tag:blogger.com,1999:blog-27644663.post115167996499235690..comments2023-12-12T08:44:22.645+03:00Comments on Damak Tadı: KESECİKLERDamak Tadıhttp://www.blogger.com/profile/01875876596679388319noreply@blogger.comBlogger35125tag:blogger.com,1999:blog-27644663.post-58497181639952357982014-12-08T12:26:36.145+02:002014-12-08T12:26:36.145+02:00bana kalısa bu beze hamuru fakat beze hamuruna bu ...bana kalısa bu beze hamuru fakat beze hamuruna bu şekil nasıl verilmiş olabilirAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27644663.post-90327193499453828752014-05-01T01:11:42.180+03:002014-05-01T01:11:42.180+03:00hayır bulamadım..bulsaydım hemen paylaşırdım sizle...hayır bulamadım..bulsaydım hemen paylaşırdım sizlerle..iyi geceler..Damak Tadıhttps://www.blogger.com/profile/01875876596679388319noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27644663.post-75553607087941559472014-04-30T17:15:17.192+03:002014-04-30T17:15:17.192+03:00tarifi buldunuz mu acaba, o günden beri merakla be...tarifi buldunuz mu acaba, o günden beri merakla bekliyorum :)serapnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27644663.post-1169543555811736952007-01-23T11:12:00.000+02:002007-01-23T11:12:00.000+02:00tarifini değilde adını söyleseydi bari adınıda söy...tarifini değilde adını söyleseydi bari<BR/> adınıda söylemedimi aylaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27644663.post-1154690671267146462006-08-04T14:24:00.000+03:002006-08-04T14:24:00.000+03:00Yeniden merhaba,Daha önceki yorumumda buna benzer ...Yeniden merhaba,<BR/>Daha önceki yorumumda buna benzer bir tarifim olduğunu ama hiç denemediğimi söylemiştim. Bir türlü fırsat bulup yapamadım. Ama pastacıpapatya yazınca hatırladım. Bendeki tarifin adı da Şekerbura. Azeri asıllı bir akrabamız vermişti tarifi. Damaktadı, mail adresini bildirirsen bana sana uzun uzun yazayım belki denemek istersin. Zira benden bu ara pek hayır yok. hanimis@gmail.comhanimişhttps://www.blogger.com/profile/08759925221250391383noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27644663.post-1153486141284919492006-07-21T15:49:00.000+03:002006-07-21T15:49:00.000+03:00Merhabalar,İlginizde dolayı teşekkür ederim.Bunun ...Merhabalar,<BR/>İlginizde dolayı teşekkür ederim.<BR/>Bunun hamurunda kesinlikle yağ yoktu,zaten pasta hamuru gibi değildi hamuru.Sanki köpük gibi öyle bir şeyden yapıldı bence.Tamda bilemiyorum zaten görüntü insanı çekiyor yemeseniz bile.Sizin vermiş olduğunuz tarif çokdeğişik bir tarif bence bunu deneyip burda yayınlarsam arada fark da varsa hep birlikte görürüz.Tekrar ellerinize sağlık zahmetler ettiniz.<BR/>Sevgiler,selamlarDamak Tadıhttps://www.blogger.com/profile/01875876596679388319noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27644663.post-1153480981595215392006-07-21T14:23:00.000+03:002006-07-21T14:23:00.000+03:00herkese merhaba,tarif bu olabilirmi????denemedim.....herkese merhaba,<BR/>tarif bu olabilirmi????denemedim...ama denerseniz sonucu çok merak ediyorum...<BR/>^EKERBURA(NEVRUZ TATLISI)<BR/>Malzemeler <BR/>• 50 gram tereyağı <BR/>• 100 gram yoğurt <BR/>• bir tutam tuz <BR/>• 1 yumurta <BR/>• 1 gram vanilya <BR/>• 500 gram un <BR/>• 15 gram maya <BR/>• 350 gram fındık içi <BR/>• 350 gram toz şeker <BR/><BR/>Yapılışı <BR/>İlk başta şekerburaların içerisine konacak iç hazırlanır. İç için fındıklar tavada kavrulur. Kavrulmuş fındıklar vurularak kabuklardan temizlenir. Kabuksuz fındıklar badem makinesinden çekilerek un haline getirilir. Elde edilmiş fındık ununa şeker tozu da katılarak iyice karıştırılır. Vanilya da ilave edilir. Fındık yerine badem veya ceviz de kullanılabilir. <BR/><BR/>Şekerbura içi hazır olduktan sonra hamur hazırlanır. Önce ılık süte tuz ve maya katılır, sonra, yoğurt ve eritilmiş tereyağı eklenerek karıştırılır. Un ilave edildikten sonra sert hamur yoğrulur ve üzeri kapatılarak 30 - 40 dakika sıcak yerde bekletilir. Sonra küçük parçalara ayrılarak 2 mm kalınlıkta açılır, ve 6 - 8 cm çapta daireler şeklinde kesilir. <BR/><BR/>Kesilmiş bu dairelere önceden hazırlanmış iç konur ve ortasından katlanarak kenarları üst üste gelecek şekilde bükülerek kapatılır. Özel cımbızla üzerine değişik nakışlar vurulur, ve önceden 160 - 180oC'ye kadar ısıtılmış fırna sürülerek 25 - 30 dakika pişirilir. <BR/><BR/>Hazır şekerburalar yukarıda anlatıldığı gibi korunursa, 2 - 3 hafta sertleşmeden tazeliğini korur. Afiyet olsun! <BR/>KAYNAK:www.dunyamutfaklari.ulkeler.net<BR/><BR/>belki içi daha farkl1 haz1rlanabilir.....<BR/><BR/>tüm yemek-pasta-börek severlere sevgimle....Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27644663.post-1153380299899859612006-07-20T10:24:00.000+03:002006-07-20T10:24:00.000+03:00Selam Yelda,Hoşgeldin canım,teşekkürler..Dediğin g...Selam Yelda,<BR/>Hoşgeldin canım,teşekkürler..<BR/>Dediğin gibi kesin hazır aldı veya satıyorda olabilir.Tabiiki satması<BR/>ayıp değil bana satıyorum deseydi<BR/>bende sipariş verip evde daha kolay analiz etme şansına sahip olurdum.Belki bir düşündüğü vardır.<BR/>ama haftalarca bu konu beynimi kemirdi ve ben artık düşünmüyüm derken aklıma çabucak giriyor yine.<BR/>bakalım sonuç ne olacak.Tekrar beklerim..<BR/>sevgiyle kalDamak Tadıhttps://www.blogger.com/profile/01875876596679388319noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27644663.post-1153379983518032212006-07-20T10:19:00.000+03:002006-07-20T10:19:00.000+03:00bence ya bunları kendisi yapmadigi icin tarif vere...bence ya bunları kendisi yapmadigi icin tarif veremedi(hazir almıs olabilir), ya da satiyor. Ama beni de cok cezbetti, hele icini anlattin ya, sadece goruntu olmadigi belli oluyor..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27644663.post-1153379816031098492006-07-20T10:16:00.000+03:002006-07-20T10:16:00.000+03:00Selam Işıl'cım,Hoşgeldin sayfama,teşekkür ederim.E...Selam Işıl'cım,<BR/>Hoşgeldin sayfama,teşekkür ederim.<BR/>Eğer bu tatlı tarifini bulup banada verirsen çok memnun olurum canım.Umarım bulup dener ondan sonra tarifini ayrıntılı verirsin canım.Bende Azeri mutfağına ait olduğunu duydum ama ne derece doğru<BR/>pek emin değilim.Aslında azeri müşterilerim vardı,ne yazıkki 2 yıldan beri Türkiye'ye gelmiyorlar.<BR/>Tekrar teşekkür eder,her zaman beklerim.<BR/>sevgilerimleDamak Tadıhttps://www.blogger.com/profile/01875876596679388319noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27644663.post-1153333407869141142006-07-19T21:23:00.000+03:002006-07-19T21:23:00.000+03:00selamlar..tam olarak aynısı mı bilmiyorum ame ben ...selamlar..<BR/>tam olarak aynısı mı bilmiyorum ame ben bu resimdeki keseciklere benzeyen bir tarif biliyorum. Daha önceki yorumlarda da yazıldığı gibi Azeri mutfağına ait bir tatlı. Aksilik çıkmazsa bu aralar dener sonucu ve ona göre tarifi de sizlerle paylaşırım.hanimişhttps://www.blogger.com/profile/08759925221250391383noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27644663.post-1153321148197132472006-07-19T17:59:00.000+03:002006-07-19T17:59:00.000+03:00Sevgili Bahar,öncelikle teşekkür ederim ziyaretini...Sevgili Bahar,<BR/>öncelikle teşekkür ederim ziyaretinizden dolayı.Umarım siz tarifini bulup bana verirsiniz veya yayınlarsanız çok mutlu olurum.<BR/>Tekrar teşekkürler,sevgiyle kalın.<BR/><BR/>GülDamak Tadıhttps://www.blogger.com/profile/01875876596679388319noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27644663.post-1153314692628497512006-07-19T16:11:00.000+03:002006-07-19T16:11:00.000+03:00Sevgili Damak tadıBu tarifi saklı, şekli muammalı ...Sevgili Damak tadı<BR/>Bu tarifi saklı, şekli muammalı kesecikler benim de çok ilgimi çekti doğrusu. Azeri mutfağından ben de araştıracağım. bir ipucu yakalarsam, diğer ucunu da size veririm :) Sevgiyle kalın.<BR/>bahargastronothttps://www.blogger.com/profile/00900020376599913483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27644663.post-1152773923035413272006-07-13T09:58:00.000+03:002006-07-13T09:58:00.000+03:00Süper olur vallahi..umarım bir azerbaycanlı bilirk...Süper olur vallahi..umarım bir azerbaycanlı bilirkişi çıkıp bizi bu işten kurtarır, o zaman bizde aynısını deneyip sayfa sayfa basarız dimi arkadaşlar..))<BR/>selamlar, sevgiler hepinizeDamak Tadıhttps://www.blogger.com/profile/01875876596679388319noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27644663.post-1152772879329005482006-07-13T09:41:00.000+03:002006-07-13T09:41:00.000+03:00Arkadaşlar, ben bu kurabiyeleri Tarif defterinde y...Arkadaşlar, ben bu kurabiyeleri Tarif defterinde yemek konusunda çok bilgili olan Yetur hanıma sordum. Yetur hn bu tarifi daha önce gördügünü (2-3 yıl önce stv de mutfak keyfi programında yayınlamışlar) Azerbaycan'a ait bir kurabiye tarifiymiş. Ve özel bir kalıbı oldugunu söyledi.. Belki aramızda Azerbaycanlı bir arkadaş çıkarda tarifi verir :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27644663.post-1152709854367303422006-07-12T16:10:00.000+03:002006-07-12T16:10:00.000+03:00hülya'cım tatlım,seni linklerime ekledim fakat çık...hülya'cım tatlım,seni linklerime ekledim fakat çıkmadı sanırım bir yanlışlık yaptım sanırım.bu yüzden senden özür dilerim.c.tesi günü hepsini düzeltmiş olurum,çünkü bazı yanlış şeylerde yapmışım.ben biraz daldın biriyim,birde bakar körüm.hani insanın gözünün önündeki şeyi görmeyip,ayni şekilde yanlış okuması gibi..işte bu benim.sanırım bu işi benden başka kimse başaramaz.yakında beni iştende atarlar vallahi.))))aman bee canımız sagolsun dimi ya canım..görüşürüz,sevgilerDamak Tadıhttps://www.blogger.com/profile/01875876596679388319noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27644663.post-1152612553786611362006-07-11T13:09:00.000+03:002006-07-11T13:09:00.000+03:00Selam Hülya,Hoşgeldin,resminde çok güzelmiş canım....Selam Hülya,<BR/>Hoşgeldin,resminde çok güzelmiş canım.Bende senin sayfanı ziyaret ettim çok güzeldi.İngilizce yazmanın sebebi TÜRKÇE bilmediğinden mi kaynaklanıyor acaba.Sevgiler,yine beklerimDamak Tadıhttps://www.blogger.com/profile/01875876596679388319noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27644663.post-1152612387488037202006-07-11T13:06:00.000+03:002006-07-11T13:06:00.000+03:00Selam arkadaşım,Öncelikle hoşgeldiniz..Demekki siz...Selam arkadaşım,<BR/>Öncelikle hoşgeldiniz..<BR/>Demekki sizinle ortak konularımız var birde aynı memleketten olunca insan daha farklı oluyor sanırım.Değişik tariflerin varsa memnuniyetle beklerim.Ayrıca belki bu günün birinde eline geçerse bana verirsen memnun olurum.Sevgiyle kal,yine beklerim.Damak Tadıhttps://www.blogger.com/profile/01875876596679388319noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27644663.post-1152612156476488992006-07-11T13:02:00.000+03:002006-07-11T13:02:00.000+03:00Merhaba Figen,Ben bu tatlı ile bir toplantıda tanı...Merhaba Figen,<BR/>Ben bu tatlı ile bir toplantıda tanıştım,fakat ne yazıkki tarifini vermediler.Bencede belki yapıp satıyodur o kişi.Önemli değil tabiikide bizde başka tariflerle denemeler yaparız da fakat iş inada binince farklı oluyor canım.Yinede bizlerin canı sağolsun,mutlu olalım değilmi ya...<BR/>SevgilerDamak Tadıhttps://www.blogger.com/profile/01875876596679388319noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27644663.post-1152609634019654852006-07-11T12:20:00.000+03:002006-07-11T12:20:00.000+03:00Merhaba Damak Tadi,internette gezinirken bir rastl...Merhaba Damak Tadi,<BR/>internette gezinirken bir rastlanti sonucu web sayfani gördüm. İkimizinde hem Trabzonlu hem de Almanyada bulunmus olmasi büyük bir rastlanti!<BR/>Kesecikler bana Almanyada yemis oldugum bir tatliyi cagristirdi. Ama onlar daha beyaz ve kücüktüler. Eger tarifini bir yerlerde görürsem sizlerde de paylasirim.HoscakalAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27644663.post-1152588866462957652006-07-11T06:34:00.000+03:002006-07-11T06:34:00.000+03:00Hi...i see your comments in Hulya' blog then follo...Hi...i see your comments in Hulya' blog then follow to see your blog<BR/><BR/>it is wonderful, I like pic of food, I think it is turkish food?Jeabhttps://www.blogger.com/profile/15301834601417933647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27644663.post-1152550585964887802006-07-10T19:56:00.000+03:002006-07-10T19:56:00.000+03:00Merhaba,Evet ilginç bir ürüne benziyor bende merak...Merhaba,<BR/>Evet ilginç bir ürüne benziyor bende merak ettim şimdi:) Bir aparatla yapıldıgı kesin, bu tarifi yapan bir yer shibi falanmı acaba ki tarifi paylaşmadı, belki yapıp satıyordur,<BR/>Olsun DAmaktadı, biz de değişik seyler yaparız:)<BR/><BR/>Resim için teşekkürler,<BR/>Sevgilerimle,<BR/>FigenZeYNePhttps://www.blogger.com/profile/13752093153228500511noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27644663.post-1152527393895705592006-07-10T13:29:00.000+03:002006-07-10T13:29:00.000+03:00selam,gerçekten harika idi bence..benim gibi değiş...selam,<BR/>gerçekten harika idi bence..<BR/>benim gibi değişik tadlar seviyorsanız,aburcubura meraklıysanız sizlerede kesin harika gelirdi canım.patentini alırsa verir inşallah dediğin gibi canım,ne yazıkki yapacak bişey yok.bende bu konuda çok üzülüyorum inan dilekcim.<BR/>sevgilerDamak Tadıhttps://www.blogger.com/profile/01875876596679388319noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27644663.post-1152525823969664212006-07-10T13:03:00.000+03:002006-07-10T13:03:00.000+03:00harika bişey bu keşke tarfini verseydi yaaa mükemm...harika bişey bu keşke tarfini verseydi yaaa mükemmel görünüyor tadıda nasıl çok merak ettim ama eminim güzeldir ahh neden vermiyorki hayret bişey patentini alsın da öyle versin bari :))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27644663.post-1152520549996360352006-07-10T11:35:00.000+03:002006-07-10T11:35:00.000+03:00nilüfer'cim,çok haklısın canım ya,bende çok üzüldü...nilüfer'cim,<BR/>çok haklısın canım ya,bende çok üzüldüm tarif veremediğim için;ama elden gelen bişey yok.Birgün bu tarife ulaşırsam yayınlarım canım.<BR/>sevgilerDamak Tadıhttps://www.blogger.com/profile/01875876596679388319noreply@blogger.com