Salı, Ağustos 24, 2010

Pırasa Çorbası

İftarda misafirlerinize farklı lezzetlerde çorbalar sunmak isterseniz,mutlaka lezzetine doyamayacağınız pırasa çorbasını denemenizi tavsiye ederim..Pırasa Çorbası
Malzemeler
4-5 adet pırasanın beyaz kısmı
1 büyük patates
2,5 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
karabiber,kimyon,tuz
üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı süs biberi tozu
tepesi için blendırdan geçirilmiş fesleğen


Hazırlanışı
Pırasaların beyaz kısımları yıkanıp,doğranıp patatesle haşlanır.

Haşlanan pırasalar-patates ılındıktan sonra blendırdan iyice geçirilir.

Yağ,un iyice kavrulup azar azar et suyu ilave edilir.(1 su bardağı kadar)

Blendırdan geçirilen pırasalar tel süzgeçten geçirilip et suyuna aktarılır.

Tuzu ve baharatları eklenir.

Kalan et suyu ilave edilip kaynatılır.

Çok katı olursa yine et suyu ilavesi yapılır.

Blendırdan geçirilmiş fesleğenler ilave edilir.Maydanoz da olabilir.

Servis kasesine alınıp,üzerine yağda yakılmış s.biberi kaşıkla yavaş yavaş dökülür.

Masada kaselere servis edilir.

Üzerine yağda çevrilmiş sarımsaklı kıtır ekmeklerden ilave edilir.


Not:Pırasa olduğu kesinlikle anlaşılmıyor..Hatta pırasayı ağzına sürmeyenlerin,çorbayı içtikten sonra pırasa çorbası olduğunu öğrendiklerde ise;şaşkınlıkları görülmeye değerdi..

İftar Sofrası
İftar soframız

15 yorum:

  1. Hayirli aksamlar canim pirasa corbasi nefis görünüyor.Masa ve diyer lezlezlerde harika emeklerinize saglik afiyetler olsun öptüm.

    YanıtlaSil
  2. Tarifi okuyunca pırasayı çocuklara bu şekilde yedirebilirmiyim diye düşündüm açıkcası:)
    Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. Meleğim ilk defa duydum pırasa çorba
    sını görüntü süper eminim çokta leziz
    dir ellerine sağlık.Bereketli sahur
    lar kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  4. Masanın ahengine bayıldım Gül hanım.Haftasonu için yapacağım çorba şimdiden not edildi.Üzerine hazırlanan sarımsaklı ekmekleri hayal etmeye çalışıyorum.:):)Allah razı olsun sizden,elim ayağım oldunuz.Ah bunların yanına kolay,lezzetli ve gösterişli bir tatlı sunsanız,duacınız olurum.Domateslerin üzerine hangi peynirleri koydunuz?Kasedeki yağın içersindekiler nedir?Çok sorduğum için bağışlayın lütfen.Yemek takımınız çok şık ve sade.Çok özenli bir masa hazırlamışsınız.Misafirleriniz çok şanslılar.Sevgiler
    YÜKSEL

    YanıtlaSil
  5. Eminim süper olmuştur.. ellerine sağlık gül abla..

    YanıtlaSil
  6. Hayırlı sabahlar. Ellerinize sağlık. Çok güzel ve leziz görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  7. Bir çorba sever olarak not edildi ve en kısa zamanda uygulanacak.
    İftar sofranıza bayıldım. Elinize sağlık

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. Gül Hanım,
    ellerinize sağlık hiç tatmadım ve yapanı da görmedim çevremde.. sayenizde yeni yeni tarifler öğreniyorum..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Her sey cok güzel..
    Çorba ise ayrı güzel.
    Pırasaya yemeyen cocuklar için de harıka bır tarıf..
    Hem besleyıcı hem lezzetlı..
    Ellerıne sağlık bereketi bol olsun..

    YanıtlaSil
  10. Bir çorba fanatiği olarak kesinlikle deneyeceğim bir çorba olacak. Her zamanki ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  11. Çorba çok lezzetli görünüyor,en kısa zamanda yapıcam,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Ben de pazarda pırasaları gördükçe kim alacak bunları diyordum. Tabii biz alacağız. Neden? Bu tarifi uygulayacağız tabii, eline sağlık.
    Bu arada Türkiye'yi Dubai'de yemek yarışmasında temsil etmek istersen tık tık: http://www.facebook.com/pages/LG-Life-Tastes-Good/154586084555674

    YanıtlaSil
  13. Gülcüğüm, ben oruç tutamıyorum ama sonbahar gelir gelmez hemen deneyeceğim. Olmaz mı? Pekala nefis olur elbet.. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  14. Gülüm pırasayı yemekte ve börekte genelde kullandım hiç çorbasını yapmadım. deneyeceğim en kısa zamanda
    sevgiler

    YanıtlaSil
  15. ellerine sağlık hiç denemedim pırasadan çorba ama iyi fikir ;)

    YanıtlaSil