Perşembe, Şubat 05, 2009

Turşu Kavurmalı Rumeli Böreği

Böreği kuzenin dünürü yapmıştı..İlk kez tatmama rağmen çok hoşuma gitti..Kendisinden sizler için özellikle tarifini alıp paylaşmak istedim..Çok değişik ve lezzetli bir börekti..Bunun yanında aynı zamanda önceden yapmış olduğu peynirli ve kıymalı kol börekleride mevcuttu..Eğer elde açmasını biliyorsanız denemenizi öneririm.Bizler elde değilde oklava ile açabiliriz..Öyle kaabiliyetlerimiz yok..Fakat olmasını çok isterdim..Şimdi aşağıda sizler için yayımladığıum fotoğraflara göz atalım..Yine mutfakta çekildiği için biraz karanlık çıktılar..Fakat lezzetlerinden bir şey kaybetmediler..)Afiyetler olsun arkadaşlar..Şimdiden mutlu bir hafta sonu tatili diliyorum sizlere..!
6
Malzemeler
Su,tuz,un (göz kararı)yoğrulup hamur yapılır.
Hamurdn 26 yumak elde edilir.
13 tane yumak tabak büyüklüğünde açılıp aralarına yağ sürülüp üst üste konur.
Sonra tek hamur olarak açılıp tepsiye yayılır.(genelde elde büyütülerek açılıyor.)
Domates ve lahana turşusu ince ince kesilip önceden sıvıyğda bol soğanlı ve karabiberli olarak kavrulup soğutulur.
Tepsiye yayılmış hamurun üzerine yağ gezdirilip turşu kavurması yayılır.
Diğer 13 hamurda aynı şekilde açılıp kavurmanın üzerine örtülür.
Kenarları elle iyice bastırılır.
Üzerine tekrardan yağ gezdirilip 175 c de pişirilir.
5
Soğuduktan sonrada mutfak makası ile büyük dilimler halinde kesilip afiyetle yenilir.
7
BU BÖREĞİ ŞİDDETLE SİZLERE TAVSİYE EDİYORUM..

29 yorum:

  1. Canımmmm iyi geceler bir karadenizli olarak turşu kavurmasını çok severim.Ama börek içinde ne yedim ne yaptım ama eminim sen yaptığına göre çok lezizdir ellerine sağlık öptüm kocaman....

    YanıtlaSil
  2. hayatim hizina yetisemiyorum
    neler eklemissin hepsi harika olmus.Tursu kavurmali borek hic duymamistim nefis olmali.Ellerine saglik ,sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. offf yaa çoşmuşsun gülüm..turşu kavurmasını çok severim bide böreğin içinde inanılmaz olur sanırım:)ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  4. İlk kez turşulu börek görüyoruM.Ellerine sağlık canım

    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  5. MERHABALAR GÜLCÜĞÜM;BEN GELMEYELİ SAYFAN DEĞİŞMİŞ,ÇOK ŞİRİN OLMUŞ..HELE RESIM SENI OYLE GUZEL IFADE ETMISKI:)

    GERCEKTENDE DEGISIK BIR BOREK..TURSU SEVER AILE OLARAK TATMAYI COK ISTERIM AMA BENIM GIBI ACAMAYAN BIRI NAPAR?YAPTIRIRRRRR:)))

    ELLERINIZE SAGLIK..

    EN ICTEN SEVGI VE SAYGILARIMLA...

    YanıtlaSil
  6. GÜLÜMCÜM,
    hayretler içerisinde okuyarak takip ettim resimleri.
    bende arkadaşlarım gibi ,ilk kez rastladım.
    merak ettiğimi söylemeliyim..
    yaratıcılıkta sınır tanımayan KARADENİZ HALKIMA :) !! selam ola.
    ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  7. turşu kavurmasına bayılırım,harika görünüyor,eline sağlık ,sevgiler

    YanıtlaSil
  8. GÜNAYDIN CANIM..

    ŞİDDETLE TAVSİYE ETTİĞİNE GÖRE ŞİDDETLE DENEMEM LAZIM...HAZIR TURŞULARIMDA KURULMIŞKEN.. ZATEN TURŞU KAVURMASINA BAYILIRIM, EEE BÖREKLERDE KEZA ÖYLE.. DEMEKKİ BEN BU İKİLİDEN OLUŞAN BÖREĞE DUBLE BAYILACAĞIM. AYILTABİLEE AŞKOLSUN..

    TEŞEKKÜRLER CANIMCIM..

    BİR ARA BANA UĞRA EMİ BAK NE VAR BENİM BLOGTA SENİ BEKLEYEN...

    ÇOOK ÖPTÜM

    YanıtlaSil
  9. canım enfes turşunun her türüne bayılırım mutlaka anneme denettirecem (genelde annem yapar ben yerim turşuyu)sevgilerimle fikriye

    YanıtlaSil
  10. Rumeli böreklerinin tadını bilirim, nefis oluyor. Turşu kavurması konularak çeşitlendirilmiş. Ellerine sağlık yapanın, lezzeti muhteşemdir. Elde açmak da bir maharet. Denemişliğim var ama pek beceremedim.İyi bir hafta sonu diliyorum Gül. Sevgiyle ve sağlıkla dolu.

    YanıtlaSil
  11. nefis bir börek olmuş arkadaşım ellerine sağlık en kısa sürede mutlaka deneyeceğim.el açması böreği hiç bir şeye değişmem. çok öptüm...sevgiler....

    YanıtlaSil
  12. YAPANLARIN ELLERİNE SAĞLIK, SİZEDE AFİYET OLSUN CANIM ÇOK NEFİS GÖRÜNÜYOR.
    GÜL'CÜĞÜM BENDE ELİMDE AÇAMAM DİYORDUM AMA O KADAR KOLAY Kİ ELİNE ALINCA KENDİLİĞİNDEN HAMUR AÇILARAK BÜYÜYOR ÇEVİRE ÇEVİRE ÇOK KOLAY DENE BENCE :) TURŞU KAVURMASI DA İÇİNDE EMİNİM ÇOK LEZZETLİ OLMUŞTUR DENEMEK GEREK:)

    sEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  13. Hımm çok leziz olmalı, bizlerle paylaştığın için teşekkürler Gül, sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. İlk kez duydum,ne güzel fikir böyle...Ben beceremem ama kayınvaildeme anlatıcam belki o dener..
    Ellerine sağlık..

    Güzel bir hafta sonu diliyorum..

    YanıtlaSil
  15. biraz zahmetli ama sonuca değer gibi gözüküyor...el açması böreklerin tadına doyulmazki...öpüyorum canım benim...

    YanıtlaSil
  16. hımm çok farklı. turşu kavurmasını hiç düşünmemiştim böreğin içinde. eminim çok lezzetlidir. ellerinize sağlık...

    sevgiler

    YanıtlaSil
  17. canım harikaymış gerçekten börek,deneyeceğim ama inşallah becerebilirim. hiç açma börek yapmadım çünkü:-)afiyet olsun.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  18. canım bu böreğin tarifini bizler için isteyip yayınladın ama uşşş.ben iycenem bayıldım açlıktan hemen mutfağa gidiyorum sevgiler....:))

    YanıtlaSil
  19. Ne güzel tesadüf olmuş Gül'cüğüm! Ama yemek konusunda haklısın, pek Karadenizli bir lezzet yoktu. A dur, listede olmayan ama mönüde olan bir mıhlama vardı!

    YanıtlaSil
  20. Turşu kavurmasını seviyorum.
    Ama böyle böreğini hiç duymamıştım.
    Çok merak ettim. Ellerine sağlık.
    Bu arada ne çok şey eklemişsin.
    Hepsi çok güzel görünüyor.
    Sevgiler.
    İyi hafta sonları.

    YanıtlaSil
  21. Canım,

    Bende buna benzer bir börek yemiştim ama benim yediğim börek sadece lahana turşusundan yapılmıştı.Turşu incecik kıyılıp bol kuru soğan ve biber-domates salçasıyla kavrulmuştu önce bu yenir mi ? dedim sonra neredeyse üzerine parmaklarımı yiyecektim.Şimdi bu böreği de denemem lazım.Görüntüsü bile güzel.

    Sevgiler

    Demet

    YanıtlaSil
  22. Gülcüğüm senini gibi kuzenim olmasından gurur duyarım arkadaşım...sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  23. Merhabalar;
    Sizde benim gibi makro çekim tutkunusunuz :)
    Börek süper yaa çok farklı bir tarif..
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  24. Gülcüğüm merhaba canım:)
    Blogunun yeni hali harika olmuş. Eskiden kullandığın yazı karakteri ve diğer göreseller fazlaca göz yoruyordu. Şimdi su gibi akıyor, müthiş!
    Hem beyaz zeminde fotoğrafların daha bir albenili durmuş. Ben de bir değişiklik yapayım diyorum ama bakalım ne zaman olacak?
    Şiddetle tavsiye ettiğin bu böreği yapacağım sana söz:)
    Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  25. Turşu kavurmalı böreği ilk defa duyuyorum ama nefiis görünüyor.

    YanıtlaSil
  26. muhteşemler muhteşem.ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  27. OOOO CANIMMM ÇOK DEĞİŞİK BİR BÖREKKKK ,TADINI ÇOK MERAK ETTİM...YAPANIN ELLERİNE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  28. ellerine sağlk canım herzamanki gibi harika bir tarif hemde değişik..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  29. Ahh canım yaa bunlar enfess!!!
    keşke deneyebilsem, benince açamıyorum bu yufkaları :(
    hep kalın kaçıyor.Pişince hiç sizinki gibi hamurlar kat kat açılmıyor bende :((

    ellerine sağlık sevgiler :)

    YanıtlaSil