Keki, iş yerindeki minik kuşumuza yapmıştım..Siparişi fındıklı-çikolatalı ikilisinden yanaydı..Bende o'nun isteğini kırmadan fotoğraftaki keki pişirip getirmiştim..)Sizler denemek isterseniz,içersine 1-1,5 yemek kaşığı irmik atmayı unutmayınız lütfen..Hayırlı iftarlarınız olsun arkadaşlar..!
Malzemeler
4 adet küçük yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı kesik süt
75 gr yumuşak tereyağ
3-4 damla vanilya esansı
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 su bardağı iri kıyılmış,kavrulmuş fındık
minicik tuz
1/2 su bardağı iri kıyılmış bitter
2 su bardağı un
Hazırlanışı
Şeker ve yumurtalar teker teker çırpılır.
Yağ,vanilya,tuz eklenip çırpılır.
Süt kesiği eklenip 5 dk yüksek devirde çırpılır.
Sırasıyle diğer malzemeler eklenip çırpılır.
Yağlanmış,unlanmış kek kalıbına dökülüp,ısınmış fırında 175 c de yaklaşık
40-45 dk pişirilir.
Ilındıktan sonra üzerine erimiş çikolatada dökebilirsiniz.
Ben iş yerine getirdiğim için üzerini sade bıraktım..Tercih sizlere kalmış..
Not:En üstteki fotoğraf yeni iş yerimizin balkonunda çekildi..Diğerleri ise evde..Aradafi fark nasılda belli oluyor..))
ABLACIM CANIM HIMM YİNE SAHANE OLMUŞ BAK KAYNANAM GÖRMESİN GENE DER YAHU BU KADINDA NE COK KEK KALIBI VAR DİYE :)) ABLALARIN GUZELİ ELLERİNE SAGLIK NEFİS OLMUŞ SEVGİYLE KAL
YanıtlaSilYaaa hastayım senin şu kalıplarına kalıp koleksiyon'unmu var.kek muhteşem görünüyor Ellerine sağlık
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM YİNE HARİKA OLMUŞ.. ARTIK HARİKA KELİMESİ BİLE SENİN KEKLERİN İÇİN AZ KALIYOR.
YanıtlaSilAFİYET ŞEKER OLSUN... ÖPTÜM SENİ
gülcüğüm nefis gözüküyor ellerine sağlık cnm.
YanıtlaSilbende senin iş yerinde çalışmak istiyorum :)
Gül benim evde çok karanlık,fotoğraf açık havayı seviyor haklısın :) kek enfes ,ellerine sağlık...
YanıtlaSilkocaman sevgiler..
Meleğim nasılsın kek her zamanki gi
YanıtlaSilbi muhteşem ellerine sağlık.Bereket
li iftarlar dilerim kocaman öpüyorum
elelrine sağlık canım enfess olmuşşşş
YanıtlaSilKeklerine bayılıyorum ama şu kalıplar bir harikaaa...Nefis olmuş ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilSevgiler...
ciikkk diyorum!!bilmem mesaj anlaşıldı mı ve yarın istifamı basıp sizin oraya geliyorum.
YanıtlaSil:)
ellerine sağlık canım benim yaaa
muhteşem muhteşemmm
süper olmus pastaniz herzaman ki gibi . Kesik süt ne oluyor ?
YanıtlaSilsevgilerle sibel
Gül'cüğüm ne düşündüm biliyor musun:
YanıtlaSilBu kadın bir yılda kaç kere kek yapıyordur acaba? 365 tane yapıyr musun?
Sibel hanım,Kesik süt Türkiye'de bulunmayan bir krema için kullanılıyor..Bu yüzden sütü kestirip hamura katıp çırpıyoruz..Siz onun yerine normal krema kullanbilirsiniz,pek yerini tutmasada..Teşekkürler..Hayırlı iftarlar..
YanıtlaSilSevgiler..
Tijen'ciğim,365 tane olmasada,
YanıtlaSil360'ı kesin diye düşünmekten kendimi alamıyorum..)))
Not:İsteyenler olunca kıyamıyorum canım,elimde değil..))
Gülüm harika yine kek, kalıp şahane!!
YanıtlaSilAma kalıpta bahane...
Yine harikasın,ama benim aklım senin laz böreğinde hala, denemiyorum çünkü biliyorumki başaramam..ellerin dert görmesin canım.
sevgiyle kal.
son zamanlarda gordugum en iyi blog, super. Kutluyorum sizi, selamlar.
YanıtlaSilAh Gül, biliyor musun kek deyince aklıma ilk sen geliyorsun. Gözün kapalı da yapıyorsun bence. Ellerin dert görmesin yine nefis bir güzellik sunmuşsun. İyi akşamlar canım.
YanıtlaSilYine muhteşem bir kek. Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilDehşet güzel olmuş canım. Tüh dünde kek yapmıştım. Görseydim bunu yapardım. Zaten kalıpta şahane ortaya çıkan da yemelik bir sanat eseri canım.
YanıtlaSilEllerine koluna sağlık canım.
Bayıldım bayıldım. Ah bir de çay olacaktı şimdi yanında.
Sevgilerimle canımcım
Bugün sabahtan beri canım kek istiyor da kalkıp yapamadım.. Bundan bir dilim alabilir miyim Gül'cüm? Ellerine sağlık, nefis görünüyor..
YanıtlaSilçok güzel görünüyor kek.bu akşam denicem iftardan sonra çayla güzel gider.teşekkürler tarif için
YanıtlaSildün denedim tarifi yanlız sütü bir türlü çürütemedim :) bende normal süt kullandım.birdahaki sefere sütü çürütüp yapıcam mutlaka.yanlız sütü çürütünce o suyunumu kullanıcaz sadece yoksa tortusuyla olduğu gibi döküyormuyuz hamura?
YanıtlaSilSevgili Papatya güncesi,sütü kestirip olduğu gibi içersine döküyorsun..Zaten çırpmaya başladığında hamurun kesip gibi hal aldığıda bariz bir şekilde görülüyor..Eğer bu işlemi yapamıyorsan kremayı minicik şekerle çırpıp öylede kullanabilirsin..Hata bende oldu bunu yazmamakla..Özür dilerim canım..
YanıtlaSilrica ederim.ben biraz acemiyimdir basta kek işlerinde ama birdahaki yaptığımda kremayı denicem :)) ilgin için teşekkür ederim.sevgiler
YanıtlaSil