Salı, Eylül 01, 2009

Nusskuchen mit Schokolade / Fındıklı,Çikolatalı Kek

Keki, iş yerindeki minik kuşumuza yapmıştım..Siparişi fındıklı-çikolatalı ikilisinden yanaydı..Bende o'nun isteğini kırmadan fotoğraftaki keki pişirip getirmiştim..)Sizler denemek isterseniz,içersine 1-1,5 yemek kaşığı irmik atmayı unutmayınız lütfen..Hayırlı iftarlarınız olsun arkadaşlar..!
3
Malzemeler
4 adet küçük yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı kesik süt
75 gr yumuşak tereyağ
3-4 damla vanilya esansı
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 su bardağı iri kıyılmış,kavrulmuş fındık
minicik tuz
1/2 su bardağı iri kıyılmış bitter
2 su bardağı un
4
Hazırlanışı
Şeker ve yumurtalar teker teker çırpılır.

Yağ,vanilya,tuz eklenip çırpılır.

Süt kesiği eklenip 5 dk yüksek devirde çırpılır.

Sırasıyle diğer malzemeler eklenip çırpılır.

Yağlanmış,unlanmış kek kalıbına dökülüp,ısınmış fırında 175 c de yaklaşık
40-45 dk pişirilir.

Ilındıktan sonra üzerine erimiş çikolatada dökebilirsiniz.

Ben iş yerine getirdiğim için üzerini sade bıraktım..Tercih sizlere kalmış..
1
Not:En üstteki fotoğraf yeni iş yerimizin balkonunda çekildi..Diğerleri ise evde..Aradafi fark nasılda belli oluyor..))

23 yorum:

  1. ABLACIM CANIM HIMM YİNE SAHANE OLMUŞ BAK KAYNANAM GÖRMESİN GENE DER YAHU BU KADINDA NE COK KEK KALIBI VAR DİYE :)) ABLALARIN GUZELİ ELLERİNE SAGLIK NEFİS OLMUŞ SEVGİYLE KAL

    YanıtlaSil
  2. Yaaa hastayım senin şu kalıplarına kalıp koleksiyon'unmu var.kek muhteşem görünüyor Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. ELLERİNE SAĞLIK CANIM YİNE HARİKA OLMUŞ.. ARTIK HARİKA KELİMESİ BİLE SENİN KEKLERİN İÇİN AZ KALIYOR.

    AFİYET ŞEKER OLSUN... ÖPTÜM SENİ

    YanıtlaSil
  4. gülcüğüm nefis gözüküyor ellerine sağlık cnm.

    bende senin iş yerinde çalışmak istiyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Gül benim evde çok karanlık,fotoğraf açık havayı seviyor haklısın :) kek enfes ,ellerine sağlık...

    kocaman sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Meleğim nasılsın kek her zamanki gi
    bi muhteşem ellerine sağlık.Bereket
    li iftarlar dilerim kocaman öpüyorum

    YanıtlaSil
  7. elelrine sağlık canım enfess olmuşşşş

    YanıtlaSil
  8. Keklerine bayılıyorum ama şu kalıplar bir harikaaa...Nefis olmuş ellerine sağlık arkadaşım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. ciikkk diyorum!!bilmem mesaj anlaşıldı mı ve yarın istifamı basıp sizin oraya geliyorum.
    :)
    ellerine sağlık canım benim yaaa
    muhteşem muhteşemmm

    YanıtlaSil
  10. süper olmus pastaniz herzaman ki gibi . Kesik süt ne oluyor ?


    sevgilerle sibel

    YanıtlaSil
  11. Gül'cüğüm ne düşündüm biliyor musun:
    Bu kadın bir yılda kaç kere kek yapıyordur acaba? 365 tane yapıyr musun?

    YanıtlaSil
  12. Sibel hanım,Kesik süt Türkiye'de bulunmayan bir krema için kullanılıyor..Bu yüzden sütü kestirip hamura katıp çırpıyoruz..Siz onun yerine normal krema kullanbilirsiniz,pek yerini tutmasada..Teşekkürler..Hayırlı iftarlar..


    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Tijen'ciğim,365 tane olmasada,
    360'ı kesin diye düşünmekten kendimi alamıyorum..)))

    Not:İsteyenler olunca kıyamıyorum canım,elimde değil..))

    YanıtlaSil
  14. Gülüm harika yine kek, kalıp şahane!!
    Ama kalıpta bahane...
    Yine harikasın,ama benim aklım senin laz böreğinde hala, denemiyorum çünkü biliyorumki başaramam..ellerin dert görmesin canım.

    sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  15. son zamanlarda gordugum en iyi blog, super. Kutluyorum sizi, selamlar.

    YanıtlaSil
  16. Ah Gül, biliyor musun kek deyince aklıma ilk sen geliyorsun. Gözün kapalı da yapıyorsun bence. Ellerin dert görmesin yine nefis bir güzellik sunmuşsun. İyi akşamlar canım.

    YanıtlaSil
  17. Yine muhteşem bir kek. Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. Dehşet güzel olmuş canım. Tüh dünde kek yapmıştım. Görseydim bunu yapardım. Zaten kalıpta şahane ortaya çıkan da yemelik bir sanat eseri canım.
    Ellerine koluna sağlık canım.
    Bayıldım bayıldım. Ah bir de çay olacaktı şimdi yanında.
    Sevgilerimle canımcım

    YanıtlaSil
  19. Bugün sabahtan beri canım kek istiyor da kalkıp yapamadım.. Bundan bir dilim alabilir miyim Gül'cüm? Ellerine sağlık, nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  20. çok güzel görünüyor kek.bu akşam denicem iftardan sonra çayla güzel gider.teşekkürler tarif için

    YanıtlaSil
  21. dün denedim tarifi yanlız sütü bir türlü çürütemedim :) bende normal süt kullandım.birdahaki sefere sütü çürütüp yapıcam mutlaka.yanlız sütü çürütünce o suyunumu kullanıcaz sadece yoksa tortusuyla olduğu gibi döküyormuyuz hamura?

    YanıtlaSil
  22. Sevgili Papatya güncesi,sütü kestirip olduğu gibi içersine döküyorsun..Zaten çırpmaya başladığında hamurun kesip gibi hal aldığıda bariz bir şekilde görülüyor..Eğer bu işlemi yapamıyorsan kremayı minicik şekerle çırpıp öylede kullanabilirsin..Hata bende oldu bunu yazmamakla..Özür dilerim canım..

    YanıtlaSil
  23. rica ederim.ben biraz acemiyimdir basta kek işlerinde ama birdahaki yaptığımda kremayı denicem :)) ilgin için teşekkür ederim.sevgiler

    YanıtlaSil