Perşembe, Kasım 27, 2008

Tahinli Kurabiye

Geçtiğimiz günlerde iş çıkışı yapmış olduğum bu kurabiyeler,oldukça popüler oldular..
Tahinli karışımın üzerinde oluşu sanırım farklı bir lezzet verdi kurabiyelere..Tadına bakanların yalancısıyım ben sadece..))Afiyetler olsun arkadaşlar!!
3
Malzemeler
150 gr oda sıcaklığında tereyağ
2 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon suyu
125 gr pudra şekeri
50 gr kuru üzüm
aldığı kadar un
4
Üzeri için
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı pekmez
ceviz kırığı
2
Hazırlanışı
Tüm malzemeler yoğurma kabında yoğrulur.
Yumuşak bir hamur elde edilir.
Küçük parçalar kopartılıp rulo yapılır ve ortasına kaşık yardımı ile oyuk açılır.
Oyuklara tahinli karışımdan konulup üzerlerine ceviz serpiştirilir.
175 c de yaklaşık 20 dk pişirilir.ahinli karışımın yanmamasına dikkat ediniz..!
1
Tahin severlere önerilir.Çay yanında nefis olduğu kesin..)

25 yorum:

  1. harıka bır kurabıye olmus. gorunumu cok guzel ellerıne saglık. ıkımız bıryer acsak ne guzel olurdu :)
    tarıfı mutlaka denıyecegım sevgılerımle öptum senı..

    YanıtlaSil
  2. GÜLCÜMMMM,GERÇEKTEN SÜPER BİR GÖRÜNTÜ ,LEZZETİNİ DÜŞÜNMEK BİLE İSTEMİYORUM ,ELLERİNE SAĞLIK CANIM.

    YanıtlaSil
  3. Canımmm enfes bir kurabiye şık ve leziz,tahine bayılırım deniycem öptüm canım...

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Gül aynen katılıyorum sana. Tahini hamura koyunca hiç iyi olmuyor, böyle yapmayı deneyeceğim. Çok severim çoook. Harika olmuş, ellerine sağlık.Kocaman öptüm, kolay gelsin. İşin zor, durmadan biryerlere pasta yetiştiriyorsun. Sevgiyle

    YanıtlaSil
  5. ABLAM GÜNAYDIN..
    BENDE BİR TAHİNSEVERİM..
    VE TAHİNİ ANTALYA'DAN BİDONUYLA ALIYORUM.
    SANAYİDE ÜRETİM YERİ VAR..
    GELSİN KEKLER ÇÖREKLER KURABİYELER.
    AHH ŞU SENİN KURABİYERE BAKMAKLA OLMUYORKİ YEMEK LAZIM..
    ELİNE EMEĞİNE SAĞLIK DEMEK LAZIM..
    BİRDE KOCAMAN ÖPÜP GİTMEK LAZIM:))

    YanıtlaSil
  6. Kurabiyelerin şekli harika,eminim lezzetide öyledir..
    Ellerine sağlık..
    Bu arada Banu'ya katılıyorum... İkinizin el becerileri birleşse,cafenin önü kuyruk olur...

    Keyifli bir hafta sonu diliyorum...

    YanıtlaSil
  7. benim tarifimle soyle bir karsılastırınca senin tariften kuru üzüm ve üst süslemesi eksik olıyor ee o da benm acemiliğim :)

    canm tadını ben helvaya cok benzetiyorum bu kurbişlerin :) cok guzeller seninkiler..goruntu belli ediyor leezzeti :)

    YanıtlaSil
  8. Gülcüğüm kurabiyeler çok değişik, çok da besleyici olmuş, ellerine sağlık canım, güzel bir hafta sonu diliyorum...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Canım herzamankı gıbı nefıs bır goruntu .Ellerıne saglık.Ne zaman caya gelıyoruz .Kucak dolusu sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Ne kadar sahane bir kurabiye olmus, ellerine saglik canim. Güzel birgün diliyorum sana.

    YanıtlaSil
  11. Tahine bayılırım tam bana göre bir lezzet olmuş...Nefis bir görüntü ve paylaşım için ellerine sağlık arkadaşım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Tahin pekmezin kurabiyeyle buluşması nefis olmuş...

    Tahinli kurabiye yaparım, severim de ama tahin-pekmezlisi gerçekten orjinal bir fikir olmuş...

    Ellerine sağlık Gülcüğüm... Sıcacık sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Hamurun tarifi çok güzel görünüyor ,tahin elma çeşitlendirilebilri malzemeler.hoş sen daha nelere yaparsında:)çeşit sende:)

    Gülcüm, hadi banucumla şu teklifi bir bakın ben de gelecek yıl geleyim.
    canım çok öptüm

    YanıtlaSil
  14. Canımcığım,
    çok güzel görünüyor kurabiyeler. eminim söylenenler doğrudur:)) sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Sayfanızda kurabiye tarifi görmek ne kadar hoş.Keklerinizde olduğu gibi kurabiyede olan farklılığınızıda sergilediniz yine:)

    Benim bir ricam olacak.Kalıplar nasıl yağlanır,kek nasıl pişirilir,pişen kekler kalıplardan ne kadar sonra çıkarılır????? v.s gibi sorularıma yanıt verirseniz memnun olurum.:)
    Mail adresinizede yazdım yanıt gelmeyince buraya yazdım.Rahatsızlık veriyorsam özür dilerim Gül hanım.
    Zahmet olmazsa konu ile ilgili yazılarınızı sayfanızda yayınlarmısınız?








