Salı, Aralık 07, 2010

Mailänder

Almanya'da yılbaşı üzeri yapılan nefis kurabiyelerden biri de Mailänder'dir..Çok nefis,yedikçe yemek isteği artan,ağızda dağılan bir kurabiye çeşididir.

Sizlerle aşağıda paylaşmış olduğum ölçüler yarım ölçüdür.Paylaştığım ölçülerle tam 1 tepsi kurabiye elde ettim..Kalıplarımın küçük olduğunu göz önünde bulundurursak bu normal..Fakat biraz daha büyük kalıplarla yapıldığı takdirde 1 tepsi çıkmayabilir.

Normalde hamur açıldığında biraz kalın olmalıdır.Nedeni,kurabiyelerin içersine kabartma tozu girmediğindendir.

Kısaca nefis,ağızda dağılan,hoş aromalı kurabiyeleriniz olsun isterseniz,sizlerde deneyiniz..Ellerinize sağlık..

Kurabiye kalıplarına buradan bakabilirsiniz.

Limonlu Kurabiyeler

Malzemeler
125 gr tereyağ
125 gr şeker
250 gr un (az gelirse ilave)
1 limon kabuğu rendesi
1 yumurta
minicik tuz


Üzeri için
1yumurta sarısı
1 çay kaşığı pudra şekeri

Limonlu Kurabiye

Hazırlanışı
Yağ,şeker çırpıcı ile veya elle krema olana dek çırpılır veya yoğrulur.
limon kabuğu,tuz,yumurta eklenip tekrar çırpılır veya yoğrulur.
Un eklenip yoğrulur.
Hamur 2 saat boyunca buzdolabında bekletilir.

Merdane ile açılıp,kalıplarla kesilip tepsiye dizilir.

Yumurta sarısı,pudra şekerle karıştırılıp kurabiyelerin üzerine sürülür.

175 c de ısınmış fırında 15-20 dk pişirilir.

Afiyet olsun..
Limonlu Kurabiye
Not-1:Kurabiyeler pişirme süresini geçince hemen kuruyorlar..Bilginize..
Kurabiye
Not-2:Saklama kabında 20 gün kalabilir..Dondurucu da 3 ay saklayabilirsiniz..

33 yorum:

  1. Hayırlı günler, ellerinize, emeğinize sağlık. Görüntüsü Çok leziz ve iştah açıcı
    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Canım Meleğim yerim senin o enfes
    kurbişlerini,onları yapan hamarat elleri harikasın kocaman öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. ABLACIĞIM ELLERİNE SAĞLIK.NASIL DA PARLAK VE LEZİZ GÖRÜNÜYORLAR KURABİYELERİN.ELLERİNE SAĞLIK
    sevgiler gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Fatma'cığım,

    2 yorumunu okudum canım..Fakat onları burada paylaşmayı uygun görmedim..Nedeni;sen zaten nedenini tahmin edebiliyorsundur tatlım..

    Çok duygulandırdın beni,bu kesin.Allah hepimizden binlerce kez razı olsun..Çocuklarını ve seni sevgiyle kucaklayıp öpüyorum..Her zaman sizin ablanızım unutma lütfen!


    Tekrar özür diliyorum canım..

    YanıtlaSil
  5. harika görünüyor kurabiyeler,ellerinize sağlık...şekilleride çok güzel...afiyet olsun,sevgiler

    YanıtlaSil
  6. oo nefis kurabiyeler,görüntüsü harika
    ellerine sağlık Gül

    YanıtlaSil
  7. çok şık, çok sempatik olmuşlar bu sonbahar yaprakları. tam da mevsime uygun, yılbaşına uygun enfes bir kurabiye tarifi. tatmadım ama ne müthiş olduklarını anladım ben onların :) çok öpücükler.

    YanıtlaSil
  8. çok güzeller çok ellerine sağlık canım
    öpüldün...

    YanıtlaSil
  9. Gül'cüğüm nasıl güzel bir görüntü olmuş. Görüntüden kıvamı ve kezzeti de kendini belli ediyor. Çok beğendim. Deneyeceğim. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  10. şekillerine bayıldım Gülcüm ellerine sağlık 3 ay ne ki biz de 3 saat beklemez yapınca

    YanıtlaSil
  11. selam Gül hanımcığım ellerine sağlık bende benzer bir tarif var ama senin tarifi de yazdım denemek istiyorum inşaallah şekilleri çok hoş olmuş
    Birde Filiz hanımın getirdiği limonlu karabiber çok değişik geldi bana evde limon kabuğunu rendeleyip içine karabiber katsam olumu acaba?
    ne dersin?
    sevgiler
    Hicri yılın hayırlarla gelsin

    YanıtlaSil
  12. miss gibi limonlar sarmış odaları gülüm..

    YanıtlaSil
  13. cok sik olmuslar Gul oya gibi islemissin:)

    YanıtlaSil
  14. limonlu lezzetleri severim ellerine sağlık gülüm.

