Bayram da hazırladığım yer fıstıklı ağızlara layık irmik tatlısını sizlere sunuyorum bugün..Eğer hiç yer fıstıklı irmik tatlısı yapmamışsanız hemen denemenizi şiddetle öneririm..Yanına mutlaka Mado'nun dondurmasından eklemeyi unutmayınız..Fotoğraflar gece çekildiği için pek net çıkmadı,göz zevkinizi bozuyorsa şimdiden özürler!!
Malzemeler
2 su bardağı irmik
300 gr tereyağı
1/2 su bardağı yer fıstığı
Şerbeti:
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
(helvayı kavurmaya başlamadan önce şerbeti kaynatıp iyice soğutunuz)
Hazırlanışı
İrmiği yağı ve fıstığı birlikte iyice kavurunuz.
Kavrulduğundan emin olduktan sonra soğuk şerbeti döküp çekene kadar bekleyiniz.Tencerinin üzerine temiz bir örtü örtüp kapağını kapatıp
biraz demlenmesini sağlayınız.
AFİYET OLSUN.
Sevgili Gül Hayırlı Cumalar. Türk Mutfağının en güzel tatlılarından birini yapmışsın. Bayılırım. Özelliklede irmik sıcakken dondurma ile yemeye. Ellerine sağlık, sevgiler
YanıtlaSilSeverek yediğim tek tatlıdır irmik helvası eline sağlık canım benim..
YanıtlaSilsevgiler..
Çok heybetli duruyor bir o kadarda yapılışı çok basitmiş ama çok ta tatlı ,hafif bir tatlı
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Esma
tatlıların şahıdır bence de.Ellerine sağlık...
YanıtlaSilNefis görünüyor arkadaşım,ellerine sağlık.
YanıtlaSilhayırlı cumalar olsun.
sevgilerimle...
eee napalım yiyenlere afiyet olsun :) napıyorsun gülüm,iyimisin gülüm,inş.her şey yolundadır çok öpüyorum....
YanıtlaSilHer daim yenebilcek tatlıdandır helvamız:) harika ellerien sağlık canım:)
YanıtlaSilElinize saglik harika olmus dondurmali daha da harikadir.
YanıtlaSilSegiler..
Ablam bu görüntü hiç göz zevkimi bozmaz. Aksine ağzımın suları akar. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgili Gül,
YanıtlaSilİrmik tatlısı çok güzel bir tatlıdır ancak iyi kıvamlı olması çok zordur. Bazıları tane tane sever bazıları ise daha yapışık ve kalıplı severler. Bence kıvamı nasıl tuttururlarsa öyle sevenlere göre yaptım demek kolaya kaçmaktır. İrmik hem tanelenip dökülecek ve hem de bastırınca kalıplanacak. Yani her iki çeşit isteyene göre de kıvamlanacak. İşte bu zordur ve görüyorum ki sen de zoru başarmışsın. Eline sağlık. Sevgiler...
ahh bugün yaptım :) daha doğrusu 10 günde bir yapıyorum , çok seviyorum. ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı...
İrmiği çok severim..Fotoğraf çok güzel şöyle elimi uzatıp almak istedim:)Ellerinize sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Ne yaptin sen GÜLüm... Hem irmik helvasi, hem dondurma ha... Cumartesi bu menü de var mi?...::)
YanıtlaSilİrmik helvası hem de dondurma ile nefisss yer fıstığıyla da deneyeceğim.
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
gülllllllllll o dondurmalı irmikten bende isterimmmmm kilo almıyorum nasılsaaa hepsini yiyebilirimmm:))))))))))
YanıtlaSil