Pazar, Şubat 08, 2009

Kürbisbrot / Kabaklı Ekmek

Arkadaşlar 15 dk da ekmek yapmak istiyorsanız bu tarif birebir..Sizler içersine farklı malzemeler ekleyebilirsiniz.Bu sabah kahvaltıya gelecek olan misafirlerimiz
için aniden yaptım bu ekmeği..İyi ki yapmışım çok lezzetli oldu..Gelen misafirlerimiz
içinde güzel süpriz oldu..Önümüzdeki haftada kabaklısını deneyeceğim..Sizlerede rahatlıkla tavsiye edebilirim arkadaşlar..Hepinize güzel bir hafta diliyorum..
5
Malzemeler
700 gr un
2 paket kuru maya (droetker)
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
400 gr sıcak su
200 gr süt
300 gr tatlı kabak rendesi (yoktu ekleyemedim)
300 gr kabak çekirdeği içi
2
Hazırlanışı
Un yoğurma kabına boşaltılır.
İçersine mayalar,tuz,şeker eklenip kaşıkla karıştırılır.
Su ve süt bir kaba dökülüp unlu krışımın üzerine yavaşça dökülür.
Mikserle çırpılır.Çırpılırken çekirdekler (kabak rendesi) eklenip çırpılmaya
devam edilir.
Kalan diğer su ilave edilip una yedirilir.
Büyük ekmek kalıbı yağlanıp karışım içersine dökülür.
Üzerine çekirdek serpiştirilir.
Isınmış fırında (ısıtılıp kapanmış)15 dk bekletilir.
Daha sonra 200 c de yaklaşık 30 dk pişirilir.
3
Not:Ekmek hamurunu hazırlarken hiç el değdirmiyorsunuz hamura..En hoş yanıda bu oldu benim için..Her şeyi mikserle çırpıp hallediyorsunuz..Bu malzemelerin çoğu her evde bulunan malzemeler..Belki çekirdek olmayabilir..Fakat bu tarifle, değişik unlarla ekmeği farklı kılabilirsiniz..Sanırım deneyip pişman olacak kimse göremiyorum..))
Üstelik kabardı,kabarmadı korkusuda yok..Garantili ŞİPŞAK ekmek taktım ben adını..))
1

21 yorum:

  1. ne nefis olmuştur bu ekmek.kokusuda mis gibi evi sarmıştır.ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil
  2. canım benimm. en sevdiğim manzaralardan biri karşımda..
    inşallah yakında bende böyle başarılı ekmekler yapabilirim.
    sayende çok güzel tariflerimde olacak.. emeğine sağlık.
    gözünüzaydın,misafirler sağ selim dönmüşler. allah ayırmasın.

    çok sevgiler, iyi haftalar diiyorum gülümcüğüm.

    YanıtlaSil
  3. miiis gibi ekmek kokusuna geldim:) muhteşem bir görüntü ellerine sağlık canım..öpüyorum iyi haftalar

    YanıtlaSil
  4. EİNE SAĞLIK GÜLÜM:)ÖZLEDİM SENİ YOKTUN..BUGÜN PİDELERİ VE YAPAN USTAYI SENİN İÇİN GÖRÜNTÜLEDİM AMA YARIN:)SEVGİLER CANIM...

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım.Misler gibi olmuş.Ben hep ekmek makinasında yapıyorum ama bu tarifle şeytanın bacağını kırıp,kendim yoğuracağım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Canımmmmm maşallah ne kadar güzel olmuş ekmek pufpuf senden ilham alıp bende deneyeceğim sanırım.Ellerine ve emeğine sağlık,mutlu haftalar kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Afiyet olsun :)) Ilk defa duydum ben bu ekmegi :))

    YanıtlaSil
  8. Ekmek kokusuna bayılırım Gül, kokusu da geldi burnuma şimdi. Ellerine sağlık, güzel bir hafta diliyorum canım benim. Sağlıkla ve mutlulukla dolu olsun. Sevgiyle

    YanıtlaSil
  9. Süpperrmiş ben çok tuttum bu tarifi evde ekmek yapmaya bayılıyorum hele çabucak oluyorsa süpperrr!!!

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  10. canim icli burmaya hayran hayran bakarken uzerine kabakli ekmek
    super gorunuyor ellerine saglik
    Icli burmayi hic denemedim burmali goruntusu super bakalim becerebilirmiyim bu hafta yapacagim
    esim tarabzon of'lu ben hic yemedim icli, nasil oflusunuz yaaa dedim hazirlayimda oflular yesin
    sevgiler cok optum

    YanıtlaSil
  11. Nefis bir tarif olmuş,bende çok beğendim..Kahvaltı sofrasında çok yakışır,ellerine sağlık..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. ayy gül ne güzel bir ekmek olmuş hem de 15 dak. ellerine sağlık canım.
    iyi haftalar,
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Canım kardeşim, kabaklı ekmek nefis görünüyor. Ellerine emeğine sağlık.
    Gül'üm ilk fırsatta arayacağım seni çok öpüyorum...

    YanıtlaSil
  14. Merhaba,
    Hem kabak hem kabak çekirdeği eminim çok farklı bir lezzet ve aroma katmıştır ekmeğe.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.
    www.semraninmutfagi.com

    YanıtlaSil
  15. Burnuma ekmek koktu yahu :(((
    ellerine saglik
    afiyet bal seker olmustur demi :)

    YanıtlaSil
  16. Nefisss ekemek kahvaltida ne güzel olur.Gülüm hayatim ne sende nede anneciginde misafir hic bitmiyor:)) Tabiki böyle magrifetli ellerden güzel lezzetler cikarsa,birde sizin tatliliginiz katilirsa yatiliya bile kalinir:) Ellerine saglik canim benim,afiyetler ossun hepücünüze;)

    YanıtlaSil
  17. Gül ne kadar güzel olmuş.
    Ellerine sağlık.
    Karadenizlimisin demişsin.
    Annem trabzonlu.
    Bizlerde bir tava kapağı vardır bilirsin, böyle kayganayı, balığı o kapakla çeviririz. Hatta balığı o kapakta çektim.
    Karadenizliler balığı hiç üşenmeyip öyle tavaya dizerler.
    Annemde öyle yaptı.
    Sevgiler canım........

    YanıtlaSil
  18. Oy oy oy nasılda güzel kabarmış, nasıl da güzel görünüyor.
    Sen yaparsında güzel olmaz mı? Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  19. Gul'cugum,

    Ne guzel olmus bu ekmek, en kisa zamanda denemk isterim, ellerine saglik benim marifetli arkadasim:)))

    Guzel bir hafta diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  20. Gül'cüm
    ellerine sağlık ne güzel olmuş.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  21. canım nefıs gorunuyor ellerıne saglık mutlaka denıyecegım sevgılerımle...

    YanıtlaSil