Salı, Aralık 13, 2011

Zitronen Safran Kuchen / Safranlı Limonlu Kek

Geçenlerde eve yaptığım safranlı limonlu kek muhteşem oldu diyebilirim..Rengi tam safran rengi gibi olmadı ama tadına diyecek yoktu doğrusu..Artık Almanya'da safran'lı kabartma tozları var, biliyorsunuzdur.Ben çok beğenerek ve severek kullanıyorum,orada yaşayan arkadaşlara da tavsiye ederim..Teşekkürler!!

Limonlu Safranlı Kek

Malzemeler
100 gr oda sıcaklığında tereyağ
1/2 su bardağı şeker
3 yumurta
1 paket vanilya şekeri
minicik tuz
1 limon suyu ve kabuğu
1 paket Dr.Oetker safranlı kabartma tozu
1 su bardağı un (az gelirse ekleme yapılacak.200 gr)

Limonlu Safranlı Kek

Hazırlanışı

Şeker,yumurtalar,tuz,vanilya,limon kabukları en az 4-5 dk çırpılıp yağı eklenir.
Unu ilave edilip üzerine 1 paket kabartma tozu konulup limon suyu dökülüp çırpılır.
Yağlanmış kek kalıbına dökülüp ısınmış fırında 25-30 dk pişirilir.

1

Not:Kalıbım Nordic Ware' dir arkadaşlar..

16 yorum:

  1. çok lezzetli görünüyor arkadaşım ellerine sağlık.
    kalıbın ise harika,güzel lezzetlerle kullan.
    güzel bir gün diliyorum.

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Çok nefis görünüyor ellerine sağlık kalında çok şık iyi günlerde kullan arkadaşım sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Gül,
    Bir harika daha yaratmışsın. Demek ki sana komşu olmak varmış hayatta. O zaman arada uğrayıp ve ne haber diyerek bu güzel lezzetleri tatma şansı bulurduk. Ellerine sağlık. Sana başarılar dilerim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Safranı ilk defa zerdenin içinde tattım. Biraz keskin bi tat ama sevdim. Pahalı bişeymiş. Kilosu 1000 TL. O yüzden bundan sonra safranlı bişey yerken önce destur diyorum. Kekinizin de maşallahı var.

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Harika görünüyor ellerinize sağlık sizin bu kalıplarada ayrıca bayılıyorum:))sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Bayılıyorum keklerinize bakarken ablacığım harikasın...Safranlı kabartmatozunu ilk kez duydum...İnşallah Türkiyeyede gelir...Ellerine sağlık...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Gülüm ya senin mutfağını, kalıplarını öyle çok kurcalamak istiyorum ki :)) Ne hazineler saklıdır kimbilir?

    Kek yine harika, öpüyorum canım..

    YanıtlaSil
  9. SA HA NE !! kabartma tozun içinde safranida ilk kez duyuyorum. Fransa'da yok :( Ellerin dert görmezsin. kek kalibina bittim dogrusu...

    YanıtlaSil
  10. Ben sizin şu birbirinden güzel kek kalıplarınıza bayılıyorum! Keklere ayrı bir güzellik katıyorlar:)
    elinize sağlık,limonlu keki çok severim ben safranlı hiç denemedim,çok değişik olmuş..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. nemli ve yumuşacık bir kek olduğu o kadar belli ki. bayılırım böyle keklere. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Canim ellerine saglik cok güzel görünüyor .kalibinda cok farkli güzel .Sevgiler öptüm.

    YanıtlaSil
  13. GÜL'üm şahane görünüyor eminim herzamanki gibi nefistir arkadaşım cumartesiyi iple çekiyorum bakalım bize neler neler yapıcaksın tatlım:))

    YanıtlaSil
  14. Bence rengi çok güzel olmuş
    Ellerine sağlık
    İyi hafta sonları

    YanıtlaSil
  15. Gül hanım
    yine enfes bir tarif vallahi 41 kere maşaallah size:))))
    elinize sağlık, sevgiler

    YanıtlaSil
  16. nerdesiniz gül hnm merak ediyorum sizi
    Esma
    :-)))))

    YanıtlaSil