Salı, Ağustos 10, 2010

Nektarinentorte mit Mohn/ Haşhaşlı Nektarinli Tart

Şeftalili tartı gece bir arkadaşım hazırladım..Bugün gelip annecikden
alacak..İnşallah beğenirler de,yabancı misafirlerine karşı mahçup
olmaz..Akşama artık öğrenirim..))

Bu sefer tartın içersine, farkındaysanız yağ eklemedim..Geçtiğimiz
yıllarda da,aynı tartı defalarca yapmıştım..Zira arkadaşlar arasında,
Gül'ün haşhaşlı tartı olarak kaldı..))

Tart,çok hafif ve lezzetli oluyor..Sizler denemek isterseniz,farklı
kremalarla tatlandırıp,değişik meyvelerle renklendirebilirsiniz..
Yanına 1 top dondurma da hiç fena olmuyor hani..Veya,1 kaşık
nefis krema..)

Şeftalili Tart
Malzemeler,
3 yumurta (sarıları akları ayrışmış)
75 gr şeker
minicik tuz
1 paket vanilya şekeri
1 limon kabuğu rendesi
3-4 damla limon esansı
2 yemek kaşığı haşhaş
1 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
Şeftalili Tart
Hazırlanışı
Yumurta akları, minicik tuz ve 1 yemek kaşığı şekerle yoğunlaşıncaya
kadar çırpılıp bekletilir.

Sarılar,şeker,vanilya şekeri iyice çırpılır.

Limon kabukları,esansı ve haşhaş eklenip çırpılır.

Un eklenip çırpılır.

Arkasından aklar eklenip çırpılır.

Hamur,yağlanmış-unlanmış tart kalıbına dökülüp 20-25 dk pişirilip,
telin üzerinde havalandırılır.
2
Üzeri için
1 paket dolgu kreması üzerindeki ölçülere göre hazırlanıp çırpılır.

Krema tartın üzerine dökülüp,spatula yardımı ile iyice yayılır.

Üzerine sert nektarinler ince ince dilimlenip dizilir.

Tepesine tart jölesi hazırlanıp dökülür.
(ben tart jölesinin içersine dolce de leche eklemiştim..)

En tepeside isteğinize göre süslenir.
Şeftalili Tart
Dilimlendiğinde de, üzerlerine 1 yemek kaşığı krema konulup
servis edilir.

18 yorum:

  1. Tek bir kelime yeterli bence MUHTEŞEM...

    YanıtlaSil
  2. amanın bu da ne bayıldım bayıldım ablam ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. aman allahım ben yokken neler yapmışsın böyle lezzet şöleni var burda:))) ellerine sağlık hayatım hepsi harika

    YanıtlaSil
  4. canımmm benimmm tariflerinin ismini asla söyleyemesemde:)) harika olmuş yine...Denicem bunu adınıda meyveli Tart koyarım olurmu:))

    Ellerine sağlık yapacam yapcammm

    YanıtlaSil
  5. Yine harika bir görüntü, tadanlara afiyet olsun... Ellerine sağlık Sevgili Gül...

    YanıtlaSil
  6. O kadar güzel görünüyor ki insan yemeye kıyamaz.Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Gül Hnaım çok şık bir sanat eseri olmuş..
    ziyadesi ile güzel..:))
    hayırlı ramazanlar dilerim..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Gül abla!! Ramazanı şerifin hayırlı olsun. Allah oruçlarını ve dualarını kabul etsin.

    Turta enfes olmuş. Meyveli tartları severim...

    YanıtlaSil
  9. Böyle sanat eseri bir şeyi insan yemeye kıyamaz ki. Gülcüğüm ellerine sağlık harika olmuş.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Görüntü süper ötesi.. ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  11. Çok şık bir görüntüsü var.Eminim tadı da bir o kadar güzeldir.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Tek kelimeyle şahane ... ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  13. hım ne desem ne desem
    ne desemde çok beğendiğimi belli etsem
    süper olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil
  14. Yok böyle bir görüntü:))Meyvelerle bu denli haşır-neşir olmanızı gıbtayla izliyorum.Ellerinize sağlık.

    Bol rızıklı ramazan diliyorum.

    Sevgiyle,
    Şehnaz

    YanıtlaSil
  15. Gül Hanım, ellerinize sağlık, tart çok güzel görünüyor. Tart kalıbınıza da bayıldım... Daha önce farklı tartlarda da kullanmıştınız. Kalıbı nereden aldığınızı öğrenebilir miyim?

    Teşekkürler
    Burcu

    YanıtlaSil
  16. Çok teşekkürler Burcu hanım..Tart kalıbını yıllar önce Almanya'dan almıştım..Markası Kaiser..Burada hiç rastlamadım,fakat Kaiser'in Türkiye temsilcisine sorabilirsiniz mesela..Öyle zannediyorum ki İzmir'de bir firmaydı..İnternetten aratırsanız kesin çıkacaktır..

    İyi geceler diliyorum..

    YanıtlaSil
  17. hayırlı ramazanlar diliyorum.ayrıca mükemmel olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Gül, yine neler yapmışsın böyle... Görüntüsü bu kadar güzelse tadı kimbilir nasıldır.. Haşhaşta severim, şeftali de, hiçbir kısmı değiştirilmeden aynen yapılacak...
    Ellerine sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil