Tatlıyı geçtiğimiz aylarda bir dostumuzun evinde tadıp,hemen tarifini not
edip,Ramazanın ilk günü de deneyip, misafirlerimize ikram etmiştim..
Biz çok ballı sevmediğimizden,adeta kurabiye havasında oldu..Çok şerbetli
seviyorsanız,3-4 saat şerbet içinde saklamanızı tavsiye ederim..Benim yaptıklarımda çok beğenilip,çok hafif bulundu..
Malzemeler
1/2 su bardağı irmik
1/2 su bardağı yoğurt
125 gr oda sıcaklığında tereyağ (siz margarin kullanabilirsiniz)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
minicik tuz
minicik tarçın
4 su bardağı un (az gelirse ilave)
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Şerbeti
3 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığından az limon suyu
Hazırlanışı
Margarin,yoğurt,sıvıyağ,tereyağ iyice karıştırılır.
İrmik,tuz eklenip tekrar karıştırılır.
Kaşıkla un,kabartma tozunu ilave edip, diğer taraftan karıştırmaya devam edin.
Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru 10 dk kadar dinlendirin.
Cevizleri irice elinizle kırıp tarçına bulayın.
Hamurdan bezeler yapıp tepsiye dizin.
Merdane ile bezeler olduğunca ince açamaya çalışın.
(incelik çok önemli)
Ağzı geniş olan su bardağı ile hamurdan daireler kesin.
Tam ortasına bir tutam ceviz koyun.
Karşılıklı dört çentik atın.
Her çentiği dairenin ortasına doğru gül yaprağı gibi kapatıp,
elinizle şekil verin.
Diğer dairelere de aynı işlemi uygulayıp bitişik şekilde tepsiye dizin.
175 c de yaklaşık 30 dk pişirin.
Şerbetini kaynatıp bekletin.
Fırından çıkarıp hemen şerbetini dökün.
Üzerine bir tepsi kapatıp 10 dk kadar bekletin.
Not:Şerbet ve tatlılar sıcak olacaklar.
Hamuru ne kadar ince açarsanız o kadar güzel olacağından emin olabilirsiniz.
Dilerseniz tepelerini hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet şeker olsun..
Cok güzel bir görüntü. Ellerine saglik. Sevgiler...
YanıtlaSil:))) Gül Tatlısı !
YanıtlaSilAma zaten tatlısın :)))))))
görüntü çok güzel :)
YanıtlaSilGülüm görüntü harika !
YanıtlaSiltarifi bekliyorum :)
ellerine sağlık canım
Ellerine sağlık Gül abla. Tarifi bekliyoruuum...
YanıtlaSilÇok davetkar görüntüler... Ahhh bir tanecik tadına bakabilseydim :)
YanıtlaSilSevgiler Gülüm...
Gül Hanım ellerinize sağlık görünümü çok güzel olmuş..
YanıtlaSilÇok güzel olmuş canım. Güller çok düzgün olmuş. Tarifini çok merak ettim canım
YanıtlaSilBekliyorummmm ve
seni çok öpüyorum
sevgiler
bekliyoruz gül ablam görüntü nefiss aynı senin gibi gül:)
YanıtlaSilçok değişik içide bol cevizli enfes. ellerine sağlık. tarifini bekliyorum. öptüm
YanıtlaSilçok güzel bir görüntü olmuş canım ya.ellerine sağlık.tam bir gül görüntüsü inan.şekline bayıldım.ellerine sağlık
YanıtlaSilgül ve gül tatlısı canım benim adına layık bir tatlı yapmışsın ellerine sağlık ablacım afiyet bal olsun
YanıtlaSilben şerbetli tercih ederim :))
Nasıl güzel, sanki gerçek gül gibi. İnsan bunları yemeye kıyamaz ki. Ellerine sağlık canım Gül'cüğüm. Sevgiler...
YanıtlaSiltatlı süper görünüyor ellerinize sağlık Gül Hanımcım
YanıtlaSilMeleğim ben geldim ellerine sağlık süper bir tatlı olmuş.Hayırlı ve be
YanıtlaSilreketli ramazanlar dilerim kocaman
kocaman öpüyorum...
bence de süper olmuş ellerine sağlık ablacım
YanıtlaSilkoskocaman öpüldünnnn
Görüntü süper olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilElleriniz dert görmesin. Bu sizin gibi hamarat hanımların işi. BAna yalnızca tatmak düşer (inşallah kimbilir belki bir gün olur)
YanıtlaSilsevgiler
yine harika bir lezzet ve goruntu
YanıtlaSilGül Hanımcım nefis olmuş benimde zaman zaman yaptığım tatlılardandır hem görüntüsü hem tadıyla çok beğenilir
YanıtlaSilellerinize sağlık
sevgiler..
Gülcüğüm ben de sizin gibi çok ballı sevmiyorum, görüntüsü nefis!!!Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
Enfes görünüyor,ne de ol sa 'gül' var,gül'üveriyor yüreğe:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,muhabbetle..
süper görünüyor canım ellerine sağlık, ben arada buna kırmızı gıda boyası da katıyorum :)
YanıtlaSilÇok nefis gözüküyor canım ellerine emeğine sağlık...
YanıtlaSilHayirli Ramazanlar Gul'cum...Allah tekrarini nasip etsin..
YanıtlaSilGül'cüğüm iyi ramazanlar..
YanıtlaSil