Merhabalar,
Bugün,en az ayda 1-2 sefer yaptığım Tarçın'lı Topları tekrar paylaşmak istedim sizlerle..Yapımı kolay,tadımı nefis olan bu topları denediğiniz de kesinlikle çok memnun kalacaksınız..
Fotoğraflar ve tarif geçtiğimiz yıllar da paylaştığımın aynısıdır..
Malzemeler
3 adet yumurta akı
minicik tuz
1 paket vanilya
1/2 çay kaşığı tarçın
1/3 su bardağı şeker
650 gr çiğ fındık tozu(az gelirse ekleme yapılacak)
üzeri için fındıklar
Hazırlanışı
Yumurta akları minicik tuzla çırpılıp içersine şeker ve vanilya eklenip Yoğunlaşıncaya kadar çırpılır.(yaklaşık 7-8 dk)
Bu karışımdan 2 yemek kaşığı üzeri için ayrılır.)
Tarçın eklenip tekrar çırpılmaya devam edilir..
Fındık tozu eklenip önce kaşıkla yedirilip sonra elle yoğrulur.
Ne zaman ele yapışmazsa o zaman hamur hazırlanmış demektir.
Hamurdan büyük parçalar kopartılıp rulo yapılır.
Eşit aralıklarla kesilip toplar hazırlanır.
Tepelerine minicik ayırmış olduğunuz karışımdan koyulup, üzerlerine fındık oturtulur.
Isınmış fırında 175 c de yaklaşık 20 dk pişirilir.
Bence de çok güzeldir, fındık güzeli :)
YanıtlaSilÇokta nefis görünüyorlar.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle;
İçinde un yok ,yağ yok,hafif şekerli fındık ezmesi gibi,güzel bir tat sanırım
YanıtlaSilEllerinize sağlık :-)))))))
Esma
yerim ben bu tarçınlı topları bir elime gçirsem hiç affetmem :)) çok ama çok lezzetli görünmekteler. ellerine sağlık. öpücükler.
YanıtlaSilyerim ben bu topları ellerine sağlık yine süper bir tarif...
YanıtlaSilooff super gorumuyor.benım mınnoslarım bayılır bu toplara.şurdan 4 tanecik alsam olurmu:)))))))
YanıtlaSilÇok güzel olmuş gerçekten elinize sağlık sevgiler..
YanıtlaSilCanım meleğim ellerine sağlık muhteşem olmuş.Mutlu haftalar öpüyorum.
YanıtlaSilçoook nefisler canım Gülüm :)
YanıtlaSilacıbadem kurabiyesi gibi ama daha lezzetlisi ellerine sağlıkarkadaşım
YanıtlaSilfindikliysa muhakkak cok guzeldir! beze kivaminda. ellerine saglik
YanıtlaSilTekrar hatırlamış olduk bu lezzetli kurabiyeleri. Ellerine sağlık Gülcüğüm.
YanıtlaSilSevgiler
cok severdim ,severdim diyorum,cünkü findik alerjim son senelerde iyice artti,yiyemiyorum maalesef,eline saglik
YanıtlaSiltarçın ve fındık aşkıda güzeldir...ellerinize sağlık...
YanıtlaSilablacım ellerine sağlık olsun..
YanıtlaSilince detaylara önem veriyor olmana hayranım:) süslemeler çok zarif:)
ve bu tarifff:) pek şahane:) pek hafifi sanırım:)
tarçınlı tatları severim ellerine sağlık canım çok güzeller
YanıtlaSilCanım Gülüm, bunlar harika görünüyor. Yaptığın herşey çok değişik ve güzel oluyor, ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilÇok sevimli görünüyorlar,ellerinize sağlık.İş çıkışı fındık alıp akşama yapacağım.Görüntüsünden de anlaşılıyor gerçi,yine sormadan edemeyeceğim;fındıklar tamamen un şeklin de mi olacaklar?
YanıtlaSilSevgiler;
Esin
Çok güzel olmuşlar, eline sağlık.
YanıtlaSilKont
Ben fransada yasiyorum almanyadan gelen bir arkadasim var o da yapmisti zannedersem aynisi.tarifini bir kackez istemistim beni oyaliyordu ama galiba benden ona surpriz olacak.
YanıtlaSilEllerinize saglik muhtesem gorunuyorlar.
gül hanım bu kurabiyelerin görüntüleri muhteşem fakat tatları için aynı şeyi söleyemeyeceğim. bu kadar tatsız olacaklarını tahmin etmemiştim ayrıca üstlerindeki bezelerde malesef yanmaya yakın oldu verdiğiniz derecenin altında pişirdim hatta. yani sonuç severek takip ettiğim bu blogun beni mahçup etmesine çok üzüldüm moralim çok bozuldu ama yinede harika görüntülü şeyler yaptığınız için sizi tebrik ediyorum esen kalın.. .(trabzon/ayşe)
YanıtlaSilAyşe Hanım,ne yazıkki ben aynı şeyi söyleyemeyeceğim..Çok seviyoruz ve ben severek eşime dostuma yapıyorum,yapmaya da devam edeceğim..
YanıtlaSilFırın konusuna gelince,sizin fırın ayarınızı siz benden daha iyi bilirsiniz..Yandıkları için suçu ben de arayacaksanız buna bir şey diyemem..
Mahçup olduysanız yapacak bir şeyim yok..En iyisi bu blogu izlemezsiniz olur biter..
Teşekkürler..Trabzon'lu Gül