Salı, Temmuz 28, 2009

Tek Kişilik Milföyler

Hafta sonu dondurucuyu temizlerken,elime geçen malzemeleri bende böyle değerlendirip,yine ikramlarda bulundum..Tadına bakmadım..Tadanlar çok nefis olduklarını,sadece patlıcan olmasaydı çok daha lezzetli olacaklarını söylediler..Benden söylemesi..)))
Tek kişilik Milföyler
Malzemeler
Her bir kalıp için 3 adet milföy karesi

İçi için
Sosis,Izgara patlıcan,yeşil biber
1 yumurta,1 adet domates,
pastırma,taze kaşar
Karışık Milföyler
Hazırlanışı
Tek kişilik kalıbın her tarafı yağlanır.
1 adet milföy yaprağı tabanına konulur.Kenarlarından sarkan
fazlalıklar bıçakla kesilir.

Kalan 2 adet milföy yaprağının her biri üçgen biçimi ortadan kesilir.

Kesilen bu parçalar kalıbın kenarlarına dizilir.

Sosis,domates,y.biber,yumurta,kaşar rendesine yumurta eklenip çırpılır.

Bu karışım kalıplara eşit şekilde paylaştırılır.

Üzerlerine patlıcan dilimleri,onların üzerlerine pastırma dilimleri konulur.

Milföyler yaklaşık 175 c de 20 dk pişirilir.

Fırından çıkartılıp üzerlerine tekrar kaşar dilimleri konulup 10 dk kadar pişirilir.

Soğuduktan sonra afiyetle yenilir..
Karışık Milföyler
Dondurucunuzda kalmış sosisleri,milföyleri bu şekilde değerlendirebilirsiniz arkadaşlar..Çocuklar için çok eğlenceli olacaklarına eminim..

11 yorum:

  1. Bunlar tek kişilik harika milföyler ama bana bir tane yetmez.
    Harikalar çünkü.
    Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  2. Gülcüğüm
    sen var ya dağıttın bizi!bilyana ile sayfana bakıyorduk ve hadi ben hazırlıklıydım az dağıldım...onu şu an toparlıyamıyoruz! yazdıklarını tercüme ettikçe kendinden geçti ve son olarak özellikle yorum bırakmamı istedi ki senin adresini istiyor!! :D
    sanırım yakında bir değil 2 ziyaretçin olacak. sana kaçcazzz :D
    süpersin gene döktürmüşsün ellerine sağlık
    sevgi ve bilyana'dan sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Çok leziz görünüyorlar,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. harika görunuyorlar iştah kabartıcı ellerıne sağlık...

    YanıtlaSil
  5. gül ablacım sahanesin
    ellerine saglık bende yaparım onu ben kenarlarını kesmek yerine kürdan ile tuttururum
    seninki mükemmel olmuş
    öptüm ablacımmm

    YanıtlaSil
  6. Canım her şey senin ellerinden bir başka güzel oluyor.Harika bir sunum,ellerine sağlık..
    Kocaman Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. bende dolabı boşaltmaya başladım canımcım..
    aynen senin dediğin gibi evin delikanlılarına hazırlayıp, tükettim..
    ellerine sağlık gülcüğüm..
    özlemle öperim canım.

    YanıtlaSil
  8. gul ablacım dökturmusuz yıne:))

    ablacım senın kuzucuk seklınde mayalı hamurdu sanırım bı tarıfın vardı.. bulmadım lınk vermen mumkun mu?? mayalı hamurmuydu bılemedım..

    sevgıler

    YanıtlaSil
  9. Fidan'cığım,linkini buraya ekliyorum canım..Tıklayıp,
    aradığını bulursun umarım..Öpüyorum yanaklarından ve sevgilerimi gönderiyorum canım..

    http://damak-tad.blogspot.com/2007/06/sevimli-koyuncuk.html

    YanıtlaSil
  10. Belki sosisle patlıcan ve pastırma birbiriyle uyumlu olmamış olabilir. Bu yüzden içine patlıcan koymasan daha iyi olur demişlerdir canım. Ama görüntü enfes. Benim için hiç fark etmez. Bana göre enfes olmuş canım
    Ellerine sağlık canım
    sevgiler
    http://www.lezzetibol.com

    YanıtlaSil
  11. İçi dolu dolu ne kadar güzel ,can çekici görünüyor.Elinize sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil