Salı, Mayıs 10, 2011

Erdbeertorte / Çilekli Tart

Merhabalar Arkadaşlar,

Çilek zamanı olunca,mutfağımızda bol bol çilekli tartlara,pastalara ve reçellere yer verilmekte bu aralar..Her şey mevsiminde güzel ve lezzetli oluyor..Bu yüzden bol bol çalışmalar var bizde..

1 Mayıs için harika bir şarlot yapmıştım..Nedense fotoğrafını çekmek hiç aklıma gelmedi..Sanırım bloglardan uzak kalınca fotoğraf çekmekten de uzak kalmışım..Gerçi şimdilerde de pek hevesli olduğum gözlenmese de yine ben bloguma bir şeyler eklemek
için gayret gösteriyorum..

Her şey gönlünüzce olsun...Sevgiler benden sizlere..

Çilekli Tart

Tartı için:
2 yumurta
75 gr şeker
1 paket vanilya
minicik tuz
1 limon kabuğu rendesi
1 su bardağı un



Kreması için:

1 paket pişmeyen puding (Dr.Oetker - Crème Olé) (ben paradies creme kullandım)
1 paket dr.oetker dolgu kreması
süt

Tepesi için:
Çilek,tart jöle(tortenguss ) ve fıstık tozu

Çilekli Tart

Hazırlanışı
Şeker,yumurtalar,vanilya,tuz yoğunlaşıncaya kadar çırpılır.

Limon kabukları eklenip çırpılır.

Un eklenip spatula ile iyice karıştırılır.Kesinlikle mikserle çırpılmayacak..

Yağlanmış tart kalıbına dökülüp 15 dk kadar 175 c de pişirilir.

Pişip pişmediği kürdan yöntemi ile yapılır.

3

Kreması:

Pudingler, üzerindeki tarife göre hazırlanıp birbirleriyle karıştırılıp tartın üzerine yayılır.

Üzerine çilekler yerleştirilip tart jöle dökülür.

Tepelerine fıstık serpiştirilir.

dolgukermasi7503

Not:Pudingleri hazırlarken verilen süt ölçeğinin tamamını kullanmayınız..Aksi takdirde pudinginiz çok yumuşak olur.Çok yumuşak seviyorsanız üzerindeki ölçüden şaşmayınız..)Biraz katı olsun diyorsanız,süt miktarını 1/2 çay bardağı kadar azaltınız..)

26 yorum:

  1. gerçekten harika olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Çok nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık gülüm harika görünüyor,yeee beni diyor..
    önceki yorumum gelmemiş :(
    geçmiş olsun canım,çok öpüyorum,anneciğe sevgiler....

    YanıtlaSil
  4. Çok lezzetli gözüküyor,sabah sabah al beni diyor resmen.
    ellerine sağlık.

    kocaman,

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Muhteşem görünüyor,ellerine sağlık (:

    YanıtlaSil
  6. Ellerine saglik Sevgili arkadasim... Yakinda bizim burada da tarlalar acilacak... Artik gelsin cilekli tatlilar, pastalar, receller.... Sevgilerimle, kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  7. Her zamanki gibi al beni ye beni diyor canım ellerine sağlık. öperim

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık. Gerçekten nefis görünüyor.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel demek az geliyor bana Gülcüm senin bu güzel lezzetlerin yanında.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Offff bu yemede yanında yat gibi birşey olmuş ama ben olsa yerdim vallahi:)))
    eline sağlık Gül hanımcığım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Gül,
    Çilek en sevdiğim meyvelerden birisidir. Hem tadı hem de kokusu enfestir. Tabii şimdilerde o eski ve küçük ama çok güzel aromalı ve lezzetli çilekleri bulmak mesele oldu ama ne yapalım. Her meyvede ve sebzede yaşadığımız tat ve lezzet eksikliği giderek artıyor. Tarta gelince: Çok güzel ve lezzetli görünüyor (her zamanki gibi). Ellerine sağlık diyorum ve her şeyin gönlüne göre olmasını diliyorum. Sevgiler...
    Kont

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Gül---artik sende de görünce su Paradiese Creme´i kullanma zamani gelmis demektir...ellerine saglik, sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  13. ablacımm çilekli tarifleri görmek ve denemek en çok beni mutlu ediyor:)
    senden de gördüm çok mutlu oldum:)
    ellerine sağlık ablacım..

    YanıtlaSil
  14. Meleğim birtanem tart muhteşem elle
    rine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  15. işte budur diyorum ve yoldan çıkıyorum :) akşam iş çıkışı soluğu pastanede alıyorum :) alacağım kalorileride sana yolluyorum :)

    YanıtlaSil
  16. Çilekğin bol olduğu şu günlerde hemen bu tarttan yapmalı...Nefis olmuş ellerinize sağlık...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. Ne yaptınız da olmadı efendim ellerinize sağlık olsun.Çok iştah açıcı ve güzel görünüyor...
    çilekleri dilimleyerek yapsak kıremasını bozar mı (sulanarak) acaba?Nedersiniz ?
    Teşekkürler
    Esma

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Gül,
    Tart her zamanki gibi nefis görünüyor, ellerine sağlık.
    Çileklerin göz alıcı rengi de insanın iştahını kabartıyor.

    YanıtlaSil
  19. Sevgili Esma'cığım,çilekleri ikiye kesip de koyabilirsin tabiiki..Kesinlikle kreması sulanmaz..Ayrıca çok da güzel olur..Çilekler büyük olduğunda ben de ikiye ayırıp diziyorum..Şimdiden ellerine sağlık..


    Kocaman sevgiler..

    YanıtlaSil
  20. Arkadaşlar çok teşekkürler..İsteyene yapıp ikram edebilirim bir hafta sonu..Ne dersiniz??


    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  21. Ellerine sağlık Gülcüğüm harika görünüoyr :)))

    Sevgiler
    Evren

    YanıtlaSil
  22. erdbeertorte yi bende sık yaparım ve çok da severiz:) elinize sağlık göze hitap ediyor gönülleri coşturuyor:)
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  23. Gül'üm, döktürmüşsün yine Ellerine emeğine sağlık Hafta sonu bende gelip tart'ın tadına bakabilirmiyim:))
    Canım çok öptüm sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  24. ooo süper bir tarif üstelik pratikte gözüküyor.. ellerine saglık canım

    YanıtlaSil
  25. Bir dilim face'den almıştım burdan da almaya hazırım;))
    nefis olmuş...

    YanıtlaSil
  26. Çileğin de zamanı.Mmmmm canim çekti yaaaaaa:))))Ellerine sağlık

    YanıtlaSil