    Sevgiler Ayla,

    YanıtlaSil
  16. Görünüm süper. Eminim lezzet de harikadır. Tahinli bir şeyler yapmak şart oldu

    YanıtlaSil
  17. Ellerine sağlık canım. ÇOk güzel görünüyorlar...

    Deneneceklere bunu da ekledim :))))

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. tadına bakmaya bile gerk yokki.enfes olmuşlar.arkadaşların çok şaslılar canım...

    YanıtlaSil
  19. Tahin,pekmez ve üzüm
    tadına doyum olmaz bu kurabiyelerin.Ellerine sağlık

    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  20. Gül'cüğüm,

    Tahin pekmezle doldurulmuş bu kurabiyeleri çok sevdim.
    Tahinin hamurunun içine katılarak pişirilen kurabiyelerin dışında Kuşadasında bir pastanede milföy hamurlarının üzerine bolca dökülmüş ve sonrasında pişirilmiş olanları hatırlattılar bana. İlk kez orda böyle bir şey yediğimde de çok beğenmiştim. Buna çok yakın bir tarif; yalnız içinde pekmez yoktu ve milföy hamuru ile pişirilmişti.Milföylere pek sıcak bakmadığım için denememiştim ama senin hamur tarifinle denemek isterim.

    Ellerine sağlık hamarat arkadaşım.
    Alttaki kekler hele ki bademli olan müthiş.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  21. Gul'cugum merhaba,
    Bu kurabiyeler ne kadar guzel olmus. Bir zaman ben de portakal agacinin tahinli kurabiylerine takmstim, amabunlar pek bir havali, hem icinde pekmez de var. Denemeliyim bir ara. Ellerine saglik arkadasim..

    YanıtlaSil
  22. Yoğunluktan bir süredir uğrayamamıştım sana, maşallah yine harika lezzetler çıkmış ortaya.
    Ben de tahinli kurabiye yaparım ama içine koyuyordum. Bunlar çok lezzetli ve şık görünüyorlar.
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  23. Merhabalar...Ben 2 ayrı tahinli kurabiye denemesi yaptım.Diğerine bayıldım...Bunda karşılaştığım zorlukları yazmak istiyorum.İçinde yumurta olduğu için sanırsam,yapış bir hamur elde ediyorsunuz.Açıkçası o yapış özellik gitsin diye habire un ekledim.Alacağı kadar un ibaresinden dolayı.Kurabiyeler atsan kafa yaracak cinsten oldu ama yediğimde sorun çıkmadı.Yani dişlerim parçalayabiliyor.Annane kurabiyesini andırdı bana.Bu arada kesinlikle yakmayın,tadını fena bozuyor.Tahin pekmezin yanığı yenilir gibi değilmiş:)) Diğer tarif ise tek kelimeyle muhteşem..Tek bir farkla ben badem koymak zorunda kaldım.Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  24. Çok üzüldüm öyle oluşuna..Ben de bu kurabiyelerin tarifini Alman sitesinden almıştım..Orada un gramajını vermişti ama ben nerdeyse 2 katı kadar un kullanmıştım..Bu yüzden aldığı kadar un ibaresini kullandım..

    Benim yaptıklarım o kadar sert olmamıştı..Üzüldüğümü tekrar belirtmek isterim..

    Paylaştığın için teşekkürler..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  25. Gül hanım şunuda ekleyeyim kurabiyeleriniz bayada dayanıklıymış.:))Şimdi atıverdim ağzıma...Aslında ben sizin sitenizden birşeyler denerken böyle şeylere hazır birşekilde deniyorum...Siz okadar ustası olmuşsunuzki bu tariflerin neyin ne kıvamda olduğunu bildiğinizden sorun yaşamıyorsunuz...Bende hayattaki değişik herşeyi denemek,tatmak,tattırmak istediğimden hiç bilmediğim şeyleri yapmaya çalışıyorum...Ben üzülmedim çünkü biliyorum ki Gül hanımın sitesinde denediğim her tarifin değişik bir tadı var ve sorun çıksada yeniliyor çöpe gitmiyor...Çöpe gittiğinde üzülürüm çünkü zor kazanıyorum:)) Buraya,yaparken yaşadığım sıkıntıları belirtiyorum ki benim gibi acemi olupta yapmak isteyenler daha güzelini yapsınlar...Herşey için teşekkür ederim çünkü siz olmasaydınız bu tarifleri hiç duymayacaktım....

    YanıtlaSil