Bayramın son günü gelen arkadaşlarıma alel acele hazırlamış olduğum yağlı pastayı hepinize şiddetle tavsiye ederim.Çayınızın,kahvenizin veya bir bardak ılık sütünüzün yanında vazgeçilmez olacağından emin olabilirsiniz..
Hemen hemen ayda bir kez mutlaka yaparız..Özellikle hafta sonu yapıp ikindi de kahvemizin yanına eşlik ederiz..Blogumda olduğunu düşünüp sizlerle bunca zaman hiç tarifini paylaşmamışım..Bu sefer hazırlarken kuzenim, fotoğrafını neden çekmiyorsun deyince aklıma geldi ve hemen fotoğraflamaya çalıştım..Acele olduğundan
fotoğraflar da pek güzel çıkmamışlar..Bunun yanın da mutfakta konuşuğa dalınca hem haşlanan patatesleri kömür haline soktuk hem de pastayı kömürleşmeden kurtarabildik.Tadını soracak olanlara da tek kelimeyle muhteşemdi fazla kabarmamış olmasına rağmen..
Malzemeler
200ml ılık süt
20 gr yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
minicik tuz
1 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 adet limon kabuğu rendesi
75 gr oda sıcaklığında tereyağ
2 su bardağına yakın un
Üzeri için
2 yemek kaşığı kuru üzüm
75 gr tereyağ
200 gr yaprak badem
2 yemek kaşığı bal
Hazırlanışı
Ilık süt,maya,1 tatlı kaşığı şeker karıştırılıp 15 dk bekletilir.
Arkasından maya çırpma kabına konulup, diğer malzemeler de eklenip mikserin hamur karıştırıcısı ile çırpılıp yaklaşık 25-30 dk bekletilir.(Unu az gelirse ilave edilir..Ne çok katı ne de çok sulu olacaktır.)
Hamur gelince borcama veya bir tepsiye döşenir.
Hamurun üzerine işaret parğaı ile bastırılıp her bir bastırdığınız yere minicik tereyağ konulur.
Üzerine üzüm kurusu serpiştirilir.
Kalan yağ eritilip balı ve bademi eklenip karıştırılıp hamurun üzertine yayılır.
Isınmış fırında yaklaşık 20-25 dk pişirilip dilimlenip servis edilir.
Afiyet şeker olsun sizlere..
bayılırım bunaaaaaa, ellerne sağlık. lakin tarif yok :( hemen yapmak istiyordum ...
YanıtlaSilçok guzel yaaa,ellerıne saglık dende denıyecegım.
YanıtlaSilMeleğimmm ellerine sağlık enfes görünüyor mutlu pazarlar öpüyorum.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim tarif için ;)
YanıtlaSilgül ablacm,harikasınız siz yaa...
YanıtlaSilnefis olmuş yine tarifiniz...
not alındı...
altında imzanız eşliğinde yer alıcak inşallah kısmetse sayfamda:)
sevgilerimle..
ÖZEL...
YanıtlaSilGÜL ABLACIM MERHABALAR..
sayfanızı hr daim ziyaret etsem de her daim yorum bırakamıyorum...:(
çok istesemde buna vakit darlığı bazen müsade etmiyor...
size bir sorum olacaktı müsade ederseniz...
cewaplamak için waktiniz olursa eğer,
yorum bıraktığımız butondaki,eklediğiniz o -özel söz-yazısını nasıl uyguluyoruz?
müsait bir anınızda bana kıymetli vaktinizden ayırırsanız çok mutlu olurum ablacım...
gönül dolusu sevgilerimle...
öpüyorum ellerinizden:)
Çok güzel,tarif ise pek pratik,hemen denemek lazım...
YanıtlaSilellerine sağlık..
sevgiler,
İjlal.
hııım ,harika görünüyor eline sağlık canım :)
YanıtlaSilSevgili Ayşegül(bir tutam kekik),çok teşekkür ederim güzel yorumun için,sağol canım..
YanıtlaSilSorduğun soruya yanıtı Derya'cığım sana iletecek tatlım..Öpüyorum yanaklarından..
Sevgiler..
Cok hoş bi tarife benziyor.Kesinlikle yapılacaklar listeme eklendi:) ellerinize saglik Gül hanım.
YanıtlaSilSevgiler
bayiliyorum sitenize, keklerinize sadece bakmakla yetiniyorum malesef,benim gibi seker hastasi olanlara uygun lezzetli ,kabaran guzel bir kek tarifi verseniz ne guzel olur
YanıtlaSilMerhaba Sandy Hanım,
YanıtlaSilÇok teşekkürler güzel sözleriniz ve samimi yorumunuz için..Bana mail adresinizi yazarsanız size bir kaç diabetik tarif gönderebilirim.Şimdiden teşekkürler..Hatta bana yakın olduğunuzu bilsem sizin için evde özel yapabilirim de..
Sevgiler
Gül
mail:damaktad@gmail.com benim mail adresim..
Canım Gülüm, bu pasta harika.. Keşke evde olsaydım şimdi hemen dener bakardım tadına..
YanıtlaSilEllerine sağlık..
Senin yaptigin alman pastalari cok daha güzel oluyor, ellerine saglik. Sevgilerimle.
YanıtlaSilcok tesekkur ederim ilginize size mail atiyorum SANDY basligi altinda
YanıtlaSilGülcüğümmmm ellerine sağlık nefisss!!!
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
keki denedim şuan, çok cıvık bir hamur oldu. bu normal mi? şuan mayalanma aşamasında.
YanıtlaSilAdsız arkadaş,çok cıvık bir hamur olmuyordu ne yazık ki..Çok sulu ise biraz daha un katıverseydiniz..Unu az gelirse ilave edin diye de belirtmiştim..Paniklemeyin biraz bekletin mayalanması için sonra fırına verin üzerindekileri de ekleyerek..Eminim harika olacakatır..Mayalılarda pek sorun olmaz diye düşünüyorum..Bana yazarsanız zahmet olmazsa sevinirim..
YanıtlaSilGülüm hem yapılışı basit hemde harika bir tarif vermişsin. Ellerine sağlık deneyeceğim hemen.
YanıtlaSilKocaman öpüyorum
Sevgiler..
Gül ablam bu nefis pastanın tadı damağızda kalmıştı,akşam iş çıkışı yaptık bir güzel midemize indirdik.Yapımı basit,lezzeti şahane daha ne olsun.Herkes denesin tavsiye ederim.ÇOK BAŞARILI.:))
YanıtlaSilSevgiler ablacım.
Gülüm ben bu pastayı yaptım, paskalya çöreği gibi çok güzel oldu. Ben hamuruna da yarım bardak şeker ekledim malum pasta ya tatlı olsun birazcık diye :)
YanıtlaSilYayınların gugün yarın, çok güzel bir tarif. Sevgiler..
Hülya'cığım,ben unutmuşum ya şeker eklemeyi,iyi ki hatırlatmışsın tatlım..Bu aralar kafam hiç yerinde değil canım..Ellerine sağlık kocaman sevgileri tatlım..
YanıtlaSil