Pazar, Ağustos 30, 2009

İsimsiz

Tavada kızarttığınız antrikotlarınız artarsa, sizlerde bu şekilde deneyebilirsiniz.Çok nefis ve değişik oluyor..Ramazanda insan ne yapacağını bilemiyor..Bende ne yapacağımı bilmediğim bugünde,dünden kalan antrikotu böyle denedim..Beğenildi,tarifi alındı,övgüler edildi..O yüzden tavsiye ediyorum..)Misafirleriniz içinde ideal bir yemek olacağından hiç şüpheniz olmasın..))
Antrikot
Hazırlanışı
Antrikotlar çok az yağla tavada pişirilir.

Suyunu çekip kızarmaya başladığında,üzerlerine 2-3 dilim abaza peyniri konulur.

Peynirlerin üzerlerine kekik ve pul biber serpiştirlir.

1 tatlı kaşığı salça, 1/2 çay bardağı su ile karıştırılıp peynirlerin üzerine gelmeyecek şekilde tavaya ilave edilip,peynirler eriyene kadar pişirilir.


Soğanlar halka doğranıp başka tavada çevrilir.

Antrikotlarla servis edilir.

Not:Mutlaka sıcak yenilmeli..)

Antrikot

Patatesler soyulup halka olarak doğranıp hafifçe salça ile karıştırılır.

Kızgın yağda kızartılıp antrikotun yanında servis edilir.

Dilerseniz buğuda pişirdiğiniz sebzelerlede servis edebilirsiniz.

Afiyetler olsun..
Hayırlı sahurlar..

15 yorum:

  1. Canım resimdenki şey harika özellikle pataesler ama ismi neden yok:))

    YanıtlaSil
  2. Meleğim gece gece canım çekti valla
    yine harikalar yaratmışsın.İyisin de
    ğilmi seni çokkkkkkkkk seviyorum mut
    lu haftalar kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  3. Gülüm nasıl isimsiz olur bunlar?
    Hepside enfes görünüyor.O zaman adı tabakta patates güzellemesi olsun :))

    ellerine sağlık canım harikasın yine!! seni çok çok öpüyorum..

    YanıtlaSil
  4. Mrb gülüm nasılsın sen yaparsında hiç kötü olurmu ellerine sağlık. bu güzel yemekleri yanlız başına nasıl yiyorsun :)))

    YanıtlaSil
  5. Baharatlarla bezenmiş peynir ete nasıl da yakışmıştır,çok iştah kabartıcı.Ellerinize sağlık, fotograf da çok güzel...

    YanıtlaSil
  6. sevgi'nin günlüğü: eve gidince annene bunu mutlaka yaptır!yapıncaya kadar ağla zırla kendini yerden yere at!!
    ellerine sağlık! ya inan muhteşem bir şey olmuş gene ve en sevdiğim şey yanyana:et, peynir ve patates.
    süperssinnn süperrrrr
    (iyileşmeye başlamam çenemin düşmesinden belli di mi?hi hiii..)
    günün ve haftan güzel geçsin!

    YanıtlaSil
  7. offf
    henüz acıkmadım ama görüntü ağzımın sularını akıttı desem yalan olmaz
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. Çok harika görünüyo ya içim gitti oruç oruç :):) Buna bi ism bulalım biz

    YanıtlaSil
  9. Canım bak oruç oruç acıktım sımdıden.Ellerıne saglık.Senınm elının degdıgı hersey cok guzel olur canım.Kocaman opuyorum..

    YanıtlaSil
  10. canım merhaba ben hiç birine kıyamadım ayırmıyorum elimde servis tabağım tek tek aldım hımmm
    nede güzellerrrrrrrr nefisler ellerine sağlık annem iyi haftalar canım..

    YanıtlaSil
  11. çok güzel gözüküyor, valla yaparım diye yapmıyım:)

    salçaya bulanmış patatesi kızartma fikri de harikaymış

    YanıtlaSil
  12. Abaza eriyen peynir çeşidimi?Onun yerine dil peyniriylede olurmu ki?Akşama ilk işim denemek olacak.Ramazanda farklı yemekler yapıcam diye göbeğim çatlıyordu.Çok teşekkür damaktadımız Gül ablamız.:)Sevengül

    YanıtlaSil
  13. ellerine saglık.ismi harika et olsun bence.

    YanıtlaSil
  14. Çok leziz görünüyor.Ellerine sağlık Gülüm.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. çok güzel görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil