Perşembe, Ekim 01, 2009

Piyazlı Palamut Kızartması

Palamut zamanı mutlaka 1-2 sefer kızartması yapılır evimizde..Yapıldığında da mutlaka piyazıda hazırlanır..Palamut kızartması denilince aklımıza bu piyaz gelir hemen..İlk palamut kızartmamızı bu sefer Trabzon'da yaptık..Denizden canlı canlı çıkıp direk tavaya girdiler..
Eğer sizlerde deneyecek olursanız mutlaka balıkları pişirdiğiniz yağ ile yapınız.Çünkü balıkların o kokusu piyazada sinince ayrı bir lezzet katıyor piyaza..Yanında da mutlaka 2-3 tane incir yemeyi unutmayınız..Yine bizlerde,taze incir varsa balıkla birlikte yenilir.Eğer yoksa balıktan sonra mutlaka reçeli yenilir(sadece meyvesi)..Sizler nasıl yersiniz?Seversiniz?Paylaşırsanız sevinirim..Ellerinize sağlık..!
Palamut Kızartması
Malzemeler
Palamut
2 adet büyük domates
3 adet orta boy soğan
maydanoz
tuz,karabiber
Palamut Kızartması
Hazırlanışı
Palamutlar dilimlenip,yıkanıp,tuzlanıp bekletilir.

Tavaya yağ konulup hafif kızdırılıp,dilimler konulur.

Domateslerin kabukları soyulup irice doğranır.

Soğanlar yıkanıp piyazlık doğranır.

Maydanozlar,tuz,bolca krabiber eklenip başka tavaya alınır.

Palamutların bir yüzü pişirildikten sonra, tavadaki yağı domateslerin üzerine
gezdirilip iyice pişirilir.

Palamut tavasına tekrar yağ eklenip diğer tarafları kızartılır.

Servis tabağına önce piyaz konulur,üzerine veya kenarlarına palamut dilimleri
konulup servis edilir.

Afiyetler olsun!!

14 yorum:

  1. Yaptığınız pasta-kekler dışında, yemeklerinizde çok lezzetli.Sizin evinizde yaşamayı çok isterdim.Yarabbim benim annemin elinden neden hiç birşey gelmiyor.Çok bahtsızım:(((

    YanıtlaSil
  2. Gül'cüğüm nar gibi kızarmış palamutlar iştah kabartıyor tam mevsimi en kısa zamanda pişirmek istiyorum bu nefis görüntüyü görünce
    ellerine sğlık sevgiler canım

    YanıtlaSil
  3. Meleğim bu ne güzel bir tabak elleri
    ne sağlık uzun zamandır balık yemedim canım çekti valla:))Ellerin dert görmesin kocaman öpüyor ve seni çokkkkk seviyorum...

    YanıtlaSil
  4. Gül bizde balığın üstüne mutlaka Tahin Helvası yenir. Hatta bir dönem balığın üstüne tahin helvalı nasıl bir pasta yapabilirim diye çok kafa yormuştum :)
    Ellerine sağlık her lezzetin gibi balık ve piyaz tarifin de tam damaklık olmuş :))

    YanıtlaSil
  5. palamutu çok seviorum ben ama yağlı olduun mıdır nedir midem bi hoş oluo yiyince..ama çok da hoş gözüküo :)

    YanıtlaSil
  6. Palamut nefis görünüyor ellerinize sağlık.

    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  7. Gülcüğüm ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar ama bu ne hız böyle şekerim, yetişemiyorum sana.:)))

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  8. bir karadenizli olarak balığa hele de palamuta asla hayır diyemem.. helede böyle lezzetli bir görüntüsü varsa hiç yok diyemem...

    ellerine sağlık canım benim enfes görünüyor..

    çook öptüm sevgiler

    YanıtlaSil
  9. bizim evde çocuklar balığın
    üstüne irmik helvası yemeği çok severler:)

    YanıtlaSil
  10. off çok nefis görünüyor bu. eminim çok da lezzetlidir.

    YanıtlaSil
  11. En sevmediğim balıktır palamut. eve yanlışlıkla girerse kimseleri dinlemeyip palamutları haşlayıp balık köftesi yapıyorum. Ancak bence öyle yenebiliyor. (evdeki eş ve çocuk itiraz etse bile)

    Biz balığın arkasından tatlı olarak fırında tahin helvası yeriz. Tarifi de burada.

    http://durutarifler.blogspot.com/2009/07/balk-menu-2-frnda-tahin-helva.html

    Ellerinize sağlık, sevgiler

    YanıtlaSil
  12. GÜLÜM BALIK TAM BANA GÖRE OLMUŞ BEN ÇOK SEVEREK YİYEMEM BALIĞI SOSLU OLUNCA GÜZEL GÖRÜNÜYOR.
    ELLERİNE SAĞLIK CANIM BENİM.
    ÖPÜLDÜN SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  13. Degisik bir sunum
    cok lezzetli olmali canim afiyet olsun.
    nefis olmus

    YanıtlaSil
  14. Canım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil