Merakla beklenen,sıklıkla maille sorulan çilek reçeli tarifi, nihayet sizlerle buluşuyor arkadaşlar..)Umarım tam mevsiminde yapıp, kahvaltı masalarınızı sizde bizim gibi süslersiniz.Bizim reçelimiz kavanoza doldurulup hemen yerine ulaştı.Afiyetler olsun canım!! Allahtan annecik 2 tencere yapmıştı ve bizlerede birazcık kaldı..)Şimdiden ellerinize sağlık..Gönlü güzel tüm arkadaşlara mutlu bir hafta diliyorum..Sağlıcakla,mutlulukla kalınız..!!
Not:Reçeli kaseye fazla doldurduğum için rengini tam gösteremedi.Bunun üzerine porselen bir tabağa koyup renginin güzelliğini yakından görmenizi istedim.Şeftali reçelinide annecik aynı yöntemle yapmıştır..Vişne zamanı; 15 dk'lık vişne reçeli tarifi ile huzurlarınızda olacağız..))
(Tarifin geçikmeli gelmesinin sebebi tamamen benimle ilgiliydi arkadaşlar..Zamanım kısıtlı olduğundan şimdi yazabildim..) ÖZÜRLER!!!
Malzemeler
2 kg çilek
2 kg şeker
1,5 limon suyu
Hazırlanışı
Çilekler yıkanıp durulandıktan sonra şekere yatırılıp 1 gece bekletilir.
Ertesi gün ocakta kaynamaya yüz tutmuşken limon suyu eklenip altı kapatılır.
Bu aşamadan sonra günlerce (kıvam alana kadar) güneşte tutulup, gidip gelip karıştırılır.
Sonrada kavanozlara doldurulup güzel kahvaltı sofralarında yerini alır.
Not:Reçel kesinlikle fokur fokur kaynamayacakmış..Biligilerinize!!
Başka püfü varmıdır bilemiyorum..))Bana söylenileni aynen sizlerle paylaştım arkadaşlar..)
Şeftalilerimiz kasa kasa Mersin'den gelip, hem reçel olmuşlardır,hem tart hem de afiyetle yenilip bitmişlerdir..Gönderenlerin ellerine ve gönüllerine sağlık diyoruz,devamını beklediğimizide ifade etmekten kaçınmıyoruz (görüldüğü üzere)...))))
canım çok şükür az sonraa az sonraaa diye diye çilek reçelinin tarifini yayınlanmış gördük:)insaf ama dimi bizim gibi 2 canlı ları da düşünmek lazım.neredeyse mail atıp bak yayınlamayacaksan hala bari 2 kaşık gönderiver dicektik.:)çilekler tedavülden kalkacaktı az daha gidip gelip baktık yayınlandı mı diye yoksa buzluğa çilek atılacaktı..çok nefis görünüyor.sevgiler canım..
YanıtlaSilPazartesi sabahına nasılda iyi geldi,rengi,tadı,kokusu ofisimi doldurdu:)
YanıtlaSilSonunda geldi çilek reçeli tarifi.Denemeden duramam denemem lazımTarif için annene de teşekkür ederim.Ben çilek ve şeftali reçelini çok severim.O şeftaliyi gönderenler bende isterim.Valla bende açıkça söyledim:))(görüldüğü gibi)
YanıtlaSilellerine sağlık canım nefis olmuş çilek reçeli bende hazır almak yerine genelde evde yapıyorum sevgiler
YanıtlaSilöptüm
gül merhaba.en iyisi böyle güzel şeyleri mümün olduğu kadar çabuk yayınlamak.gerçekten de çok ince bir çizgi göz hakkı.sevgiler canım.en kısa zamanda deneyeceğim.
YanıtlaSilCanim , mesajini Heidelberg´te okudum ve cevabimi da orada mesajinin altina yazdim. Tesekkürler ediyorum.
YanıtlaSilSevgilerimle öpüyorum cok cok...
Yemesem de kokusunu doya doya içime çeksem bu çilek reçelinin, kokusu doyurur beni. Çok güzel gözüküyor reçellerin, anneciğinin ellerine sağlık Gül. Çocukluğumda özellikle kayısı reçelinin güneşte piştiğini hatırlıyorum, herhalde daha lezzetli oluyor. Hızına yetişmek mümkün değil sevgili Gül. Pastalar yemekler hepsi birbirinden güzel. Allah sağlık ve huzurla tüketmeyi nasip etsin canım. Sevgiyle öpüyorum seni.
YanıtlaSilmmmm çok iştah açıcı görünüyor reçeller kekde muhteşem olmuş ellerine sağlık canım..yorum için çok teşkr ederim kocaman sevgiler
YanıtlaSilGül üm hakikaten çok güzel ellerine sağlık. Bende çok severim çilek reçelini.
YanıtlaSilBende hangi tarife yorum bıraksam şaşırdım,reçel enfes rengi şahane olmuş..
YanıtlaSilKek ise çok hoşuma gitti,hele şekli daha da güzel,ellerine sağlık..
Sevgiler.
Reçelller nefis ..Afiyetler olsun ..Gene kendinize az ayırdınız herhalde..))
YanıtlaSilkek harika sen bu konuda ustasın canım benim..
çok öptüm, sevgiler.