Pazartesi, Temmuz 06, 2015

Şefik Döner Tadım Etkinliği ve Gamze İstanbulluoğlu Kitap Lansmanı

"Bi Mutfak İki Şef" Özlem Mekik ve Ayvaz Akbacak daveti ile Şefik Döner'de lezzetli bir iftar etkinliğinde buluştuk. Aynı zamanda Gamze İstanbulluoğlu'nun 2. kitabı Omartha'nın küçük çaplı kitap tanıtımı gerçekleşti.
Şefik Döner 4 Levent'te çok güzel yemek mekanlarının olduğu bir yerde..Yoğun iş yerlerine yakın bir konumda olmasından olacak ki öğle saatlerinde çok yoğun oluyormuş.Bende oralarda çalışıyor olsaydım tek gideceğim mekan Şefik döner olurdu..
Şefik Döner,dönerinde kuyruk yağı ve kıyma kullanmıyor..Sadece Dana ve Kuzu Döş'den döneri hazırlayıp odun ateşinde pişiriyor.Döneri sunuma hazırlarken hemen sıcacık tandır ekmekleri ile birlikte geliyor.

İkram öncesi iftariyelikler ve iftar için nefis mercimek çorbamız.
Yemek sonrası seçmiş olduğum supnangle müthişti..Direk çikolata ile yapılan supangle tam kıvamında olup damak zevkime çok uygundu.
Arkadaşlarımın çok beğendikleri damla sakızlı sütlaç.Ben sütlü tatlıları çok sevmediğim için tadına bakmamıştım,fakat tadına bakan arkadaşlarımın hepsi çok nefis olduklarını söylediler.
Yemek sonunda Gamze İstanbulluoğlu'nun çıkarmış olduğu 2.kitap Omartha'nın imzalanması ile gecemiz son buldu. Kitabı okuyup hemen sizlerle fikirlerimi paylaşacağım. Bu etkinlikde emeği geçen Şefik bey ve tüm güler yüzlü ekibine gönülden teşekkürler..