Pazartesi, Temmuz 17, 2006

TAHİNLİ KETE


Malzemeler
1 paket yaş maya
1 su bardağı süt
1,5 u bardağı su
yarım su bardağı şeker
alabildiği kadar un
1 çay kaşığı tuz
tahin
1 yumurta
tereyeğı
Yapılışı
Mayayı önce eritip diğer malzemeleride ekleyip kabarması için bekletin.Hamurunuz kabarınca
parçalar ayırıp her bir parçayı oklava ile açıp tereyağı sürüp katlayıp tekrar açın.Sonrada açtığınız yufkanın ortasına tahini sürüp rulo yapıp içe doğru sarıp üzerlerine yumurta sarısı
sürüp fırına veriniz.Harika oluyor özelliklede fırından çıktıktan hemen sonra.

3 yorum:

  1. Bir Trabzonlu olarak bu bana yapılırmı??Hemşerim koymuşun oraya
    palamutları gelde şimdi ahlanıp
    vahlanma.Hemen memlekete telefon açıp tuzlu balık istedim bakalım gelecekmi,eğer gelmezse benden çekeceğin var.kendine iyi bak latife ettim da.balığın üzerinede
    ketede iyi gider çayla,sen işi biliyosun veya ordaki teyzeler.
    selam çok

    YanıtlaSil
  2. bence ahlanıp vahlanmayın sizde buyrun gelin bir gün bahçemizin çardağına.sizede yapalım balık.))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Hi! Just want to say what a nice site. Bye, see you soon.
    »

    YanıtlaSil