Pazartesi, Haziran 29, 2009

Cantuccini / Biscotti

Biscottileri hazırlayıp pişirip soğutmaya bıraktığımda, kapı çalındı..Arkadaşım geçerken uğramıştı..İçeri girdiğinde "bu koku ne kadar güzel" diye diye mutfağa girdi..Oradan balkona derken, tepsideki biscottileri görüp hemen girişmeye çalıştı..Dur,az bekle,falan filan derken kesip fırına attım biscottileri tekrardan..Ama 5 dk durmadan çıkardık hemen ve sıcak sıcak yemeye başladı.Bir taraftanda,artık kek-pasta istemem, bu bis'lerden yap bana diye evin içinde yüksek sesle konuşması ise, tam çılgınlıktı..Tam komediydi halimiz..(Bu tür samimi hareketleri oldum olası çok severim..Fakat ben yaradılışımdan mıdır nedir,aynı hareketleri yapamam..)

Ardından gelsin kahveler,çaylar,dedikodular,hafiflemeler derken,zamanın nasıl geçtiğini ve gecenin ilerleyen saatleri olduğunu anlayamadık..Sohbet koyulaşınca,arkası yarın bölümüne yani, bu akşam iş çıkışı o'na gidip devam edeceğiz.
Benim biscottilerim, birazcık kurabiye kıvamında oldu..10 dk kadar fırında kalsaydı,bana göre çok daha nefis olacaktı..Geriye kalan fotoğrafları sizlerle paylaşıyorum..))Hepinize sevgilerimi gönderiyorum..)
5
Malzemeler
100 gr oda sıcaklığında tereyağ
125 gr şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
minicik tuz
2 yumurta
100 gr tuzsuz badem
100 gr tuzsuz fıstık
3 yemek kaşığı mısır unu
1,5 su bardağı un
1
Hazırlanışı
Şeker,tereyağ,tuz,vanilya çırpılır.

Yumurtalar teker teker eklnip çırpılır.

Mısır unu eklenip çırpılır.

Un eklenip elle yoğrulur.

Bademler ve fıstıklar eklenip hamura iyice yedirilir.

Hamur 2 parçaya ayrılır.

2 adet rulo yapılıp tepsiye yerleştirilip, ısınmış fırında 175 c de yaklaşık 30 dk
pişirilip soğutulur.
4
Soğuyan rulolar 1 parmak genişliğinde keskin bıçakla kesilir.

Her bir parça tepsiye dizilip tekrar 15 dk kadar fırınlanır.

Soğuduktan sonra afiyetle yenilir.

Saklama kabı içersinde yaklaşık 15 gün kalabilir..Eğer kalırsa tabiiki..))
2 3

29 yorum:

  1. Gerçektende dayanılması imkansz bir lezzet...
    Ellerine sağlık canım nefis gözüküyor:)

    YanıtlaSil
  2. nefis gözüküyor ellerine sağlık gülcüğüm.bende deniycem bakalım cesaretimi toparlayıp bir gün.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Gülcüm,görüntüler canevimden vurdu beni.Allah rızası için bizede aynısından yap ne olur.:((Bak ağlıyom.:))

    Demet

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar.
    e arkadaşın ne yapsın mis kokuları duydunca nasıl dayansın dimi
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Harika görünüyorlar.Ben olsam ben de bekleyemezdim.:))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Canım çok teşekkür ediyorum,senin de başın saolsun.ölümler hele de erken olunca çok sarsıyor insanı.Allah'tan rahmet ve sabır diliyorum canım.

    Biscotti'ler şahane görünüyor.deneyeceğim canım kuzim.ellerine sağlık.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. Canım arkadaşın haklı.O kadar hoş ve lezzetli görünüyor ki hemen yememek elde değil.Senin biscottiler tam isteğin gibi olmasa da güzel bir sohbet ve dostluk varmış ya o yeter.Öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
  8. ben de olsam dayanamazdım galiba.bunlar müthişten de müthiş...bayıldım...ellerine kollarına sağlık canım benim.

    YanıtlaSil
  9. Biscotti'lerin mükemmel görünüyor, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. :(
    gülcüğüm sizinde başınız sağolsun canım..
    nesliden duydum.
    allah sabırlar versin.
    emeklerin ise çok yenilesi olmuşlar.
    ellerine sağlık canım.. iyi haftalar sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. gülüm yorumlardan gördüm kim öldü?allah rahmet eylesin:(kocaman sarıldım kardeşciğim...

    YanıtlaSil
  12. Canım sanırım biri vefat etti; başın sağpolsun allah sizlere sabır ve dayanma gücü versin...:(

    Biscottişlere gelince tek kelimeyle muhteşem görünüyorlar, her zamanki gibi...

    Sevgiyle kal canım,

    YanıtlaSil
  13. Gül'cüğüm,
    Şu Alman lezzetlerinle bir kitap hazırlasan diye geçirdim aklımdan. Ne güzel olurdu! Hoş biscotti Alman kurabiyesi değil tabii ya görünce aklıma geldi...

    YanıtlaSil
  14. Nefis görünüyorlar.
    Bende olsam hemen yerdim.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Merhaba Gül,

    Biskottiler gerçektende dayanılmaz helede mesainin bitim saati olan 17,22 de ay midem ezildi.
    Bende yaparım belki birgün.:(

    Sevgiler*

    YanıtlaSil
  16. VALİDE SULTANIM GÖRSEYDİ,
    SANIRIM ARKADAŞIN PEK ÜZÜLÜRDÜ,
    ZİRA ONA KALMAZDI :)
    AMAN NE SEVER....
    ELİNE SAĞLIK CANIM ARKADAŞIM.
    YAPARSAN EN GÜZELİNİ SEN YAPARSIN.

    YanıtlaSil
  17. Merhabalar, iyi akşamlar efendiiim...

    Diyorum ki kendi kendime Gül; bir gün diyet yapmaya karar versem damaktadını ziyaret ettiğim gün biter herhalde, diyet kararı falan kalmaz kendimi mutfakta bulurum sanırım :))

    Arkadaşın haklı çook enfes görünüyor, ayrıyetten birazcık kurabiye formunda olması çok da iyi olmuş, biscotti yerken dişini kırıp, kendini dişçide bulmuş biri olarak, damdan düşen vaziyettleri..

    İşte enfeslik dışında bu kurabiye havasından da dolayı sizin balkonda olması gereken ikinci arkadaş ben olmalıydım ama ne yaparsın kısmetimizde yokmuş arkadaşım.

    Seni çok öpüyorum, hoşçakal tatlım...

    YanıtlaSil
  18. kalmaz bence saklama kabında falan bunlar..şahane görünüyor,benim bile elimi uzatıp alasım geldi.slmlar

    YanıtlaSil
  19. Of süper olmuşlar. harika bir görüntü. Nasıl canım çekti şimdi anlatamam. Hemde bu saatte. Biscottiye daha önce mısır unu hiç koymamıştım. Birde böyle deneyeceğim.
    Ellerine sağlık
    sevgilerimle
    http://www.lezzetibol.com

    YanıtlaSil
  20. Canım Kıbrıstan kucak dolusu sevgıler benden sana...

    YanıtlaSil
  21. Gül hanımcım kim vefat etti bilmiyorum ama başınız sağolsun.Daha yeni gördüm.
    Biscottiyi bende daha önce denemiştim.Gerçekten çok leziz oluyor.Ama hamur ikiye bölününce de dilimler çok ufak kalıyor.Sanırım ben bir yerde yanlış yapmış olabilir miyim?
    elinize sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  22. Gonca'cığım dostlar sağolsun canım..

    Biscottiler hakikaten çok nefis oluyorlar..Hiç değilse içersine neler konulduğundan emin oluyorsunuz..

    Acaba hamurumu az yoğuruyorsunuz?Benim yaptığım ölçülerden 2 adet minik fotoğraftaki gibi uzun şeritler hazırladım.Ben dilimlerini biraz kalın kestim isteyerek..Öyle oluşları daha çok hoşuma gidiyor..Belki sizde hamuru 2 parçaya ayırıp hazırlarsanız o zaman dilimleriniz büyük olmuş olur..

    Birde şu tavsiyem olacak..Dilimleri fırına verirken mutlaka ızgara tel üzerine koyunuz.O zaman turboda her tarafı iyice kurumuş oluyor..Tepside kurabiye havasında oluyor birazcık..


    Kocaman sevgilerle..

    YanıtlaSil
  23. Gül'cüğüm, İtalyan usulünde, dilimlenip ikinci kez fırına verirken tepsiye şeker serperler. Yerken de Toscana bölgesi beyaz üzümlerinden yapılan ve 'vin santo' (kutsal şarap) dedikleri tatlımsı bir şaraba batırarak yerler.
    Bayılırım, yapsam da yesem...

    YanıtlaSil
  24. süper olmuş elinize sağlık...benm de gelecek hafta sonu arkadaşlarım gelecek kolay ve lezzeti hangilerini nerebilirsiniz acaba...yardımcı olursanız çok sevinirim....sevgiler..

    YanıtlaSil
  25. Çok nefis olmuşlardı gönül rahatlı ile size önerebilirim..Bir de tuzlu kurabiyelerim nefis oluyor ve dillere destandır..)

    YanıtlaSil
  26. eminim...çok teşekkürler ben de kursa gitmeyi düşünüyorum inşallah birgüğn sizin kadar güzel şeyler yapabilirim...çok opt..takiptesiniz:)

    YanıtlaSil
  27. pardon yanlışlıkla suat adıyla ayınlandı galiba mesaj:)

    YanıtlaSil
  28. Sorun değil..Size yardımcı olmak istediğiniz farklı şeyler varsa bana yazabilirsiniz..Elimden geldiğince yardım ederim..

    YanıtlaSil
  29. bir de bu kalıpları yurt dışından mı temin ediyorsunuz...

    YanıtlaSil