Perşembe, Mayıs 05, 2011

Pistazien Sandkuchen

Uzun bir aradan sonra merhaba arkadaşlar,

Nasılsınız bakalım?

Ben iyiyim ve keyfim yerinde çok şükür..Gripten de tamamen kurtulsam daha iyi olacağım..

Bugün sizlerle anneciğimin benden özellikle rica ettiği sandkuchen'u sizlerle paylaşmak istiyorum..Sandkuchen bir Alman klasiği olmakla kalmayıp çok lezzetli,uzun ömürlü kuru bir kektir..İçersine katılan aromalarla tadını uzun zaman damaklar da hissettirir..Yanına bir kaşık krema ve mevsim meyveleri eklenip sunulursa, işte o zaman tadına hiç doyulmaz..

Afiyetler olsun sizlere.)

Sandkuchen

Malzemeler

4 yumurta
150 gr şeker
175 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 paket vanilya şekeri
minicik tuz
limon kabuğu rendesi ve aroması
minicik rum (eklemek şart değil)
1/2 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı nişasta


3 yemek kaşığı antep fıstığı tozu

Sandkuchen

Hazırlanışı

Şeker,yumurtalar,vanilya,limon kabukları,tuz ve aromalar eklenip en az 5 dk çırpılır.

Yağ eklenip çırpılır.

Süt eklenip çırpılır.

Un,nişasta,kabartma tozu bir kaba elenip karışıma yavaş yavaş eklenip çırpılır.

Karışımdan 3-4 yemek kaşığı ayrılıp kalanı yağlanmış kek kalıbına eşit şekilde dökülür.

Ayrılan karışıma fıstık tozu eklenip iyice karıştırılır.

Karışım hamurun üzerine dökülüp spatula veya çatalla alttan yukarı doğru nazikçe aynı yöne doğru karıştırılır.

Sonra aksi yöne tekrar aynı şekilde karıştırılıp masaya 1-2-3 defa vurulur.

175 c de ısınmış fırında yaklaşık 40-45 dk pişirilir.

Sandkuchen

Kek piştikten sonra fırın teli üzerine alınıp iyice havalandırılır.

Soğuduğundan emin olduktan sonra üzerine kakao serpiştirilip onun üzerine de pudra şekeri gezdirilir.

Ellerinize sağlık!

Kalıplar

Not:Kalıbım Nordicware'dir arkadaşlar..

19 yorum:

  1. Merhabalar canim.... Sesini duyduguma ve de iyi olduguna cok sevindim... Uzun bir ara oldu.... Kaliplarina bayildim... Her bir ayri sahane... Zengin bir koleksiyonun var... Valla seni onlarla öyle özlstirdi ki, Gül deyince aklima kalip, kalip deyince de aklima sen geliyorsun..:)) Özlemle öpüyor, ellerine saglik diyorum...

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Gül,
    Geçmiş olsun. Seni ve marifetlerini çok özlemiştik; hoş geldin. Gene çok güzel bir kek yapmışsın. Yiyenlere afiyetler olsun. Tüm yaşamın da bu tatlı lezzetler gibi, tatlarla dolsun.
    Kont

    YanıtlaSil
  3. Gül kek kalıplarını şimdi gördüm,hepsi tam seyirlik.. Nasılda güzeller... Kek ise yine nefis olmuş,ellerine sağlık..
    Anneciğine afiyet olsun..

    Kocaman Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. canım hoşgeldin nice zamandır yoktun.umarım iyisindir.yine çok harika yapmışsın.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  5. gerçekten muhteşem olmuş.
    Ellerinize sağlık.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Gül Abla'cığım;
    hoşgeldinn:))
    blog kapanışı nedeniyle hepimiz ayrı sayılırdık buralara ama çok şükür eski güzell günlerimize geri döndük:)
    dönüşün çok güzel oldu ablacım, kekin çok güzel görünüyor:) acaba birgün bende böyle müthiş kabarmış kekler yapabilirmiyim? hep bir yerde bir sorun yaşıyorum :)

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık bir dilimi alsam ne kadar iyi olurdu sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. yine harika bir kek olmuş canım.ellerine sağlık.hayırlı cumalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  9. Gülcüm çok geçmiş olsun ve hoş geldin. kek her zaman ki gibi muhteşem . ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. Gül ablajım iyi olmana ve tarifini paylaşamana çok sevindim. Bende haftasonu annemin günü için senin Mermer kuru kekini yapacaktım ama şimdi bu tarifi görünce kafam karıştı hangisini yapsam diye..Çok güzel ve lezzetli görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Kek ustası canım Gülüm, öncelikle geçmiş olsun canım.. Çok özledik seni bir daha uzun aralar verme Gülcüğüm yaa.. Kekin enfes yine, kalıpların da öyle. Ellerine sağlık tatlım..

    YanıtlaSil
  12. Birtanecik Meleğim daha iyi olmana
    çok sevindim.Kek her zamanki gibi
    muhteşem o güzel ellerine sağlık ko
    zaman öpüyorum.

    YanıtlaSil
  13. canım yorumum geldimi ?

    YanıtlaSil
  14. Merhaba Gül,

    Geçmiş olsun.Allah cc iyilikler versin canım.

    Yine harika bir görüntü. Kuzum senin niyetin bizleri humma etmekmi yoksa?

    Ellerine sağlık.

    Sevgilerimle*

    YanıtlaSil
  15. Geri dönmenize ne çok sevindim Gül hanımcığım.Sizin yeriniz bir başka bende geniş cevremde.Bir daha bu kadar uzun yok olmayın lütfen.Keklerinizin duruşu bile bir başka yemin ederim.Sizi çok öpüyorum.Sizin de izniniz olursa tanışabilirmiyiz Gül hanım.Kızımda sizinle çok tanışmak istiyor:):)
    Şeyma

    YanıtlaSil
  16. merhaba Gül'üm seni görmek n güzel :) keklerinin hastasıyım canım :)

    YanıtlaSil
  17. Benim canim kek kralicem, tatli dilli Gul'um,

    Hersey hariuka, eline kouna sagliuk. Seni cok opuyorum, annecigine cok selam ve hurmetler...

    YanıtlaSil
  18. Özlemişim güzel lezzetlerini Gül'cüğüm. Geçmiş olsun, umarım iyisindir artık. Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  19. Gülüm şimdi bir kek yapma arzusundayım.bir açtım enfes bir görüntü..fıstık olsa hemen yapacağım ama yok..böğürtlenli bir tarif bulmak üzere blogunu alt üst etmeye devam edeceğim..
    sevgiyle öpüyorum..gülen yüzün hep gülsün..

    YanıtlaSil