
Malzemeler
2 yumurta akı
1/2 su bardağı şeker
2 damla limon suyu
1 su bardağı fındık tozu
1 su bardağı minik kıyılmış kayısı
1,5 su bardağı hindistan cevizi

Hazırlanışı
Yumurta akları şekerle kıvam alıncaya kadar çırpılır.
Fındık tozu,limon suyu eklenip çırpılır.
Diğer malzemeler eklenip elle yoğrulur.
H.cevizi az gelirse ekleme yapılır.
Karışımdan minik toplar yapılıp,175 c de 20 dk pişirilir.
Çay ve kahve yanında atıştırmalık olarak afiyetle yenilir..


Not:Kurabiye kavanozlarında 10-12 gün kalabilir.Dondurucuda ise aylarca saklayabilirsiniz.
nefis nefis....
YanıtlaSilkahvemin yanında ne güzel olurdu şimidi emegine salık
YanıtlaSilbencede kahve yanına süper!ellerine sağlık Gülcüğüm. çok öptüm
YanıtlaSilBen, kahve çay demeden hepsini yer yutarım.Hımmm çok nefisler yaw.Perişan ediyorsun ekran karşısında bizleri.:))Demet
YanıtlaSilkahvemin yanına çok cici bir arkadaş olur gerçekten gülcüğüm...
YanıtlaSilbirde sen olsaydın !!!!
??
eline sağlık gülüm,ne tatlı şeyler bunlar yaaa...insan dayamaz hepsini yer:)hele de ben...kocaman öpüyorum kardeşcik...
YanıtlaSilCanım kesinlikle deneyeceğim ellerine sağlık:)
YanıtlaSiltatli tatli bakmakla yetinecegim yine :)) eline saglik.. medinem
YanıtlaSilNasıl bir lezzet olduğunu tahmin edebiliyorum. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilGül'cüğüm,
YanıtlaSilİçinde yağ olmaması ve şekerinin az olması çok hoşuma gitti.
Şurda kilo vermeye başlamışken bu tarifler pek fena oluyor ama kahvenin, çayın yanında çok leziz olurlardı.
Ellerine sağlık.
Kucak dolusu sevgiler,
Bir lokamlık, atıştırır durur da insan farkına varmaz.
YanıtlaSilÇok leziz duruyor,ellerine sağlık...
YanıtlaSilYine harika bir tarif, ellerine sağlık...Olsa da yesem şimdi...
YanıtlaSilSevgiyle kal,
Meleğim ellerine sağlık bayılırım
YanıtlaSilvalla.Ama senin elinden olursa daha
çok sevinirim.Kocaman öpüyorum mut
lu haftalar...
ELLERİNE SAĞLIK ABLALARIN SULTANI..
YanıtlaSilÇOK ÖPÜYORUM...
Harika olmuşlar.Ellerine sağlık.Mutlu haftalar...
YanıtlaSilhem hindistancevizi hemde kayisi..offf süper iki tat...ellerinize saglik, sevgiler
YanıtlaSilzehra
Evet Gül'cüğüm,
YanıtlaSilGerçekten çok güzel geçti. Sağolsun İzmirli komşularım, dostlarım beni hiç yalnız bırakmadılar. Keşke sen de olaydın, ne mutlu olurdum!
Gulcugum ellerıne saglık canım tam benlık.Kocaman optum senı.
YanıtlaSilbütün tarifleriniz gibi buda harika hemen yapmalıyııımm ..sevgiyle kal...
YanıtlaSilMerhaba Gül,
YanıtlaSilYine döktürmüşsün maaşallah.Ellerine sağlık.
Bir sorum olacak gül.Kayısılar tazemi kurutulmuşmu?Malatyamı ? Biraz bilgi verebilirmisin sana zahmet.
Sevgiler*
Hadiye'ciğim,kayısılar kuru kayısı olacak..Onları minik minik doğrarsan olacaktır..Yaklaşık 13-14 adet bir su bardağı ediyor..Umarım yardımcı olabilmişimdir..Ellerine sağlık şimdiden..Sevgiler..
YanıtlaSilGULCUGUM TAM BANA GORE HARIKA BIR TARIF NOT ALDIM HEMEN DENEMELIYIM
YanıtlaSilELLERINE SAGLIK NEFIS GORUNUYOR.
BEN UGURSUZ GECEN MAYIS AYINNI BITIRDIM SUKUR INSALLAH ARTIK HERSEY DUZGUN GIDER SAYFANA UGRAYAMADIM BU ARA OGLUM AMELIYAT OLDU BODRUMA GIDIYORUM INTERNET BAGLANINCA SIZLERI ZIYARET EDEBILIRIM CANIM
SEVGILER COK OPUYORUM
Bunlar gerçekten kokoş bu ne süs böyle.
YanıtlaSilHarika görünüyorlar.
Sevgiler.