Perşembe, Kasım 10, 2011

Schokoladenkuchen / Çikolatalı Kek

Merhabalar Arkadaşlar,

Hepinizin geçmiş Kurban Bayramını kutlayıp sevgilerimi gönderiyorum..

Çikolatalı Kek

Malzemeler
3 yumurta
100 gr oda sıcaklığında tereyağ
125 gr esmer şeker
minicik tuz
1 paket vanilya
1 portakalın kabuğunun rendesi + suyu
2 paket bitter çikolata (160 gr)
1 paket krema
1 çay bardağı iri kıyılmış kavrulmuş fındık
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Çikolatalı Kek

Hazırlanışı
Krema ve çikolatalar benmari olarak eritilir.

Yağ krema olana dek tek başına çırpılır.Arkasından şeker ve yumurtalar,tuz,vanilya portakal kabuğu eklenip çırpılmaya devam edilir.

Çikolata ve portakal suyu eklenip çırpılır.

Un ve kabartma tozu eklenip çırpılır.

Son olarak fındıklar eklenip kaşıkla karıştırılıp yağlanmış kalıba dökülür.

Isınmış fırında 175 c de yaklaşık 30 dk kadar pişirilir.

Fırından çıktıktan sonra tel üzerine alınıp havalandırılır.İstenirse üzerine minicik pudra şekeri serpiştirilir.

Afiyetler olsun..

17 yorum:

  1. Çok güzel bence, portakal ve çikolata :)

    YanıtlaSil
  2. Canım Meleğim yine muhteşem bir kek
    ellerine,emeğine sağlık benim KEK
    KRALİÇEM...Kocaman öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. ABLACIM ELLERİNE SAGLIK HARİKA OLMUS..

    YanıtlaSil
  4. En güzel keklerin kraliçesi ELLERİNE SAĞLİK
    Paylasım için teşekkürler
    Esma

    YanıtlaSil
  5. Senin o mükemmel keklerinle birde o muhteşem kalıpların bir araya gelirse başka ne denir.
    Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  6. Bellissimaaa !
    Complimenti, ciao

    YanıtlaSil
  7. çok güzel olmuş ellerıne saglık canım.

    YanıtlaSil
  8. Kek kalıplarınız kekleriniz harika.Hele hele bu kalıba bayıldım.Harika görünüyor.Ellerinize sağlık.Bu kalıbı nerden bulabilirim acaba:(

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Bittermutfakta,
    Güzel yorumunuz için teşekkürler..Kalıbı www.nordicware.com adresinden sipariş edebilirsiniz,veya amozan'a bakabilirsiniz.Birde williams sonoma'yaı da takip etmeyi ihmal etmeyiniz..)

    Sevgiler..Gül

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Gül,
    Ellerine sağlık,pek güzel olmuş. Ne yazık ki bunları tadabilmek konusunda pek şansım olmuyor. Umarım gelecekte bütün yaptıklarını tadabilmek, alabilmek mümkün olur. İşte o zaman vay pastahanelerin ve fırınların haline...

    YanıtlaSil
  11. Cok teşekkür ederim..Bu bilgiler icin cok sağolun..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Gülüm bitanem bayılıyorum keklerine yine harikalar yaratmışsın.
    Ellerine sağlık bitanem..
    Kocaman öpüldün..

    YanıtlaSil
  13. Biri beni durdursun.Bu ne kadar güzel ve dekoratif bir kek blogunuzu severek takip edeceğim.

    Ayrıca bu keki hemen denemeyi planlıyorum tarif için teşekkürler

    www.webcapkini.com görüşmek üzere :))

    YanıtlaSil
  14. Gül'cüğüm ne güzel bir kalıpmış. İnsan kıyamaz ki keki kesmeye? Ellerine sağlık canım, sesini özlemişim...

    YanıtlaSil
  15. Kekin zarifi böyleymiş demek..Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  16. ellerinize sağlık, bu tarifteki portakal suyu yarım su bardağı kadar diyebilir miyiz?

    YanıtlaSil
  17. Hande Hn,şu sıralar portakallar çok sulu olmadığından takribi 1/2 bardak kadar oluyor..Portakalı posası ile eklerseniz daha da nefis olacaktır unutmayınız..Ellerinize sağlık..


    Not:Ben bardak ölçüsü vermeye çalıştığım için belki sizin bardaklarınız büyük veya küçük olabilir.Lütfen bu konuyu dikkate alınız..Benim kullandığım bardak ölçüsü takribi 200gr'dır..

    Kolay gelsin size..Selamlar

    YanıtlaSil