Çarşamba, Mart 10, 2010

Nuss Kuchen / Fındıklı Kek

Bugün anneciğin arkadaşının duası varmış,benden güzel bir kek yapmamı istedi..Hatta farklı kalıpla olursa iyi olur demeyi de unutmadı..Kalıplarıma düşman olan anneciğin bu tutumu karşısında bende şaşırmadım desem yalan olur..25 Yıldır süren kalıp hastalığım, yeni yeni kendine bulaşmaya başladı meğersem..Bu demektir ki,benim daha çok kek kalıbı almama ses çıkarmayacaktır..YAŞASINNNNNNNN!!
Fındıklı Damla Çikolatalı Kek
Kekin tarifi aşağıdaki kekin tarifi ile aynıdır arkadaşlar..

Sadece bu kekin içersinde iri çekilmiş fındık,damla çikolata ve dışına
fındık kırığı bulanmıştır.Belki ilgilenirsiniz diye belirtmek istedim..
Fındıklı Damla Çikolatalı Kek
Not:Kekim hiç güzel kabarmadı..Sanırım nazara geldim arkadaşlar..Lütfen okuyup üflermisiniz bana..Teşekkürler..!!
Kalıp 2
Not:Kalıbım Nordic Ware'dir arkadaşlar..

14 yorum:

  1. Harikasin ablacim ellerine saglik :))

    YanıtlaSil
  2. tatlı arkadaşım benim,
    giresundan gelen fındıklar öööyleceee bakaıyorlar bana :((
    onu yapsam yememem lazım,
    bunu yapsam yememem lazım :(((
    bende senin sayfanda gönül gezdiriyorum takdirlerimle....

    YanıtlaSil
  3. Meleğim kek show:))Harikasın o güzel ellerine ve yüreğine sağlık
    kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  4. kek kraliçem benim ellerine sağlkık yine süper olmuş..
    afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Keklerin kraliçesi arkadaşım,harika olmuş ellerine sağlık,selam ve dua ile...

    YanıtlaSil
  6. canım ellerin dert görmesin. ilham perim benim

    YanıtlaSil
  7. Canım benim nasıl güzel kokuyordur kekin şimdi.
    Hmmmmmm.
    Ellerine kollarına sağlık canım
    Çok öpüyorum seni
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Selam hiziniza yetismek ne mümkün. masallah senin kadar hizli blog güncellestiren henüz görmedim.kek yine muhtesem görünüyor,her nekadar tadamasakda görüntü süper.ellerine saglik,basarilarinin devamini diliyorum sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Nefisss! Aynı kalıptan ben de kullanıyorum, çok memnunum.

    YanıtlaSil
  10. kek doktorum benim ,
    çok çok güzel olmuş canım mis gibi
    ellerine sağlık
    öpüyorum kocaman
    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. hemen okudum valla gülüm allah korusun kem gözlerden seni;)

    YanıtlaSil
  12. Harikaaaa,yiyenlere afiyetler olsun.Sevgiyle ve dostca kalin.

    YanıtlaSil
  13. merhaba gül hanım, ellerinize sağlık.Size sormak istediğim bir soru var. Keklerin dış kabuklarının sert olmaması ;içi gibi yumuşak olması için ne yapılmalı? Benim keklerimin genelde dışları biraz sert oluyor. Önerilerinizi bekleyeceğim.

    Teşekkürler
    Burcu

    YanıtlaSil
  14. İyi akşamlar Burcu hanım,

    Yorumunuzu okumadan yayımladım ma şimdi okuma şansım oldu,ksuruma bakmayınız lütfen!

    Benim yaptığım keklerin dışıda sert oluyor..Fakat öyle aşırı bir sertlik olmuyor..Bu kullandığım kalıplarla alakalı birazda..

    Sizin kullandığınız kalıplar nasıl?

    Hamuru çırparken çokmu katı yapıyorsunuz?

    Fırınınız turbolumu?

    Değilse,fırınınızı mutlaka kekinizi çırprken yakınız.

    Fırınınız turbolu olup,hamurunuz cıvık olabilirmi?

    Kullandığınız katı yağ çok mu soğuk oluyor.

    Kek yaparken yoğurt yerine daha çok süt veya ayran kullanmayı tercih ediniz..Krema,kefirde olabilir.

    Kalıbınızı mutlaka katı yağ ile yağlayıp mutlaka unlayınız..


    Umarım yardımcı olabilmişimdir..


    Sevgiler..

    Bu saydıklarımın hepsi birer etkendir.

    YanıtlaSil