Cuma, Temmuz 24, 2009

Galeta Unlu Fırın Patates

Patates dilimlerini bir Alman kanalında görüp denemiştim..O günden beri g.unlu,mısır unlu yapıp afiyetle yiyoruz..Daha öncede bahsetmiştim sanırım.Bizde ekmek yerine patates tüketilir sıklıkla..Bu yüzden farklı patates tarifleri her zaman ilgi odağım olmuştur..Sizlerinde deneyip beğenmenizi umarım..Patates severlere tavsiye edilir..

Tüm arkadaşlara güzel bir hafta sonu tatili diliyorum..Bu arada yarın çok sıcak olacakmış,lütfen dikkatli olunuz..!
3
Malzemeler
Patates
Galeta unu veya mısır unu
tuz
dilerseniz sarımsak
2
Hazırlanışı
Patatesler yıkanıp kabukları ile diri kalacak şekilde haşlanır.

Haşlanan patatesler suya tutulup biraz soğutulur.
4
Soğuyan patateslerin kabukları soyulur ve kalın dilimler halinde kesilir.

Büyük bir kasenin içersine galeta unu dökülüp,üzerine tuz serpiştirilir.

Her bir dilim una bulanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.

175c de yaklaşık 20 dk pişirilir.

Çıtır çıtır olmasını isterseniz, süreyi uzatabilirsiniz.
1
Fırında kızaran patates dilimlerini,tavuk veya et yanında servis edip, afiyetle
yiyebilirsiniz.Ellerinize sağlık..))

Not:Tavukların hazırlanışı ise:
Tavuklar iyice yıkanıp(suda bekletilip), tencereye konulur.
Üzerlerine kekik,tuz,pul biber serpiştirilip kısık ateşte
kızrıncaya kadar pişirilir.

12 yorum:

  1. gülcüm ne enteresan bir tarif..
    g.unlu hiç aklıma gelmezdi benim..
    afiyetler olsun canım....

    YanıtlaSil
  2. güüüülllll süpersin yaaaa!!gelecek haftaki menüme bir numaradan girdi!ellerine sağlık!!harika valla bayıldım!! :D

    YanıtlaSil
  3. Çok iştah açıcı gözüküyorlar. Patatesi çok severim. Kesinlikle denemeye değer diye düşünüyorum. Elinize sağlık. Selamlar

    YanıtlaSil
  4. Canım çok değişik ama benim damak tadıma hitap ediyor ellerine sağlık mutlu haftalar...

    YanıtlaSil
  5. Canım çok güzel bir garnitür olmuş. Ellerine sağlık, kendine iyi bak. Sevgiler Nesrin

    YanıtlaSil
  6. ablacım ellerine saglık valla bu tarifi hemen aldım evet çoık sıcak bugun hemen kaçıyorum istanbuldan yazlık yollarına dogru gelirsen beklerim balım yazlıkta mangal yanınada yapılır demi tarif sahane ellerine saglık
    sevgiler ablammm

    YanıtlaSil
  7. Canım kuzim şahane,
    benim gibi patates delisine harika bir tarif:-)ellerine sağlık canım.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. Mutlaka deneyeceğim canım. Çok lezzetli görünüyor, paylaşımın için teşekkürler.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. ülcüğüm,
    ellerine sağlık. farklı bir deneme tadını merak ettim. öpüyorum.

    YanıtlaSil
  10. Ne güzel görünüyorlar Gülcüm.
    Ellerinize sağlık.
    Afiyetler olsun. Sevgiler.
    İyi pazarlar.

    YanıtlaSil
  11. ellerine saülık çok nefis olmuşlar iyi haftalar sevgilerimle

    YanıtlaSil
  12. Bu bizim evde kesinlikle bol bol yenebilecek bir tarif. Süpersin Gül...
    Mutlaka denenecek. Paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil