MÜBAREK REGAİB KANDİLİMİZ KUTLU OLSUN!
Merhabalar,
Çilekli tartı Dünya Pasta ve Kek Günü hazırlayıp farklı yerlerde fotoğraf çekimi yapmaktı amacım..Fakat yurt dışında çalışan kuzenim gelince tartı o gece kesip dilimleyip afiyetle yemiş olduk..Şimdi tarifini paylaşayım sizlerle..
Malzemeler
1,5 paket kakaolu bisküvi
2-3 damla vanilya esansı
50 gr eritilmiş tereyağ
2 yemek kaşığı tepeleme kuru üzüm
2 yemek kaşığı tepeleme fındık tozu
Üzeri İçin
1 kutu krema
4 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri iyice çırpılıp bırakılır.
1 kutu pınar krem peynir
2 paket pişmeyen puding (benimkiler almanya'dan idi..biri çikolatalı,biri de limonlu idi.)
Tepesi için çilek,tart jöle ve file badem
Hazırlanışı
Bisküviler un haline getirilip diğer malzemelerle iyice karıştırılıp yağı dökülüp servis edilecek tabağa kelepçe konulup sabitlenip içine yayılıp bekletilir.
Pudingler üzerindeki tarife göre çırpılı,içersine krema,krem peynir ve hazırlanmış olan tart jöleden 2-3 yemek kaşığı konulup iyice çırpılıp bisküvili tabanın üzerine yayılır.
Kremanın üzerine çilekler dizilip tart jöle gezdirilip dilediğiniz şekilde süslenir.
Not:Yine doğaçlama yaptığım için biraz karışık gelebilir size tarifi.Anlamadığınız yerleri sorabilirsiniz..İş yerinde çok yoğun olup akşamları eve çok geç gittiğimden her şey askıya almış durumdayım..Yapılan kek-pasta-kurabiye diğer yiyeceklerin fotoğraflarını artık çekemiyorum,belkide bloga olan soğumuşluğumdan olsa gerek..)
Hayırrrrrrrrrr inanmıyorum benim tartımmmmm çok çok severimmm ama tadamıyorum....Ellerin dert görmesin güzel arkadaşımmm...Nefissss
YanıtlaSilNefisssss,görüntü harıka tadıda öyledir mutlaka ellerine saglık.
YanıtlaSilMeleğim ellerine sağlık harika olsa
YanıtlaSilda yesem öpüyorum.
eline sağlık hem pratik hem güzel. sevgiler
YanıtlaSilSevgili Gül,
YanıtlaSilÇilek ne kadar yakışır bu tip tatlılara, turtalara... Tam da zamanıdır şimdi. Yaptığın da pek güzel olmuş, eline sağlık.
Biliyormusun gül..pastaların göz dolduruyor..sevgiler.
YanıtlaSilNeden soğudun canım ya, biz buradayız bak soğumadıkkk ama.....
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilŞahane görünüyor, ellerinize sağlık.Sevgiler:)
Sevgili Gül,
YanıtlaSilKandilini kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim. Sevgiler...
Harika bir tarif ellerine sağlık nefis olmuş sevgiler...
YanıtlaSilGeldim ve keyifli bir gezinti yaptim blogunda, harikasin! Takibimdesin...
YanıtlaSilGül hanım gerçekten,ben sizi çok merak etmeye başladım.Ben sizin yıllardır sessiz takipçilerinizdendim.
YanıtlaSilÇok aniden hiç birşey söylemeden yok oldunuz....Nereye gittiniz.
Umarım çok iyisinizdir.
Nihal
Ben villams sonoma dan alamadım türkiye'ye göndermiyor
YanıtlaSil