamana ihtiyacım var sonra ki günlerde güzel olacak inşallah.Sayfamı ziyaret ettiğin içinde çok teşekkür ederim.
Sevgili Emine,
Sayfamın gidişatını bğendiğin için çok teşekkürler.Elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum.Çok sağol..Arasıra uğramayı ihmal etme lütfen.
Sevgiler,
Gül
Yorum Gönder