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Papatya,

    Limon kabuklarını iri rendeleyip,deniz tuzuna yatırıp fırınla önce..Sonra da değirmende tane karabiberle çekiver ikisini canım..Çünkü,hafif dilime vurduğumda tuzu yoğun hissediyordum..Bu yüzden aklıma fırınlaman geldi ve mantıklı da buldum..

    Tuzlu kurabiyelere de tesadüfen eklemiştim biberi..Gerçekten çok değişik olmuştu lezzetleri..

    İnşallah başarılı olur canım..


    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. Cokk seker gorunuyorlar bayildimmmmm
    Ellerine saglik sekercim.
    sevgiler
    Sefa

    YanıtlaSil
  17. Hmmmm sen yaparsın da muhteşem olmazmı be Gülümmmm. Off tamda akşam saati saldırasım geldi:D

    Ellerin dert görmesin bir tanem şahanesin;)herzamanki gibi ve bende deneyeceğim kısmetse;)

    Öpüyorum o tatlı yanaklarından ve pamuk annemize de hürmetlerimi iletmeni rica ediyorum;)

    YanıtlaSil
  18. Görünce sanki bademliymiş gibi geldi Gül'cüğüm! Bir an ağzımda badem ezmesine benzer bir tat hissettim iyi mi?

    YanıtlaSil
  19. Kurabiyeler harika görünüyor ve şekilleri de harika, üzerine yumurtayla karışık şeker sürmek de süper, elinize sağlık. Bir tek, içinde yumurta olan böyle yiyecekleri en fazla bir hafta taze tutabiliyoruz diye biliyorum o yüzden yirmi gün biraz uzun geldi ama ilk fırsatta tarifi deneyeceğim, sevgiler!

    YanıtlaSil
  20. buzdolabında uzun süre muhafaza ediliyor olması bence çok güzel.çünkü ani misafirlerde hemen çıkarırım.buzluktan çıkınca kaç derece de ısıtmak lazım fırında.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  21. Eylem'ciğim,ben dondurucudan çıkardıktan sonra fırında ısıtmıyorum canım..Çözülünce fırından çıkmış gibi tazecik oluyor..Bilgine..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  22. Her zamanki gibi pek güzel şeyler yapmışsın. Ellerine sağlık. Başarılarının devamını diliyorum. Sevgiler...
    kont

    YanıtlaSil
  23. Hımm çok güzel görünüyorlar Gül Abla'cığım ellerine sağlık. Yaprak kalıplarında çok hoşmuş doğrusu limonlu limonlu :)
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  24. Harika bir görüntü, ellerinize sağlık. Bütün marifet kalıpların değil ama yine de kalıplar çok şık, mevsime de uygun olmuş:)) Kabartma tozu olmayan tarifleri her zaman tutturamıyorum, bir çimdik atsam tadını etkiler mi? Afiyetler olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  25. Sevgili Gül, yine nefis kurabiyeler yapmışsın. Tarifi yapacağız da o güzelim kalıpları nereden bulacağız:))
    Yapraklar, doğadaki halleriyle aynı görüntü de olmuşlar, mükemmel görünüyorlar, ellerine sağlık...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  26. Ellerine sağlık
    Şekilleri de çok güzel görünüyor.Eminim tadı da dediğin gibidir.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  27. annemin küçük metal kalıpları var bu kurabiyenizi onlarla uygulamak güzel olur sanırım..
    elleriniz dert görmesin Gül Hanım..

    YanıtlaSil
  28. gül hanım,ellerinize sağlık,çok nefis görünüyorlar...bir 'almancı' :)) olarak tariflerin beni çok mutlu ediyor :))) .tariflerin hep kesin tuttuğu için,birde 'Berliner(Krapfen)' tarifi istesem çok şey mi istemiş olurum ??? denemelerim hep başarısızlıkla sonuçlandı da :((
    tekrar ellerine sağlık...aysel c.

    YanıtlaSil
  29. Gülüm kalıplarına bayıldım yine. Kurabişler harika görünüyor. Ben bunuda denerim. Sevgiyle öpüyorum canım seni
    ellerine kollarına sağlık

    YanıtlaSil
  30. Canım benim aldım tarifini. Ama senin hızına yetişmek mümkünmü.
    Ellerine sağlık.
    Öpüyorum yanacıklarından..

    YanıtlaSil
  31. Bu aralar ben de oldukca fazla kurabiye hazirliyorum... Bunlari da siraya koydum, mutlak surette deneyecegim Alman komsularimiz icin... Ellerine saglik canim benim..

    YanıtlaSil
  32. Aysel Hanım,çok teşekkür ederim..Almanya'ya her gidişimde,ilk işim hemen Berliner'lere saldırmak olur.Donut olarak her ne kadar yapılıp satılsa da,oradakilerin tadın da değiller asla..

    Bir sefer yapmıştım o da Almanya'da iken..O tarifimi size isterseniz yazabilirim..Bana mail atarsanız, yarın akşam size yazabilirim..

    Tekrar teşekkürler...İyi geceler..

    YanıtlaSil
  33. Minik minik bir lokmada yemelik... Ellerine sağlık Sevgili Gül... Sımsıcak sevgiler...

    YanıtlaSil