Pazartesi, Ekim 05, 2009

Cornflakes-Butterkuchen /Mısır Gevrekli Yağlı Pasta

Bu pastayı da yine Trabzon'da yaptım..Bayramda tadına bakan misafirlerimizin hepsi tarifini istedi..Ne kadar blogumdan alırsınız dediysem de,yine tarifi yazıp vermeden duramadım..En güzel tarafı ise,pastamı başka ellerden tatmış olmamdı..Tarifi verirken,içersinde krem şanti olması ve aynı zamanda pişiyor olması herkesi çok şaşırttı..Çok lezzetli,ayrıca çok hafif olduğu her seferinde vurgulandı..Mısır gevreği severler için ideal bir pasta..Üzerine giren tereyağ miktarını azaltmak sizin elinizde..))Afiyetler olsun şimdiden..

Tarifine buradan bakabilirsiniz..
Ben yine aşağıda tarifini sizlerle paylaşmadan edemedim.))
Mısır Gevrekli Yağlı Pasta
Malzemeler
1 kutu krem şanti (içinde 2 paket olan)
1 su bardağı süt
3 yumurta
125 gr şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un


Üzeri İçin
100 gr tereyağı
3 yemek kaşığı süt
4 yemek kaşığı şeker
3 su bardağı mısır gevreği
Mısır Gevrekli Yağlı Pasta
Hazırlanışı
Krem şanti 1 su bardağı sütle çırpılır.

3 yumurta şantiye teker teker eklenip çırpılır.

Şekeri eklenip çırpılır.

Un ve kabartma tozu elenip, karışıma dökülüp, kaşıkla karıştırılıp,
yağlanmış dikdörtgen borcama dökülüp, üzeri düzeltilir.

175 c de ki ısınmış fırında 20 dk pişirilir.
Mısır Gevrekli Yağlı Pasta
Tereyağ eritilir.

Şekeri ve sütü eklenip karıştılır.

Mısır gevrekleri içersine dökülüp karıştılır.

20 dk sonra borcam fırından çıkartılır.

Gevrekli karışım, nazikçe kaşık yardımı ile pastanın üzerine konulur.

Yavaş koymalısınız ki,pasta çökmesin.

Tekrar fırına verilip 20 dk daha pişirilir.

Soğuduktan sonra dilimlenip afiyetle yenilir..

24 yorum:

  1. çok çok hoş bir lezzet buda gülcüğüm..
    çıtır çıtır olmalı canım.....
    sevgiler güzellikler canım benim.

    YanıtlaSil
  2. Mısır gevrekli psata harika görünüyor...
    yarışmada 3. olmuşsun tebrikler....

    YanıtlaSil
  3. becerikli guzel ablacım ellerine saglık harika olmuş yine sanırım yine bu almanya tariflerinden demi ya ne muhteşem görünüyor acım zaten bana da yolla ya hep kendin yiyon hani bana :))

    YanıtlaSil
  4. ilginç bir pasta..evde dolu mısır gevreği varken denesem mi..ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  5. görüntü bile beni mest etti ..hiç yemedim daha önce ..bende yapacam ama malzemelerde bi tuhaflık var ..!!!

    YanıtlaSil
  6. Canım meleğim harika görünüyor tam
    bizim Burağa göre bol cornflakesli
    ellerine sağlık kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  7. Bizde de bora çok sever bunu,orası kesin.. Gül ellerine sağlık...

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Off off canım nefis elerine sağlık....

    YanıtlaSil
  9. Çıtır çıtır nefis görünüyor.Corn flakesli tatlara dayanamıyorum.Yapılacaklar listesine aldım.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. sevgili gül ellerine sağlık nefis görünüyor..ilk fırsatta deniycem,,borcam en büyük boy kenarı tırtıklı olandanmı acaba? sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Beste,uzun dikdörtgen kenarları tırtıklı olanı kullandım..Eğer dikdörtgen tepsin varsa onda da yapabilirsin..Ben Trabzon'da yaptığım için, orada borcam kullandım ve çok memnun kaldım..Teşekkürler..Şimdiden ellerine sağlık..Afiyetler olsun..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Arkadaşlar hepinize sonsuz teşekkürlerimi ve sevgilerimi gönderiyorum..

    YanıtlaSil
  13. Hazır yarın akşam misafirler varken bu pastayı yapmak şart oldu.

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  14. Kekinin çok yumuşak,pamuk gibi olduğu aşikar.:)Benim aklımın almadığı,krem şantinin kekde pişiyor olması.Hiç böyle ilginç kek görmemiştim.:)Blogunuzu biraz incelediğimde, her kekin,pastanın değişik olduğunun farkına vardım.Almanya'damı yaşıyorsunuz?Merakımı mazur görün lütfen!

    YanıtlaSil
  15. Harika bir lezzet görüyorum ben.
    Yine Gül ve yine mükemmel bir lezzet.

    YanıtlaSil
  16. Tatlım nefis olmuş bu pasta. Çok ta kolay gözüküyor. Rengine bayıldım.
    Ellerine sağlık canım
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  17. Gülüm çok değişik bir pasta.Farklı pastaları ararsam adresim sen oluyorsun:)
    arkadaşların ne kadar şanslı olduklarını biliyorlar değil mi?
    ellerine sağlık canım,
    seni çokçok öpüyorum
    sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Güzel tariflerine kavuştum nihayet gülcüğüm.
    Denememek elde değil.
    Kocaman öpüyorum.

    YanıtlaSil
  19. çok leziz ve bir okadar da pratik görünüyor.içinde kremşanti olması beni de biraz tereddüte düşürdü ama sanırım pek bir rizikosu yok...
    selamlar,sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. Evet tarif çok değişik mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık...
    Buarada yarışmadan dolayı tebrik
    ederim.
    Sevgiler....

    YanıtlaSil
  21. Damak Tadım :)
    Epeydir uğrayamamıştım. Ne çok tarif birikmiş. Ayrıca bu tarifine de bayıldım. Kesinlikle deneyeceğim. Umarım senin yaptığın ki kadar başarılı olabilirim. Ellerine sağlık:)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  22. nefis bir lezzet olduğu garanti.ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  23. bende denıcem sıeht lecker aus

    YanıtlaSil
  24. Denedim çok beğendik.Teşekkürler damaktadı.

    YanıtlaSil