Pazar, Mayıs 31, 2009

Kayısılı Kokoslar

Hindistan cevizli bu tür atıştırmalıkları seviyorsanız, hemen denemenizi öneriyorum..Dilerseniz fındık yerine badem tozu da ekleyebilirsiniz.Hatta topları çikolata sosuna da batırıp ikram edebilirsiniz..Şimdiden ellerinize sağlık arkadaşlar..))
4
Malzemeler
2 yumurta akı
1/2 su bardağı şeker
2 damla limon suyu
1 su bardağı fındık tozu
1 su bardağı minik kıyılmış kayısı
1,5 su bardağı hindistan cevizi
3
Hazırlanışı
Yumurta akları şekerle kıvam alıncaya kadar çırpılır.

Fındık tozu,limon suyu eklenip çırpılır.

Diğer malzemeler eklenip elle yoğrulur.

H.cevizi az gelirse ekleme yapılır.

Karışımdan minik toplar yapılıp,175 c de 20 dk pişirilir.

Çay ve kahve yanında atıştırmalık olarak afiyetle yenilir..
1 5
Not:Kurabiye kavanozlarında 10-12 gün kalabilir.Dondurucuda ise aylarca saklayabilirsiniz.

24 yorum:

  1. kahvemin yanında ne güzel olurdu şimidi emegine salık

    YanıtlaSil
  2. bencede kahve yanına süper!ellerine sağlık Gülcüğüm. çok öptüm

    YanıtlaSil
  3. Ben, kahve çay demeden hepsini yer yutarım.Hımmm çok nefisler yaw.Perişan ediyorsun ekran karşısında bizleri.:))Demet

    YanıtlaSil
  4. kahvemin yanına çok cici bir arkadaş olur gerçekten gülcüğüm...
    birde sen olsaydın !!!!
    ??

    YanıtlaSil
  5. eline sağlık gülüm,ne tatlı şeyler bunlar yaaa...insan dayamaz hepsini yer:)hele de ben...kocaman öpüyorum kardeşcik...

    YanıtlaSil
  6. Canım kesinlikle deneyeceğim ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  7. tatli tatli bakmakla yetinecegim yine :)) eline saglik.. medinem

    YanıtlaSil
  8. Nasıl bir lezzet olduğunu tahmin edebiliyorum. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Gül'cüğüm,
    İçinde yağ olmaması ve şekerinin az olması çok hoşuma gitti.
    Şurda kilo vermeye başlamışken bu tarifler pek fena oluyor ama kahvenin, çayın yanında çok leziz olurlardı.

    Ellerine sağlık.
    Kucak dolusu sevgiler,

    YanıtlaSil
  10. Bir lokamlık, atıştırır durur da insan farkına varmaz.

    YanıtlaSil
  11. Çok leziz duruyor,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  12. Yine harika bir tarif, ellerine sağlık...Olsa da yesem şimdi...

    Sevgiyle kal,

    YanıtlaSil
  13. Meleğim ellerine sağlık bayılırım
    valla.Ama senin elinden olursa daha
    çok sevinirim.Kocaman öpüyorum mut
    lu haftalar...

    YanıtlaSil
  14. ELLERİNE SAĞLIK ABLALARIN SULTANI..
    ÇOK ÖPÜYORUM...

    YanıtlaSil
  15. Harika olmuşlar.Ellerine sağlık.Mutlu haftalar...

    YanıtlaSil
  16. hem hindistancevizi hemde kayisi..offf süper iki tat...ellerinize saglik, sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  17. Evet Gül'cüğüm,
    Gerçekten çok güzel geçti. Sağolsun İzmirli komşularım, dostlarım beni hiç yalnız bırakmadılar. Keşke sen de olaydın, ne mutlu olurdum!

    YanıtlaSil
  18. Gulcugum ellerıne saglık canım tam benlık.Kocaman optum senı.

    YanıtlaSil
  19. bütün tarifleriniz gibi buda harika hemen yapmalıyııımm ..sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  20. Merhaba Gül,

    Yine döktürmüşsün maaşallah.Ellerine sağlık.
    Bir sorum olacak gül.Kayısılar tazemi kurutulmuşmu?Malatyamı ? Biraz bilgi verebilirmisin sana zahmet.

    Sevgiler*

    YanıtlaSil
  21. Hadiye'ciğim,kayısılar kuru kayısı olacak..Onları minik minik doğrarsan olacaktır..Yaklaşık 13-14 adet bir su bardağı ediyor..Umarım yardımcı olabilmişimdir..Ellerine sağlık şimdiden..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  22. GULCUGUM TAM BANA GORE HARIKA BIR TARIF NOT ALDIM HEMEN DENEMELIYIM
    ELLERINE SAGLIK NEFIS GORUNUYOR.
    BEN UGURSUZ GECEN MAYIS AYINNI BITIRDIM SUKUR INSALLAH ARTIK HERSEY DUZGUN GIDER SAYFANA UGRAYAMADIM BU ARA OGLUM AMELIYAT OLDU BODRUMA GIDIYORUM INTERNET BAGLANINCA SIZLERI ZIYARET EDEBILIRIM CANIM
    SEVGILER COK OPUYORUM

    YanıtlaSil
  23. Bunlar gerçekten kokoş bu ne süs böyle.
    Harika görünüyorlar.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil