Her yıl içli tava (hamsili pilav)pişirilince,mutlaka yanında komposto ve farklı tatlı da olur.Hafta içi annecik içli tava yapınca,bende yanında ayva tatlısı istemiştim.Sağolsun beni kırmayıp ayva tatlısını hazırlamış..(ama bende soyup hazırlayıp şekere yatırmıştım..)Evvelki akşam iş çıkışı eve gelince,ayva tatlısı ile karşılaşmak beni çok mutlu etti..Üzerine de bir dilim kaymak hiç fena olmadı hani..Sizlere de tavsiye ederim..Kaymağın üzerine mutlaka ayva jölesinden ilave etmeyi unutmayınız..Afiyetler olsun arkadaşlar!!
Ayvalar akşamdan soyulup dilimlenip şekere yatırıldılar.Ertesi günde pişirildiler.Rengi için kesinlikle gıda boyası kullanılmaz bizde..Çekirdekleriyle pişirildiğinde bu rengi alıyor zaten..Sizlere de gıda boyası yerine çekirdekleriyle pişirmenizi tavsiye ederim..
Üzerinde ki kaymak ise,Droetker'in kaymak tadında olan kremasıdır..
Hafta sonu ağzınızın tadı ayva tatlısı kıvamında olsun arkadaşlar..))
TÜM ARKADAŞLARA SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM..
12 yorum:
NE mutlu bana..
dün BAL anneciğinin ellerinden YEDİİMM :)))
Hayatta olmazsa olmazımdır. !!!!
hAMSİ TAVADA SICACIK VE ENFESTİ.
ÇOK TEŞEKKÜRLER EDİYORUM...
Sevgiler, güzelliklerle dolu bir hafta sonu dilerim Gülcüğüm.
Ahhhhhhhh meleğim hamsili pilava ba
yılırım çok uzun zamandır yemedim.
Afiyetler olsun size tatlıda muhte
şem ötesi senin gibi kocaman öpüyo
rum...
Merhaba Gül hanım 1 seneden uzun zamandır blogunuzu takip ediyorum ilk kez yazmak nasib oldu, ayvaların tezgahlara çıktığı bu günlerde ben de tam ayva tatlısı yapmak isterken sizin tatlınızı gördüm, ben tencerede biraz kaynatıp sonra çekirdekleriyle ve birkaç karanfille fırına veriyordum ama sizin yönteminizle bir akşam önceden şekere yatırmayı deneyeceğim. Tatlınızın rengi çok güzel olmuş özel bir şey yapıp yapmadığınızı merak ettim. Ben de baba tarafından Trabzon-Oflu'yum hemşehrime İstanbul'dan selam etmek istedim:) tariflerinizin birçoğunda Trabzon'dan getirttiğinizi söylediğiniz kırılmış fındıkları kullanıyorsunuz,Trabzon'a sık sık gideriz ama bu şekilde kırılmış satılan şekline hiç rastlamadım nereden temin ettiğinizi tarif edebilir misiniz? Keyifli kalın Gül hanım iyi haftasonları...
Muhtesem bir goruntu! Annenin ellerine saglik.
Annenin ve senin ellerinize sağlık canım, tatlı harika görünüyor.
nefis gözüküyor cnm ,anneciğininde seninde ellerine sağlık :)
Gül'üm, ayva tatlısı harika görünüyor.Teyzecğimin ve senin ellerinize sağlık.Afiyetler olsun.
Çok öptüm kardeşim...
Nunum ne şanslısın !! ah ahh bende olsaydımm..eminim harika yapmıştır anneciğin hamsili pilavı, ayva tatlısı harika görünüyor.Rengi zaten muhteşem olmuş. Üzerindeki ayva jölesi ise süper !!
ellerine sağlık anneciğinin canım.sevgiyle öpüyorum
nefisss görünüyor nefisss...
anneciğinin ellerine kollarına sağlık
kocaman öpüyorum
Gül ayva jölesini zaten ilk kez duydum,ama ayvanın rengi tek kelimeyle şahane.. ilk fırsatta mutlaka yapıcam.. ellerine sağlık.. bu arada bıraktığın mesaj için teşekkür ederim..bende seni seviyorum :)
Annenizinde sizinde ellerinize sağlık tatlı nefis görünüyor tamda ayva zamanı yapmak gerekir.
ellerine sağlık ayva tatlısına bayılırım bende ayvanın kendi çekirdeklerinden koyarım ama bir türlü bu rengi tutturamam bak nasılda canım istedi şimdi evdede ayva yok ki :((
Yorum Gönder