Çarşamba, Ağustos 29, 2007

CEVİZLİ KOZALAK EKMEKCİKLER

Arkadaşlar Pazartesi gününe kadar hoşçakalın,sevgiyle kalın,dostça kalın.Sizlere sevgilerimi gönderiyorum.))Reibekuchen ise Almanlar'a ait bir nevi patatesli mücverdir.
Gecenin bir yarısında yapıldığı için görüntülerin böyle karanlık çıkmaları çok normal diye düşünüyorum.Sizler için birini ortadan ikiye ayırdım, içinide yakından göresiniz diye.Tadı nefisti minicik ağzıma attığımda.Sabah işe gelirken bir parçasını yediğimde halen o yumuşaklığını muhafaza ediyordu.))
Eğer sizler ekmeğinizi yumuşak sevmiyorsanız sütün miktarını azaltabilirsiniz.
Keserken makasınızın ağzınını fazla geniş tutmamaya çalışın.Nedeni ise,hamur mayalı olduğu için kabardığında şekil bozuklukları olacaktır.Ben ne kadar dikkat ettimsede yinede bunlar iyi halleri.
En sonunda kağıt makasınızın ağzını iyice steril edip resimde görüldüğü gibi derince kesiniz.
Fırın tepsinize yağlı kağıdı serip ekmekcikleri dizin.2 yemek kaşığı sütü fırça yardımı ile üzerlerine sürün.
Hamurunuz iyice kabardıktan sonra masanın üzerine un serpip resimde görülene şekiileri yapın.
Hamurunuzu dah asonra toparlayıp temiz bir kaba koyup üzerine bir bez örtüp yaklaşık 40-45 dk bekletin.
Yapılışı
Malzeme sırasına göre hepsini çırpma kabına koyup mikserin hamur karıştırıcıları ile çırpın.
Malzemeler
1 poşet Sinangil tahıllı ekmek unu
(ekmek makinesinde yapılan unlardan.hani içinde 2 poşet çıkıyor ya işte onun sadece 1 poşeti)
1 su bardağı doğal vitaminli un(Sinangil) +2 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı şeker
2 paket instant maya
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt + 2 yemek kaşığı süt
1 su bardağı su
1/2 su bardağı kırık ceviz

27 yorum:

  1. Gül'cüğüm ekmeklerin mis kokusu buralara kadar geldi vallahi harika olmuşlar ,ellerine sağlık canım.Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  2. Bitanemmmmmm uyan artık sabah oldu bak ben geliyorummmm :))))
    Gece ekmeklerin pişerken çıtırtıları harikaydı bize kalırmı kahvaltıda çokkk öpüyorummm

    YanıtlaSil
  3. hettetende közelek tibiler :)

    YanıtlaSil
  4. Makasla kozalak şekli vermek ne kadar ilginç. Sizden öğreneceğim çok şey var beniz. Tarifler de harika..

    YanıtlaSil
  5. Harika görünüyorlar Gül'cüğüm. Ellerine sağlık.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  6. Süpersin valla maşallah sana ekmekler nefis ellerine sağlık canım sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Tarifini bekliyorum canım:)
    Fındıklı tatlını denedim çok güzel oldu tarif için teşekkürler canım...

    YanıtlaSil
  8. Canımın içi Gülüm, kozlak ekmek fikri nefis. Vallahi ellerine, aklına sağlık..

    Hayran kaldım :)

    sımmsıcağından sevgiler canım benim

    YanıtlaSil
  9. Çok ilginç olmuş canım,ellerine sağlık.....

    YanıtlaSil
  10. ne sahane bir ekmek seklidir boyle, hayran oldum gulcum!!

    kokusu buralara kadar geldi cevizli cevizli.. tek basina bile yenir bu ekmekler corek niyetine!

    YanıtlaSil
  11. Bu mis kokulu ekmekleri en kısa zamanda denemenizi tavsiye ederim. Tadına bakma fırsatım olduğu için ve lezzetine bayıldığım için yapıyorum bu öneriyi. Tek başına çayla nefisler nefis, başka birşeye gerek yok. Ellerin dert görmesin arkadaşım...Arzu

    YanıtlaSil
  12. Gülcüm

    Ellerine sağlık

    Sevgiler
    Müge

    YanıtlaSil
  13. yirin o kozalaklari ben ne akilli sin gulcum ya valla brawo canim ellerine saglik

    YanıtlaSil
  14. Gül canim ellerine saglik, nefis görünüyorlar, hele reibekuchen bayilirim.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  15. Merhaba Gül'cügüm,ekmeklerin sekline bayildim,cok degisikler.Ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  16. Gul'cugum,
    Ellerine saglik, mis gibi kokusu geldi burnuma sanki.
    \Sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  17. Gülüm, yine her zamanki gibi döktürmüşsün.Cevizli ekmekler çok güzel görünüyor.Ellerine emeğine sağlk.

    Canım benim sana iyi günler diliyor ve sevgilerimi gönderiyorum...

    YanıtlaSil
  18. merhaba gül'cüğüm;ekmeklerın muhteşem ötesi valla:)) bende makasla kesıyorum nazen ama bu kozalak fikri çok değişik..ellerıne saglık..sevgılerımle

    YanıtlaSil
  19. Ellerine sağlık Gül, kozalak ekmekçiklerden deneyeceğim ;)) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. Merhaba gül nasılsın ekmekler harika valla çok ilginç fikir denemek lazım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  21. Senin her yaptığın emek çok güzel oluyor bence. Bu ekmeklerde makasla keserek şekillendirme fikri ve lezzetli görünüşleriyle iyine çooooooooook güzel olmuş. Ellerine sağlık.
    Sevgilerle…

    YanıtlaSil
  22. Bizde de yapılır bu mücverler, çok lezzetli oluyor, kabak mücveride çok hoş..

    YanıtlaSil
  23. canımsın,tatlımsın.
    sana 3 tane e-kart yolladım.çok cicili bicili.:))
    umarım ulaşmıştır..))
    seni çooook öpüyoruum.

    YanıtlaSil
  24. gulum gene dokturmussun, ne kadar estetik ekmekler onlar! amaninnn.. elerine saglik.

    YanıtlaSil
  25. Hımmmm nefis olmuşlar.
    Ellerine sağlık....
    Sayfa boyunca o kadar güzel tarifler var ki...
    Bakmaya doyamadım.
    Sanırım ben acıkmaya başlıyorum.:)

    YanıtlaSil
  26. ellerıne sağlık cnm... ne kadar orjınal bır fıkır makasla sekıllendırmek .... mutlaka deneyeceğım cnm.. bu arada nereye gıttınnn;???

    sevgıler
    fıdan

    YanıtlaSil
  27. Selam arkadasim, bu cevizli ekmeklere bayildim. Görüntü itibariyle burda firinlardan alinanlarla hic bir farki yok. Zaten firinciler bile böyle güzelini ve de cevizlisini yapamazlar. Ellerine saglik, ben cevizli herseye bayilirim onun icin bunlar bana pek bir cazip geldi. Sana iyi bir hafta baslangici dileyerek ben kactim canim, nerelerdeydin yoksa minik bir tatile mi cikildi? Kevser

    YanıtlaSil