Erikli pastayı,Trabzon'da misafirlerimiz için, yine evdeki malzemeler doğrultusunda hazırladım..Tamamen doğaçlama oldu yine..))Orada 2 lt sütten çıkan kaymak abartısız 1 kase idi..Annecik onları dondurucuda saklayıp,kavanozun içersine koyup sallayarak tereyağı elde ediyordu..Kendiside dayımın eşinden görmüştü..Bu seferki kaymakları ben erikli pastada kullandım..Önce nasıl olur diye düşünürken,pasta pişip,fırından çıkıp,dilimlenip servis edilip,çok beğenilince, iyi ki yapmışım dedim..Şimdi de sırası gelince, sizlerle paylaşmak istedim..Ellerinize sağlık..!
Sağlıklı,mutlu,huzurlu hafta sonu tatili diliyorum sizlere..
Malzmeler (dikdörtgen kenarları tırtıklı borcam için)
2 adet yumurta
125 gr şeker
125 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 yemek kaşığı soğuk su
minicik tuz
1 çay kaşığı karbonat
alabildiği kadar un
*hamurun üzerine 1 yemek kaşığı şekerle çırpılmış süt kaymağı
(yoksa pişmiş puding veya çırpılmış dolgu kreması)
1,5 kg erik
2 yemek kaşığı kalem badem
hamura katmak için minicik tarçın
eriklerin üzerine gezdirmek için, 1 yemek kaşığı bal veya
erik reçeli suyu
Hazırlanışı
Hamur için gerekli malzemeler yoğrulur.
Hamurdan küçük bir kase kadar ayrılıp,tarçın eklenip yoğrulup
bekletilir.
Borcam yağlanıp hamur borcama döşenir.
Üzerine krema döşenir.
Üzerine erikler yerleştirilip,bal veya reçel suyu üzerlerine gezdirilir.
Kalan minik hamur ve badem eriklerin üzerine serpiştirilir.
175 c de yaklaşık 30-35 dk pişirilir.
Ilındıktan sonra krema ile servis edilir.
Not:Umarım sizlerde deneyip afiyetle yersiniz..
NASIL GORUNTU BUNLAR BAYILDIM
YanıtlaSilHARIKASIN CANIM ELLERINE SAGLIK
ANNECIGIMDE KAVANOZDA TEREYAG YAPARDI KARADENIZ KADINLARI COK BECERIKLI VE YARATICI..
SEVGILER
offf en sevdiğim pastadan yapmışsınız.ellerinize sağlık görüntü nefis eminim tadıda nefistir
YanıtlaSilCanım tek kelimeyle harika harika. Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilsevgilerimle
Gülcüğüm oralarda da boş durmamışsın, harika bir pasta olmuş, ellerine sağlık...
YanıtlaSilHerşeyin doğalı daha bir lezzetlidir, hem de sağlıklı...
güzel bir hafta sonu diliyorum...
sevgilerimle...
Pek severim...tam da mevsimi...hemen deneyecegim...sevgiler
YanıtlaSilzehra
Gülüm off..doğaçlamaların bile harika!
YanıtlaSilevde biraz kaymağım var geçen gün sütten kalan.Birde erikalırsam bu pastayı deneyebilrim hemen :)
ellerine sağlık güzelimm :)
gülseren sultan ne yaparda olmazki..
YanıtlaSilondan öğreneceğimiz nice güzellikler var..
allah ömür versin..
seninle güzel yaratıcılığına hayranım gülcüm..ellerine sağlık.
bende incirden sonra, eriklere sardırdım valide sultanla :)))
bir erik haftasıda bu haftamı yapsam ne :)))
güzel bir haftasonu diliyorum..
renkli-lezzetli, huzurla dolu olsun gülcüğüm.......
Nefissss....başka diyecek laf bulamiyorum valla, ellerine sağlık canım
YanıtlaSilGülcüğüm ben bugün kesin bunu yapacağım zaten canım tatlı bir şeyler istiyordu :)))Ellerine sağlık hayatım.
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
canim enfes görünüyor en cok sevdigim pastalardan biridir tadi da süper olur yani ellerine saglik sevgiler
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık mutlu hafta sonları....
YanıtlaSilYine döktürmüşsün Gül'cüğüm! Trabzon'a yakınlarda mı gittin yoksa?
YanıtlaSilMeleğim muhteşem bir görüntü elleri
YanıtlaSilne sağlık.Kocaman öptüm senii:))
Tijen'ciğim,bayramda gittim canım..Bir akrabamızın vefatı nedeniyle pek keyifli geçmedi..Sevgiler canım..
YanıtlaSilArkadaşlar hepinize teşekkürlerimi sunuyorum..Sizleri çok seviyorum..
YanıtlaSilgörüntüye hayran kaldım vallahi gülcüğüm tadıda eminimki muhteşemdir. ellerine sağlık canım.. sevgiler
YanıtlaSil