Pazar, Mayıs 20, 2012

Bugün Dünya Pasta ve Kek Günü

Dünya Pasta ve Kek Gününüz Kutlu Olsun Arkadaşlar!

Bu güzel gün için kekimi pişirip fırından yeni çıkartıp kuzenime götürmek için yola çıkıyorum..Tarifini kısmetse akşama sizlerle paylaşacağım..


Kek doğaçlama olup hem elmalı, hem muzlu,hem de kakaolu'dur..))

1

Malzemeler
5 yumurta
1 paket vanilya şekeri
minicik tuz
1 su bardağı şeker
175 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 su bardağı süt
1 elma rendesi
5-6 damla limon aroması
4 yemek kaşığı tavada çevrilmiş file fındık (zorunlu değil)
2-3 yeme kaşığı kuru üzüm

1 paket kakao
biraz çikolata rendesi
1 adet muz
2 su bardağına yakın un
1 paket kabartma tozu

2

Hazırlanışı

Yumurtalar,vanilya ve şeker iyice çırpılıp tereyağı eklenip çırpılmaya devam eder.
Süt ilave edilip tekrar çırpılır.
Unu ve kabartma tozu eklenip çırpılıp hamur iki eşit parçaya ayrılır.

Birine elma rendesi,file fındık,üzüm kurusu ve aroma eklenip iyice karıştırılır.

Diğer hamura;kaka0,çikolata,muz rendesi ekelnip karıştılır.

Kalıba önce kakaolu karışım üzerine de beyaz karışım dökülüp masaya 1-2-3 defa vurulur.

Kek ısınmış fırında yaklaşık 25-30 dk pişirilip tel üzerine alınıp havalandırılır.

İyice soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri veya arzu ettiğiniz şekilde süsleyebilirsiniz..

18 yorum:

  1. selam, bu günün dünya kek ve pastalar günü olduğunu öğrendiğimde, ilk aklıma damak tadı geldi :)) bu güne kadar pişirdiğin ve tarifini bizlerle paylaştığın kek lerin için teşekkürler gül...hiç vaktim yoktu ama bende bu güne özel elmalı kek pişirdim:)) şimdi kekimi nerede fotoğraflasam diye düşünüyorum, sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Yerim ben senin kekiniiiii....::))

    Canim gülüm seni özledim... Keske yanimda olsaydin da, kina icin birseyler yapsaydik beraberce....::((

    YanıtlaSil
  3. Kek çok güzel olmuş,ellerine saglık.Bu güzel günumuzde kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Emel,ellerine sağlık..Bende çok farklı yerlerde kekimi fotoğraflamak isterdim ama planlar uymadı..Yine balkon konseptinde kaldım..))


    Bende sevgiler,selamlar..

    YanıtlaSil
  5. Canım Filiz'im bende seni çok özledim tatlım..Ahhh keşke olsaydık da ortalığı dolup taşırsaydık..Gerçi sen her yere yetişirsin canım benim..Allah yardımcın olsun canım..Şimdiden kınanız hayırlı olsun..Düşünsene tüm kızların kınada olduğunu,kesin TV'lik olurduk..Keyifli keyifli gülüyorum bu satırları yazarken sana canım..Öptüm..))

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkür ederim sevgili Heden'ciğim..

    YanıtlaSil
  7. Meleğim muhteşem bir kek kuzeninin ye
    rinde olmak isterdim:)))Ellerine sağlık kocaman öpüyorum.

    YanıtlaSil
  8. canım günün kutlu olsun,çünkü sen kek kraliçesisin :)çok öpüyorum gülümmmm:)

    YanıtlaSil
  9. Bugüne tek blog katılsa o da bu olmalı zaten :)

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık canım..çok nefis gözüküyor...sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. eline sağlık canım, yine güzel bir kek. Ben birşeyi merak ediyorum, daha önce hiç muzlu kek yapmadım ve de yemedim. acaba kararmıyormu? Sevgiler iyi haftalar...

    YanıtlaSil
  12. Çok teşekkürler sevgili arkadaşlar..Sağolunuz..)

    YanıtlaSil
  13. Tombul tarifler,muz keklere çok yakışıyor denemeni isterim..Ayrıca kek içersine doğradığın muzlar eriyip gittikleri için kararma derdide yok..Fakat rulo pastaları soruyorsan onda da kararıyor diye biliyorum..Hiç rulo pasta yapmadığım için tam emin değilim..

    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  14. Bu önemli gün senin günün olmalı arkadasım :) kek kraliçesi.
    Eline sağlık.
    Benim acil keki tutmayan kek kalıbına ihtiyacım var ne önerirsin ?ne zaman görüşüyoruz?

    YanıtlaSil
  15. Güzel keklerin kraliçesi
    ellerine sağlık ;kekin hepsi bitti mi acaba,biraz da bize yokmu?....
    çok hoş olmuşşş

    YanıtlaSil
  16. Ablam her zaman ki gibi nefis bir kek. Kek ve pasta günün kutlu olsun ve ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  17. Gül cüm senin sayfa rengi mi değişti ?
    Damak tadı yazanın tam karşısında bir tane kek varya hani ondan daha çok olsa sayfayı açınca tepede,daha çok güzel keki bir arada görsek nasıl olur? Olmaz mı yoksa?Güzel kekkleri hep bir anda görmekti amacım yani...

    YanıtlaSil
  18. Gülüm kuru tarhanayı hiç penirli ,biberli,kabaklı bir tuzlu kekle denedin mi ? Nasıl olur değişik bir tuzlu yapmak istiyorum kuru tarhana ile ne önerirsin canım

    YanıtlaSil