Çarşamba, Mayıs 23, 2012

Çilekli Pasta

MÜBAREK REGAİB KANDİLİMİZ KUTLU OLSUN!

Merhabalar,

Çilekli tartı Dünya Pasta ve Kek Günü hazırlayıp farklı yerlerde fotoğraf çekimi yapmaktı amacım..Fakat yurt dışında çalışan kuzenim gelince tartı o gece kesip dilimleyip afiyetle yemiş olduk..Şimdi tarifini paylaşayım sizlerle..

4

Malzemeler
1,5 paket kakaolu bisküvi
2-3 damla vanilya esansı
50 gr eritilmiş tereyağ
2 yemek kaşığı tepeleme kuru üzüm
2 yemek kaşığı tepeleme fındık tozu


Üzeri İçin
1 kutu krema
4 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri iyice çırpılıp bırakılır.

1 kutu pınar krem peynir
2 paket pişmeyen puding (benimkiler almanya'dan idi..biri çikolatalı,biri de limonlu idi.)


Tepesi için çilek,tart jöle ve file badem

3

Hazırlanışı

Bisküviler un haline getirilip diğer malzemelerle iyice karıştırılıp yağı dökülüp servis edilecek tabağa kelepçe konulup sabitlenip içine yayılıp bekletilir.

Pudingler üzerindeki tarife göre çırpılı,içersine krema,krem peynir ve hazırlanmış olan tart jöleden 2-3 yemek kaşığı konulup iyice çırpılıp bisküvili tabanın üzerine yayılır.

Kremanın üzerine çilekler dizilip tart jöle gezdirilip dilediğiniz şekilde süslenir.

Not:Yine doğaçlama yaptığım için biraz karışık gelebilir size tarifi.Anlamadığınız yerleri sorabilirsiniz..İş yerinde çok yoğun olup akşamları eve çok geç gittiğimden her şey askıya almış durumdayım..Yapılan kek-pasta-kurabiye diğer yiyeceklerin fotoğraflarını artık çekemiyorum,belkide bloga olan soğumuşluğumdan olsa gerek..)

13 yorum:

  1. Hayırrrrrrrrrr inanmıyorum benim tartımmmmm çok çok severimmm ama tadamıyorum....Ellerin dert görmesin güzel arkadaşımmm...Nefissss

    YanıtlaSil
  2. Nefisssss,görüntü harıka tadıda öyledir mutlaka ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  3. Meleğim ellerine sağlık harika olsa
    da yesem öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. eline sağlık hem pratik hem güzel. sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Gül,
    Çilek ne kadar yakışır bu tip tatlılara, turtalara... Tam da zamanıdır şimdi. Yaptığın da pek güzel olmuş, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Biliyormusun gül..pastaların göz dolduruyor..sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Neden soğudun canım ya, biz buradayız bak soğumadıkkk ama.....

    YanıtlaSil
  8. Merhaba,
    Şahane görünüyor, ellerinize sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Gül,
    Kandilini kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Harika bir tarif ellerine sağlık nefis olmuş sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Geldim ve keyifli bir gezinti yaptim blogunda, harikasin! Takibimdesin...

    YanıtlaSil
  12. Gül hanım gerçekten,ben sizi çok merak etmeye başladım.Ben sizin yıllardır sessiz takipçilerinizdendim.
    Çok aniden hiç birşey söylemeden yok oldunuz....Nereye gittiniz.
    Umarım çok iyisinizdir.
    Nihal

    YanıtlaSil
  13. Ben villams sonoma dan alamadım türkiye'ye göndermiyor

    YanıtlaSil