Cumartesi, Haziran 27, 2009

Meyveli Tartöletler

Tartları önceden hazırlayıp,pişirip dondurucuya kaldırmıştım.Yaz günlerinde aniden gelen arkadaşlarıma, bu nefis tartları hemen hazırlamak için..Hatta ve hatta kremasını bile çırpıp dondurucuda saklamıştım..Bana sadece evde bulunan meyveleri ve tart jölesini hazırlamak kalıyordu..Kalan son 2 tartımı da böyle değerlendirmiş oldum..Sadece 1 saat kadar jölesinin buzdolabında iyice donmasını beklemiştik..Sizlerede aniden gelebilecek olan arkadaşlarınız için,denemenizi tavsiye ederim.Veya kendi tartöletlerinizi önceden pişirip, dondurucuda saklamanızı öneririm..Şimdiden ellerinize sağlık..Mutlu pazarlar hepinize..!
5
Malzemeler
125 gr tereyağı (buzdolabından yeni çıkmış olacak)
1 yumurta sarısı
1/2 su bardağı pudra şekeri
minicik tuz
1,5 su bardağı un

1 yemek kaşığı erimiş bitter
2
Hazırlanışı
Tereyağ,şeker,tuz, iyice çırpılır.

Yumurta sarısı eklenip tekrar çırpılır.

Un eklenip yoğrulur ve hamur yaklaşık 1 saat buzdolabında dinlendirilir.
4
Küçük tart kalıpları yağlanır.

Hamur merdane ile açılıp her bir tart kalıplarına yerleştirilir.

Üzerlerine yağlı kağıt serilip,seramic toplardan konulup, ısınmış fırında yaklaşık 20-25dk pişirilir.

Soğuduktan sonra eritilmiş bitter çikolata sürülür.

Üzerine hazırladığınız krema konulur.

Kremanın üzerine meyveler dizilip,tepesine tart jöle hazırlanıp kaşıkla gezdirilir.

Dilerseniz meyvelerin üzerlerine minik çikolata taneleri serpiştirebilirsiniz.
3
Seramic Toplar,tart hamurlarını pişirirken,nohut-fasulye yerine ağırlık olarak kullanılıyor..Bknz, fotoğraflar aşağıda..Seramic toplar tek seferlik değil,ömürlük arkadaşlar..
6

7

17 yorum:

  1. Gece gece canım çekti...
    Ellerine sağlık canım mutlu pazarlar...

    YanıtlaSil
  2. Aaaa... ??
    Tartöletlerin üzerinde ,
    hala meyveler gözüküyormu ?
    ÇÜNKÜ BEEEENN YEDİMMM :))

    YanıtlaSil
  3. Muhtesem görünüyorlar, ellerinize saglik....

    YanıtlaSil
  4. nede güzel prıl pırıl olmuş ellerine salık arkadaşım.

    YanıtlaSil
  5. Gül, Gül! Ne yapmışsın yine. Artık tarifi beklemek şart oldu. Mutlu pazarlar canım.

    YanıtlaSil
  6. (iç çekmesi ve yutkunma)
    yorum yok....

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel görünüyor böyle.
    Ellerine sağlık.
    İyi pazarlar.

    YanıtlaSil
  8. ne harika bir goruntuuu hmmmm
    yapistim resmen yaa ellerine saglik canimm
    mutlu pazarlarr

    YanıtlaSil
  9. ya senin gibi olamayız ki biz gülcüğüm yaaa.sen tek kelime ile harikasınmuhteşemsin..tartöletler enfess.ellerine sağlık..bu arada seramik topları anlamadım canım...nedir ki o!!

    YanıtlaSil
  10. harika bir tartolet bunlar canım çekti nasılda pırıl pırıl parlıyorlar.....
    ellerinize sağlık sevgiler:)))

    YanıtlaSil
  11. Delirttin bizleri yine Gülcüm.:))Şimdi mutfağa girip yapıcam.Bende küçük kalıplar yok,büyük seramik tark kalıbında deneyeceğim.Sorun yaşamam diye dua ediyorum.Seramik toplarınıda mı Amerika'dan aldırttın?Buralarda yokmu?Bilgi verirsen sevinirim.Fasulyeleri ve nohutları fırından çıktıktan sonra kullanamıyorum.Bu toplar çok işime yarardılar.:)
    Lütfen yazar mısın bekliyorum?

    Demet

    YanıtlaSil
  12. harika bir fikir.
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  13. harika bir sunum olmuş yineee... parıl parıl parlayan bu meyvelere ve tabiki altta gizli nefis tarta kim hayır dişyebilirkiii... ben diyemezdim sanırım .. ellerine salık canım nefis görünüyorlar

    YanıtlaSil
  14. son zamanlarda gördüğüm en güzel tatlı görüntülerinden biri. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Bayılırımmmm. Bunlarda muhteem olmuşlar.
    EEE senin elinden çıkacakta güzel olmayacaklar.
    Ellerine sağlık, sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Şimdi ben de kalkıp böyle aniden size gelsemmm aynından yiyebilecek miyim? hııı?
    Sevgilerimle Zehr@

    YanıtlaSil