Cuma, Ekim 02, 2009

Pflaumen-Blechkuchen / Tepside Erikli Pasta

Erikli pastayı,Trabzon'da misafirlerimiz için, yine evdeki malzemeler doğrultusunda hazırladım..Tamamen doğaçlama oldu yine..))Orada 2 lt sütten çıkan kaymak abartısız 1 kase idi..Annecik onları dondurucuda saklayıp,kavanozun içersine koyup sallayarak tereyağı elde ediyordu..Kendiside dayımın eşinden görmüştü..Bu seferki kaymakları ben erikli pastada kullandım..Önce nasıl olur diye düşünürken,pasta pişip,fırından çıkıp,dilimlenip servis edilip,çok beğenilince, iyi ki yapmışım dedim..Şimdi de sırası gelince, sizlerle paylaşmak istedim..Ellerinize sağlık..!

Sağlıklı,mutlu,huzurlu hafta sonu tatili diliyorum sizlere..
4
Malzmeler (dikdörtgen kenarları tırtıklı borcam için)
2 adet yumurta
125 gr şeker
125 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 yemek kaşığı soğuk su
minicik tuz
1 çay kaşığı karbonat
alabildiği kadar un

*hamurun üzerine 1 yemek kaşığı şekerle çırpılmış süt kaymağı
(yoksa pişmiş puding veya çırpılmış dolgu kreması)

1,5 kg erik
2 yemek kaşığı kalem badem
hamura katmak için minicik tarçın
eriklerin üzerine gezdirmek için, 1 yemek kaşığı bal veya
erik reçeli suyu
5
Hazırlanışı
Hamur için gerekli malzemeler yoğrulur.

Hamurdan küçük bir kase kadar ayrılıp,tarçın eklenip yoğrulup
bekletilir.

Borcam yağlanıp hamur borcama döşenir.

Üzerine krema döşenir.

Üzerine erikler yerleştirilip,bal veya reçel suyu üzerlerine gezdirilir.

Kalan minik hamur ve badem eriklerin üzerine serpiştirilir.

175 c de yaklaşık 30-35 dk pişirilir.

Ilındıktan sonra krema ile servis edilir.
2
Not:Umarım sizlerde deneyip afiyetle yersiniz..
1

16 yorum:

  1. NASIL GORUNTU BUNLAR BAYILDIM
    HARIKASIN CANIM ELLERINE SAGLIK
    ANNECIGIMDE KAVANOZDA TEREYAG YAPARDI KARADENIZ KADINLARI COK BECERIKLI VE YARATICI..
    SEVGILER

    YanıtlaSil
  2. offf en sevdiğim pastadan yapmışsınız.ellerinize sağlık görüntü nefis eminim tadıda nefistir

    YanıtlaSil
  3. Canım tek kelimeyle harika harika. Ellerine sağlık canım
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. Gülcüğüm oralarda da boş durmamışsın, harika bir pasta olmuş, ellerine sağlık...
    Herşeyin doğalı daha bir lezzetlidir, hem de sağlıklı...

    güzel bir hafta sonu diliyorum...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Pek severim...tam da mevsimi...hemen deneyecegim...sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  6. Gülüm off..doğaçlamaların bile harika!
    evde biraz kaymağım var geçen gün sütten kalan.Birde erikalırsam bu pastayı deneyebilrim hemen :)

    ellerine sağlık güzelimm :)

    YanıtlaSil
  7. gülseren sultan ne yaparda olmazki..
    ondan öğreneceğimiz nice güzellikler var..
    allah ömür versin..
    seninle güzel yaratıcılığına hayranım gülcüm..ellerine sağlık.

    bende incirden sonra, eriklere sardırdım valide sultanla :)))
    bir erik haftasıda bu haftamı yapsam ne :)))

    güzel bir haftasonu diliyorum..
    renkli-lezzetli, huzurla dolu olsun gülcüğüm.......

    YanıtlaSil
  8. Nefissss....başka diyecek laf bulamiyorum valla, ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  9. Gülcüğüm ben bugün kesin bunu yapacağım zaten canım tatlı bir şeyler istiyordu :)))Ellerine sağlık hayatım.

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  10. canim enfes görünüyor en cok sevdigim pastalardan biridir tadi da süper olur yani ellerine saglik sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Canım ellerine sağlık mutlu hafta sonları....

    YanıtlaSil
  12. Yine döktürmüşsün Gül'cüğüm! Trabzon'a yakınlarda mı gittin yoksa?

    YanıtlaSil
  13. Meleğim muhteşem bir görüntü elleri
    ne sağlık.Kocaman öptüm senii:))

    YanıtlaSil
  14. Tijen'ciğim,bayramda gittim canım..Bir akrabamızın vefatı nedeniyle pek keyifli geçmedi..Sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  15. Arkadaşlar hepinize teşekkürlerimi sunuyorum..Sizleri çok seviyorum..

    YanıtlaSil
  16. görüntüye hayran kaldım vallahi gülcüğüm tadıda eminimki muhteşemdir. ellerine sağlık canım.. sevgiler

    YanıtlaSil