Çarşamba, Ağustos 18, 2010

Bademli Güllaç ve Dikenli İncir

Ramazan aylarının vazgeçilmezi Güllaçı oldum olası hiç sevmemişimdir.Her yıl ramazana 3-4 gün kala,paket güllaçlar alınıp stok
yapılır evimizde..Bunun yanında fındıklar kırılıp hazırlanır,paket paket
şekerler stok edilir,sanki kıtlık olacakmış gibi..
Ramazanın ilk gününden anneciğin hazırladığı güllaç tarifimizi aşağıda
sizlerle paylaşıyorum arkadaşlar..

Güllaç markası:Yıllardır süre gelen SAFFET ABDULLAH
Bademli Güllaç
Malzemeler
8 adet Güllaç yaprağı
2 lt süt
1,5 su bardağı şeker
kavrulup iri çekilmiş badem veya fındık
Bademli Güllaç
Hazırlanışı
Sütün yarısı ılıtılıp, şeker içersine atılıp eritilir.

4 Adet yaprak süte konulup içektirilir.

Arasına kavrulmuş badem serpiştirilir.

Diğer yapraklarda üzerine sırası ile dizilir.

Eğer sütü çok çekmişse,tekrardan süt ilavesi yapılır.

Tepesi ise;dilediğiniz şekilde üslenir.

Biz kayısı reçeli ile sunum yapmıştık..)

Not:Annecik hem fındıklı güllaç,hem de istek üzerine bademli
güllaç hazırladı..Biz gül suyunu hiç bir tatlıda sevmediğimiz için
kullanmadık..Misafirlerimizde Allahtan sevmiyorlardı..)
kaktüs
Mersin'den Birsen'ciğimize(gelinimiz),gelen dikenli incirlerle de güllaç çok
beğenilmişti..Meyveyi soymak biraz maharet işi,o da bizlerde yoktu..Zavallı
Birsen'in parmakları mahvolmuştu..1 Kasa daha bekliyor evlerinde..Bakalım
hangi şanslı soyup hazırlayıp getirecek bize..)

20 yorum:

  1. Gül Hanım;
    ellerinize sağlık.. Güllaç ramazan ayının vazgeçilmezi..
    Hakkını vermişsiniz her zamanki gibi..

    YanıtlaSil
  2. Tariff istiyorumm tariff istiyorummmmm:)

    Gül abla şimdi annemi aradım anne ttalı uapma akşama güllaç yapıcaz dedim birde bana güllaç yaprağının makasını yazarmısın ben pek sıkj yapmamda hacı abdullahmıydı iyisi aklımda o kalmış ama:)

    YanıtlaSil
  3. Güllaç özellikle bu sıcaklarda hafif oluyor eline sağlık canım tarifi merakla bekliyorum.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Gül sayfanıza gelipte iç geçirmemek mümkün değil ramazanda en sevdiğim tatlı ellerine sağlık canım hayırlı ramazanlar sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Tatlım dikenli inciri daha önce hiç yememiştim. Çok merak ettim.
    Ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Gül hanım
    gerçekten güllaç markaları içinde saffet en güzeli bana göre de
    elinize sağlık

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  7. Güllacı ben de çok sevemdeim nedense:))

    YanıtlaSil
  8. Meleğim bende asla güllaçsız Ramazan düşünemem.Dil inciri gerçek ten muhteşem bir meyvedir toplaması ve soyması zordur afiyetler olsun kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  9. Gül Hn. ramazan için hafif bir tarif ellerinize sağlık.
    www.sendepisir.com

    YanıtlaSil
  10. Bugün akşam olmıcak gibi:)Ellerinize sağlık çok hoş görünüyor.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. kaktus incirini biz kavun gibi keserek yemistik. Once uzunlamasina dorde bolup, sonra kabuklarini kavun gibi soymustuk, daha az temaz olmustu, dikenlerle. Aldigimiz gun yol kenarina durmustuk. Butun meyvelere bakiyorduk, cocuklarda bizim gibi davraniyormus meger:) Kizim 4 -5 yaslarindaydi, bir ciyak koptu ki sorma, inciri avuclamis, elleri diken dolmustu, yavrum ne cok aglamisti, ne zor temizlemistik:)

    YanıtlaSil
  12. bizim evdede ben güllaçı çok severim ama benden başka kimse yemez.sadece kendim için yapmaya da üşenirim hep.annenin ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  13. Ben güllacı çok severim ramazanda sıkça yaparım...Ellerinize sağlık...Dikenli inciri ben ilk kez gördüm merak ettim doğrusu değişikmiş...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Güllaçı çok da sevdiğim söylenemez lakın eş bayılır :)
    Ellerıne sağlık ..
    Dikenli İncir tadını merak etmemek elde değil..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. Güllaça bayılırım,Dikenli inciri Akdeniz bölgesine gittiğimde bulur ve yerim.Çok faydalı derlerrr..Paylaşıma teşekkürlerrr..Sevgilerrrrr...

    YanıtlaSil
  16. gül ablacığım ellerine sağlık.çok güzel görünüyor.pek sevmem ama sunumun çok güzel...

    YanıtlaSil
  17. Ennnn sevdiğim Ramazan ayı güzellikleri: bir numara güllaç, ikincisi pide. Yaptığım güllaç yeni bitmiş olmasaydı bu akşam kesin yapardım. Nefis yapmışsın herzamanki gibi, öptüm Gül'cüğüm.

    YanıtlaSil
  18. turkiyeden gelirken ben de getirdim gullac ,en sevdigim tatlilardandir bir kac gune ben de yaparim ellerine saglik

    YanıtlaSil
  19. ellerinize saglik ramazan gelmisken tam gullac zamani
    burda fazla bulunmuyor ,ramazanin ilk gununden beri aklimda insallah bulur bulmaz yapicam gullac

    YanıtlaSil
  20. Ben Güllacı çok severim, ve onsuz Ramazını düşünemem. Sunumda çok hoş olmuş.Ellerinize sağlık ve bu güzel tarif için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil